Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακούστε το μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία

- Advertisement -

Υπερηχητικές δονήσεις από τον μετεωρίτη που έπεσε στα Ουράλια κατέγραψε το δίκτυο που καταγράφει τις ατομικές εκρήξεις…

17 από τους 45 σταθμούς του CTBTO, που είναι εγκατεστημένοι σε 35 χώρες του κόσμου, κατέγραψαν το σήμα από την έκρηξη του μετεωρίτη στα Ουράλια.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα υπερηχητικά κύματα που καταγράφηκαν ποτέ από το διεθνές σύστημα παρακολούθησης.

Τα κύματα είναι πολύ χαμηλής συχνότητας τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από το ανθρώπινο αυτί. Γι αυτό το λόγο το σήμα που καταγράφηκε, υπέστη επεξεργασία και επιταχύνθηκε.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τα ξημερώματα ο Εγκέλαδος πραγματοποιεί συνεχείς επισκέψεις στην Ελλάδα, αφού έχουν ήδη καταγραφεί πέντε σεισμοί. Η έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο. Η αρχή έγινε χθες το πρωί στις 11:45 όταν 5 Ρίχτερ χτύπησαν δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.

    Σήμερα η χώρα χορεύει από το πρωί αφού στις 06:52 σημειώθηκε σεισμός 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Το περίεργο όμως είναι πως το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό αυτό 5,6 Ρίχτερ, ενώ το αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

    Στις 06:51 όμως, δηλαδή ένα λεπτό αργότερα ο Εγκέλαδος πήγε νοτιοδυτικά της Κάσουμε χτύπησε με ένταση 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,2 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό και 4,3 Ρίχτερ το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

    Οι σεισμοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. 4,5 είπε το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο…ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ…Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog