Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τα Θεοφάνεια 2013

- Advertisement -

Την Κυριακή ημέρα των Θεοφανείων αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο….
Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο ενδέχεται να είναι έντονα κατά τόπους , αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και θα κυμανθούν στα βόρεια από -4 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 9 βαθμούς, στα νότια από 7 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 13 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς.
Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Θεοφανείων, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, που κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας η οποία στα βόρεια θα φτάσει ακόμα και στους -4 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά με τσουχτερό κρύο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog