Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να εξαλείψουν την παγκόσμια φτώχεια

- Advertisement -

Την ώρα που η παγκόσμια φτώχεια καλπάζει, οι 100 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αύξησαν το εισόδημά τους κατά… 240 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2012, αναφέρει σχετική έρευνα…

Για το 1% των βαθύπλουτων μάλιστα παρατηρήθηκε αύξηση του εισοδήματός τους κατά 60%. Την ίδια στιγμή, τα άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας επιβιώνουν με μόλις 1.25 δολάρια την ημέρα.

Ο φιλανθρωπικός Οργανισμός Όξφαμ αναφέρει σε έρευνά που δημοσίευσε πριν τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός πως η υπερβολική συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των πλουσίων παρεμποδίζει την εξάλειψη της Παγκόσμιας Φτώχειας και χαρακτηρίζει τον υπερβολικό πλουτισμό ως ανήθικο, κοινωνικά διαιρετικό και περιβαλλοντικά καταστρεπτικό.

Η έκθεση προτείνει μια νέα παγκόσμια συμφωνία στους ηγέτες του κόσμου για τη μείωση της ακραίας φτώχειας, η οποία περιλαμβάνει:

– Κλείσιμο των φορολογικών παραδείσων, που θα εξοικονομήσει 189 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα φορολογικά έσοδα

– Αντιστροφή οπισθοδρομικών μορφών της φορολογίας

– Καθιέρωση παγκοσμίως ελάχιστου φορολογικού συντελεστή

– Αύξηση των μισθών ανάλογη με την απόδοση κεφαλαίου

– Αύξηση των επενδύσεων σε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες

Η έκθεση αναφέρει πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο καθώς στη Βρετανία η ανισότητα έχει φθάσει στα επίπεδα της εποχής του Καρόλου Ντίκενς, ενώ στην Κίνα τα επίπεδα έφθασαν αυτά της Νότιας Αφρικής, της χώρας δηλαδή με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανισότητας από το τέλος του Απαρτχάιντ.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog