Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αναγνώριση για τον φωτογράφο ρατσιστικής επίθεσης στην Κόρινθο

- Advertisement -

Στον Ιταλό φωτορεπόρτερ Αλεσάντρο Πένσο απονεμήθηκε την περασμένη εβδομάδα το διεθνές βραβείο φωτογραφίας Terry O’ Neill για τη σοκαριστική και αποκαλυπτική φωτογραφία που απαθανάτισε την ρατσιστική επίθεση με αυτοκίνητο που δέχτηκε νεαρός μετανάστης…

Ιταλός φωτογράφος είχε απαθανατίσει στις αρχές του 2012 σκηνές από τη ζωή μεταναστών και προσφύγων στην Κόρινθο. H φωτογραφία που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν ο εσκεμμένος τραυματισμός του νεαρού μετανάστη. Ο Πένσο είχε απαθανατίσει τη στιγμή που το όχημα χτύπησε τον νεαρό ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων σημείωσε ότι η σειρά φωτογραφιών του Πένσο από την Κόρινθο με τίτλο «Αρνηθείσα εφηβεία» απεικονίζει «το μετέωρο της ζωής των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία που αναζητούν ασφάλεια και ένα μέλλον.

»Ελπίζουμε ότι αυτή η δουλειά θα συμβάλλει στην ενημέρωση των επόμενων γενεών για το βάθος της κρίσης», πρόσθεσε η επιτροπή που απένειμε το βραβείο.

tvxs.gr

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έκπληκτοι έμειναν οι ειδικοί επιθεωρητές που διενεργούσαν έλεγχο σε μεγάλη τράπεζα της Πελοποννήσου, όταν διαπίστωσαν έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από κομπίνα με δάνεια που είχαν στήσει τρία μεγαλοστελέχη της τράπεζας, μαζί με έναν Πακιστανό.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το moriasnews.gr, στο κύκλωμα εμπλέκονται και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα από το κύκλωμα

    Η έρευνα ξεκίνησε, όταν ένας υπάλληλος της τράπεζας, διαπίστωσε ότι είχαν χορηγηθεί τεράστια στεγαστικά δάνεια σε Πακιστανούς, οι οποίοι δε μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν με κανένα τρόπο, ενώ σε έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο Πακιστανός ήταν εν τέλει ένας ο οποίος άλλαζε συνεχώς ταυτότητες. Τα στελέχη της τράπεζας, του χορηγούσαν συνεχώς δάνεια της τάξεως των 400-500.000 ευρώ και αφού του έδιναν μια μικρή προμήθεια, το μεγαλύτερο μέρος κατέληγε στις τσέπες τους. Ο ένας υπάλληλος είναι συνταξιούχος πλέον, αλλά οι υπόλοιποι εργάζονται ακόμα στην τράπεζα.

    Ο αλλοδαπός είναι άφαντος εδώ και καιρό, ενώ ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ ευρώ.

    Απλά για να ξέρουμε κάποιοι και να μαθαίνουν οι υπόλοιποι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη λαθρολαγνεία!
    Κομπίνες και κονόμα,
    Πορνεία, παιδεραστία
    Παρεμπόριο
    Χρήσιμοι ηλίθιοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog