Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μέχρι και 420% αύξηση φορολογίας για το 94% των μικρών επιχειρήσεων

- Advertisement -
Μέχρι και κατά 420% αυξάνεται, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η φορολογία για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα, ήτοι για το 94% των ελληνικών επιχειρήσεων…

Αυτό ισχυρίζεται η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), σε υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενη και επεξεργασμένα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).
«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο -που τιμωρεί τις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα «επιβραβεύει» τη φορολογική ασυνειδησία και τη νόμιμη φοροδιαφυγή (offshore, εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο, παράνομο εμπόριο κ.λ.π.)- οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σηκώνουν υπέρμετρα το βάρος των φορολογικών στόχων για το 2013. Σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης και τις επιβαρύνσεις από αυξήσεις τελών ΔΕΗ, ΕΕΤΗΔΕ, οδηγούνται σε κλείσιμο και καταστροφή με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την ανεργία και την κοινωνία. 
Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν στην καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του οικονομικού ιστού της χώρας που παρήγαγε και εξακολουθεί να παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζεται στο υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό.
Στη διάρκεια της πρώτης για το 2013 συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΒΣΘ αναφέρθηκε ότι το 2012 οι διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ανήλθαν στις 1.768, με πρώτες αιτίες διακοπής την ασύμφορη λειτουργία ή την πτώχευση.
*newsbomb.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΦΟΡΟΙ-ΦΟΡΟΙ-ΦΟΡΟΙ ,ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ , ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ , Η ΑΝΕΡΓΙΑ ( ΕΠΙΣΗΜΗ ) 26% ….ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ , ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ …..ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΜΑΡΑΣ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ-ΦΩΤΗΣ ΤΟ ΡΗΞΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ….ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ , ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ,ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ……ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΚΡΥΜΕΝΕΣ ….ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ …..ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ? ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ……ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ "ΥΠΟΖΥΓΙΑ " ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥΡΘΑΝ ……ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΙΑ ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ….

  2. Η μόνη λύση που μας έχει απομείνει -αν θέλουμε ακόμα να λεγόμαστε πολίτες και όχι δούλοι- είναι μόνο μία, όλοι μας συνειδητά να κάνουμε στάση πληρωμών προς όλο το δημόσιο.
    Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές ο οικονομικά ανενεργός πληθυσμός στη χώρα μας είναι 3.344.478 άτομα.
    Προσθέστε σ’ αυτούς τους μισθωτούς που έχασαν 20-30-40% των αποδοχών τους…
    Προσθέστε αυτούς που δουλεύουν με τον βασικό των €582
    Προσθέστε αυτούς με το «ελαστικό» ωράριο
    Προσθέστε τις μειωμένες συντάξεις.

    Αυτό που βρίσκεται υπό διαρκή διεύρυνση είναι ο αριθμός των οικονομικά μη ενεργών και η αύξηση της ανεργίας που αισίως έφθασε στο 27,2%.
    Χωνέψτε το, αυτή θα είναι για χρόνια ακόμη, η φορολογική βάση
    δλδ, όλοι όσοι δεν έχουμε να πληρώσουμε.

    Γι΄αυτό λέω να πούμε όλοι μας, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ και γι΄αυτό δεν πληρώνω, και να το κάνουμε όλοι μας, μπας και ξυπνήσουν οι κυβερνήτες μας, αλλιώς εμάς ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ θα βάζουν συνέχεια στη στρίφλα.

    Κάποιους μεγαλο-προνομιούχους που αποτελούν το 1-2-3 ίσως και το 4% ούτε προτίθενται ούτε πρόκειται να τους φορολογήσουν ποτέ.

  3. Οπως το ειπες δεν προτιθενται να φορολογησουν αυτο το 4% με αποτελεσμα το δικο μας ΄δεν πληρωνω΄ να εχει φοβερο αντικτυπο στους συνταξιουχος κυριως, γιατι απο αυτους θα κοψουν!!!Δεν νομιζω να ειναι σωστη λυση αυτο. Αυτοι ο,τι ειναι να φανε θα το φανε! Αν εσυ δεν πληρωσεις, θα κοψουν απο τον γερο αλλα 100 ευρω απο την συνταξη…Αδιεξοδο!
    Υπατία

  4. κι όμως, δεν είναι αδιέξοδο, αποτελεί τη μόνη δυνατή ειρηνική και ρεαλιστική λύση, αν πράγματι θέλουμε ως ώριμοι πολίτες να αλλάξουμε κάτι στις δομές και στους μηχανισμούς διοίκησης αυτής της χώρας, και επί τέλους να "επιβάλουμε" δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog