Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τι να πεις; – Του Αναρχικού Μικρού Πρίγκιπα

- Advertisement -

Οι ευχές «καλά Χριστούγεννα» ή «καλή χρονιά», που λέγονται κατά κόρον, είναι ανειλικρινείς ή έχουν αληθινό νόημα;…

Σκέφτομαι το νόημα των Χριστουγέννων. Αφού κατόρθωσαν κι έναν κληρικό της Καισαρείας, τον Μέγα Βασίλειο, και τον έκαναν κάτοικο του Βόρειου Πόλου, του φόρεσαν κόκκινο σκούφο και του έβαλαν ταράνδους και ξωτικά!, είναι ικανοί για όλα  προκειμένου να βγάλουν κέρδος.
 Πολλοί  κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα και πνίγουν τους «αρχικούς τους προβληματισμούς» στα εμπορικά κέντρα και στα ρεβεγιόν αυτών των ημερών.

Πώς να μπω στο πνεύμα αγάπης και χαράς των Χριστουγέννων που όλοι ευαγγελίζονται;  Όταν έχουν αυξηθεί αυτοί που κάνουν ουρές στα συσσίτια, οι άποροι, οι ζητιάνοι, αυτοί που σκύβουν στους τενεκέδες των σκουπιδιών για να πάρουν τα αποφάγια που πετάμε, οι κάθε μορφής (φευγάτοι) που φεύγουν και σωματικά μέσα στην μοναξιά του τρόμου, την σύγχυση. Πώς μπορούμε σε όλους αυτούς που υποφέρουν να πούμε καλά Χριστούγεννα ή καλή χρονιά όταν οι γιορτές αυτές είναι πιο πολύ γκλαμουριά (με λιγότερη επίδειξη φέτος λόγω οικονομικής κατάστασης) shopping-δώρα-στολίδια-ρεβεγιόν-φαγητά και γλυκά μέχρι σκασμού; Γι’ αυτό καλά νομίζω είναι να λέμε καλές γιορτές.

Σας εύχομαι, να έχετε μια ζωή με δικαίωμα στα όνειρα και  στην ελπίδα, με περισσότερη ανιδιοτελή αγάπη (κάτι που όλοι έχουν ανάγκη), με λιγότερο πόνο, μια ζωή με νόημα!

24-12-2012
Σας χαιρετώ ο Αναρχικός Μικρός Πρίγκιπας

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΑΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΜΠ… Πολλοί κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα και πνίγουν τους «αρχικούς τους προβληματισμούς» στα εμπορικά κέντρα και στα ρεβεγιόν αυτών των ημερών…ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!

  2. "shopping-δώρα-στολίδια-ρεβεγιόν-φαγητά και γλυκά μέχρι σκασμού"…
    Νομίζω ότι αν και σε μικρότερη-λόγω κρίσης-έκταση φέτος, αυτή είναι η φράση που εκφράζει τις συνήθειές μας στις γιορτές.
    Άκρατος και χωρίς νόημα καταναλωτισμός.
    Φέτος με την κρίση είναι νομίζω ευκαιρία να ανακαλύψουν κάποιοι το πραγματικό νόημα των γιορτών:
    Την φιλία, την καλή παρέα, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που υποφέρει.

    Καλές γιορτές με υγεία και περισσότερη ελπίδα.

  3. Μην ξεχνάτε και τα σαλέ που εχουν γινει must! Για κλαμματα εχουμε γινει
    Καλα χριστουγεννα παιδια, να ειμαστε καλά και ας μην εχουμε λεφτα!Οσο μπορουμε θα βοηθαμε ο ενας τον αλλο, οπως οι παλαιοτερες γενιες
    Υπατία

  4. OLA TA PEDIA MAZI!! RE ESEIS EFOSON SAN ARISTEROI DEN PISTEVETE STIN THRISKIA!! KE TA XRISTOUGENA PATE NA EKMETALEFTITE PERNODAS TIN GRAMI TOU KOMATOS? MOLIS KITAGA TO< PARAKATO BLOG> KE IDA TI EGINE ME TIN XRISI AVGI STIN KORINTHO!!XRISTOUGENA SIMENI AGAPI KE VOITHIA STOUS SINATHROPOUS MAS,MIA ZOI AFTO ITAN! MIN ANAKATEVESTE..

  5. 1:16,με την λογική σου εμείς έπρεπε να σου ρίχνουμε κατάρες…αλλά και μόνο που μπήκες ακόμα και τέτοια μέρα να μιλήσεις για πολιτική,δείχνεις το επίπεδο σου…καλή χρονιά να έχεις "συναγωνιστή",να γράφεις εδώ,να μας φτιάχνεις τη διάθεση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog