Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η. Κικίλιας: Ο ΟΑΕΔ δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης

- Advertisement -

Ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατομμύρια που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε σχεδόν όλοι οι Έλληνες, δεν έχει λάβει ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον διοικητή του οργανισμού, Hλία Κικίλια…

Τα 600 εκατ. είχαν ζητηθεί με έκτακτη φορολογία από τους Ελληνες πολίτες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία. «Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από κει και πέρα το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» δηλώνει στην Ελευθεροτυπία ο κ. Κικίλιας.

Η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», παρόλο που αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών. Η εν λόγω εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, ν. 3986/2011 και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών. Υπολογίζεται επίσης επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδορούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog