Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να βάζει επικοινωνιακά «αυτογκόλ»!

- Advertisement -

Πνέει τα λοίσθια, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση καθώς δε προλαβαίνουν τις γκάφες, από τον Βρούτση στον Θεοχάρη στον Μέργο και η ζωή συνεχίζεται…
στον κόσμο των υπουργών και των στελεχών της κυβέρνησης, γιατί η κατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ζοφερή.

Πλέον ο εκνευρισμός, το αλαλούμ και κυρίως τα τρομερά λάθη του οικονομικού και επικοινωνιακού επιτελείου φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό . Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, λέει το ρητό αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν καταλαβαίνουν τίποτε, μετά την υπόθεση του νόμου για τις απεργίες ήρθε ο κατώτατος μισθός ενώ είχε προηγηθεί η απειλεί για κατασχέσεις για 600 ευρώ οφειλή στη δημόσιο! Βεβαία κάποιοι υποπτεύονται ότι ενόψει της άφιξης της Τρόικας κάποιοι αμολάνε τους «λαγούς» για να πιάσουν κλίμα και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο πανικός έχει καταβάλλει την κυβέρνηση δημιουργώντας, πλέον, την αίσθηση στην κοινωνία ότι δεν υπάρχει σχέδιο . Οι απανωτές γκάφες, η ασφυκτική πίεση του προγράμματος που δεν βγαίνει, οι δραματικές καταστάσεις που βιώνει η ελληνική κοινωνία σε συνδυασμό με τη διαπίστωση ότι δεν τραβάει το κυβερνητικό σχήμα, όλα αυτά οδηγούν σε ένα αλαλούμ. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτή η εικόνα είναι οι έκτακτες αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το χάος στην τρικομματική κυβέρνηση δεν μαζεύεται, πλέον, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με ανακοινώσεις τους δημιουργούν κλίμα ασυνεννοησίας και αβεβαιότητας για τη συνοχή της. Δε μπορεί, την ώρα που η μεσαία τάξη διαλύεται, χρεοκοπεί και οι πολίτες εξαθλιώνονται και δεν έχουν δουλειά, να έχουμε φαινόμενα τύπου Βρούτση και Μέργου.

Ακόμα ένα επεισόδιο στα πολλά προκάλεσε η δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, σχετικά με τον κατώτατο μισθό. Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο κ. Μέργος είπε ότι «το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός παραμένει υψηλός και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Τι μας είπε ο κ. Γενικός ότι τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι πολλά και πρέπει να μειωθούν; Το υπουργείο Οικονομικών παρά την εντολή που πήρε από το Μαξίμου να «αδειάσει» τον κ. Μέργο, δεν τα κατάφερε με μια δήλωση που περισσότερο ήθελε να πείσει ότι ο Γ.Γ δεν είπε αυτό που καταλάβαμε όλοι, αλλά κάτι άλλο…

Η δεύτερη προσπάθεια έγινε με τον Υπουργό Εργασίας, αλλά ποιος να τον πιστέψει, όταν ο ίδιος διέρρεε την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες και εκ των υστέρων διαψεύδοντας τον εαυτό του προσπαθούσε να μας πείσει ότι ουδέποτε έθεσε τέτοιο θέμα; Χρειάστηκε και άλλη ανακοίνωση με δηλώσεις του κ. Στουρνάρα και του κ. Μέργου σε μια εμφανή προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν, κάνοντας λόγο για δημαγωγία και απομόνωση δηλώσεων, σημειώνοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού. Βέβαια πριν πείσουν όλους εμάς καλό θα ήταν να πείσουν τους κυβερνητικούς τους εταίρους.

Έντονες αντιδράσεις απο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Χάθηκε ακόμα μια επικοινωνιακή μάχη καθώς με μεγάλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η απάντηση της κυβέρνησης και αφού είχαν τοποθετηθεί οι κυβερνητικοί εταίροι, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση αν θεωρούν δημαγωγικές και τις ανακοινώσεις τους που ήταν πολύ σκληρές. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών «δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης». Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Φαίνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος, δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Αλλιώς δεν εξηγούνται οι αναφορές του που δημιουργούν θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, που για τους νέους συρρικνώνεται στα 511. Το ότι υποχρεωθήκαμε για να κρατήσουμε ζωντανές τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση να φτάσουμε σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση ότι θα συμφωνήσουμε σε λογικές εξαθλίωσης των εργαζομένων με νέες μειώσεις». Κλείνοντας, η Ιπποκράτους επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι δηλώσεις «του κ. Στουρνάρα που αδειάζουν τον Γενικό του.

Θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις». Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ο οποίος χαρακτήρισε την δήλωση του κ. Μέργου «επιεικώς απαράδεκτη» «Η παρούσα δήλωση βρίσκεται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από την εκπεφρασμένη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που στηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός όχι μόνο θα μείνει σταθερός αλλά και ότι προοπτικά θα αυξηθεί», επισήμανε ο κ. Τσούκαλης.

Θέμα συντονισμού και λειτουργίας της κυβέρνησης βάζουν, πλέον, Κουβέλης και Βενιζέλος και θα είναι το καυτό θέμα της επόμενης συνάντησης των αρχηγών που δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Μάλλον, λόγω της εργασιακής του εμπειρίας ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, κυρίως σε χώρες της Ασίας, της Ανατ. Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ, ο κ. Μέργος θεωρεί ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να φθάσει τα μισθολογικά επίπεδα των χωρών αυτών.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, την ώρα που η κοινωνία είναι στα όρια της, εκτίμησε πως “η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή.” Προφανώς εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει με τα 586 ευρώ μεικτά το μήνα και με πιο ευέλικτες μορφές εργασίας… Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να αρχίσει να στέλνει κάποιους στα σπίτια τους, γιατί τι τους χρειαζόμαστε με τέτοιες ιδέες; Στον επερχόμενο ανασχηματισμό ας βάλει στην κυβέρνηση τον κ. Τόμσεν να τελειώνουμε!

Νίκος Παναγιωτόπουλος
new post

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλα, σοβαρολογειτε? τι γκαφα και κουραφεξαλα,λες και το κανουν πρωτη φορα, βγαινει ενας να κανει το λαγο,τον διαψευδουν και μετα απο λιγους μηνες το ψηφιζουν αφου ωριμασει η ιδεα στην κοινωνια.και μετα ολος ο κοσμος λεει ναι μωρε το ειχανε πει οτι θα το κανανε.
    κλασικη γλεμπελιστικη προπαγανδα.

  2. s-spinos:

    Τελικά οι κύριοι της τρικομματικής κυβέρνησης μας θεωρούν εντελώς πρόβατα και σκλάβους στις ορέξεις τους.

    Αλλιώς δεν εξηγείται. Οι τρεις ιεράχες της απάτης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι έχουν υπογράψει. Και ευτυχώς που υπάρχει και ο Όλι Ρεν να τους υπενθυμίζει (κι έτσι να πληροφορούμαστε και μεις) τι λέει η συμφωνία τους.

    "Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας."
    και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».

    Τελικά τα ψεύδη τους δεν έχουν τελειωμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog