Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρήνες της Φωτιάς: Δεν είναι μέλη μας οι συλληφθέντες του Βελβεντού

- Advertisement -

Μήνυμα στήριξης των «Πυρήνων» στους 4 της Κοζάνης…

Την αλληλεγγύη τους στους τέσσερις προφυλακισθέντες για την υπόθεση της Κοζάνης εκφράζουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με κείμενό τους στο δικτυακό τόπο του indymedia.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

» Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες , οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν «χτυπήθηκε» η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

» Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε «καλά παιδιά», ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

» Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

» Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

» Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

» Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη.  Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF)
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

» Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του.»

*επικαιρα
- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέρη κειμένων από προκηρύξεις που αφορούν ανάληψη ευθύνης επιθέσεων βρέθηκαν μέσα στο USB που εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής μέσα στο διαμέρισμα – κρησφύγετο στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρ. Μανουρα η εξέταση έδειξε μέρη από δύο κείμενα ανάληψης ευθύνης τα οποία είχαν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών.

    Το πρώτο κείμενο αφορά ανάληψη ευθύνης από εμπρησμό στο Χαλάνδρι που είχε γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012 και τότε άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε φορτηγά εταιρείας τροφίμων. Στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί τότε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση “Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Φωτιές στον Ορίζοντα”.

    Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Παπαντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου 2012. Στην ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τότε οι δράστες υπέγραφαν ως “Μαχόμενη μειοψηφία/Κομμάντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος”.

    Επίσης μέσα στο USB, σύμφωνα με τον κ. Μναούρα, βρέθηκε μια αφίσα από φωτογραφία που είχε τραβηχθεί αμέσως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 85, στις 30 Δεκεμβρίου 2010. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει τότε η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Την αφίσα συνοδεύει ένα κείμενο, το οποίο φέρεται να είχε αναρτηθεί σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών στο εξωτερικό.

    Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς ενώπιον του ανακριτή όλοι τους αρνήθηκαν να απολογηθούν. Δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία των δικαστικών λειτουργών και αρνούνται να ακολουθήσουν την διαδικασία.

    Οι δράστες έφθασαν στα δικαστήρια Κοζάνης κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων. Κάποιοι από τους συλληφθέντες φθάνοντας αλλά και αποχωρώντας από τα δικαστήρια φώναξαν και πάλι συνθήματα υπέρ της αναρχίας.Οι κρατούμενοι εισήλθαν και εξήλθαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου των δικαστηρίων καθώς από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί ομάδες αναρχικών που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες……….
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΣΑΝ ΣΦΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ……Χ.Α.

  2. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΟΨΕΣ….
    » ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
    ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF)
    ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

    » Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ

    Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του.»…….
    ΑΡΕ ΝΤΕΡΝΤΙΛΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΧΑΡΗ…Χ.Α.

  3. ο κ. χ.α -χάλι αδιόρθωτο- έχει ξεφύγει και απο τα όρια του κρετινισμού κ έχει φτιάξει δικάτου με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η ψυχιατρική! (κάτι δικό του δεν έχει να πεί; δε βαρέθηκε τις αντιγραφές ο δύστυχος!)

  4. ΧΟΎΝΤΕΕΕΕΕΕΕΣ ΣΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ
    Τι πα να πεις ρε κακομοίρη χ α, η ζωή θέλει κάκαλα, άμα δεν τα έχεις μην ψάχνεις τώρα να τα βρεις. Ρε τα τσικό της Αναρχίας, σας ξεφτύλισαν, τώρα ότι και να πείτε είναι αργά, εσείς αγκαζέ με τους μπάτσους και να ζεσταίνετε τις καρέκλες της μπουρδ…..βουλής.

  5. ΚΥΡΙΑ Χ.Α ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ .ΑΝΤΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΕΡΑΞΗΛΩΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΝΤΕ ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΚΑΝΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ .
    ΣΠΙΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΛΩΣΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog