Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο. Του Μπετόβλακα.

- Advertisement -

Με την ποινή των ισοβίων καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την κατάχρηση 17 εκατομμυρίων ευρώ…

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου ο Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι η δίωξη του είναι πολιτική! Κατανοώ την θέση του ανθρώπου που μόλις έχει καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά το να λες ότι η δίωξη είναι πολιτική νομίζω ότι είναι παρατραβηγμένο. Από την άλλη, άκουσα και το άλλο απίστευτο!!! Η ποινή παραείναι αυστηρή. Ρε τι μας λες!!! Έφαγε 17 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 6 δις δραχμές, και είναι μεγάλη ποινή τα ισόβια; Μια χαρά ποινή είναι! Και μάλιστα θεωρώ ότι τα ισόβια έτσι όπως τα εννοούμε στην Ελλάδα είναι λίγα. Για τους κλέφτες, όταν λέμε ισόβια πρέπει να εννοούμε ισόβια. Με τον ίδιο τρόπο που τα εφαρμόσαμε στον Ντερτιλή, που τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ταπεινά κίνητρα.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που βγαίνει από την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου, είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, και οι Δικαστές δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τον νόμο. Είναι πλέον πασιφανές ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει αφήσει την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της. Η ηγεσία της ΝΔ δέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς τις γνωστές δηλώσεις εναντίον της δικαιοσύνης. Ας ελπίσουμε ότι και οι υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που σήμερα χαιρετίζουν την απόφαση, δεν θα αρχίσουν τα περί κατευθυνόμενων αποφάσεων όταν δεν θα τους συμφέρει κάποια άλλη απόφαση στο μέλλον. Τώρα βέβαια το να μιλούν για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, πολιτικοί χώροι που στέλνουν βουλευτές τους στα δικαστήρια ως μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών και απατεώνων είναι προφανώς αστείο. Σκεφτείτε μόνο πόσο δίκαιο θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα να φωνάζει, αν στην δίκη Παπαγεωργόπουλου είχαν προσέλθει ως μάρτυρες υπεράσπισης καμιά δεκαριά βουλευτές της ΝΔ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχουν οι βουλευτές ενός κόμματος ως μάρτυρες στα δικαστήρια, όταν δεν έχουν προσωπική εμπλοκή στην εκδικαζόμενη υπόθεση. Ο μόνος λόγος που πηγαίνουν ως μάρτυρες, είναι η προσδοκία τους, να φοβίσουν οι δικαστές. Και αυτό είναι ο ορισμός της παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης.

Έχω λοιδορηθεί πολλές φορές, όταν γράφω ότι η χώρα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο τον τελευταίο καιρό. Πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα τα πηγαίνει καλύτερα σε όλους σχεδόν τους τομείς. Το ξέρω ότι και πάλι άνθρωποι που μέχρι εχθές χειροκροτούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον γιο του θα αρχίσουν και πάλι να λένε τα κοντόφθαλμα επιχειρήματα τους. Όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε οδηγηθεί στις φυλακές είχαν σπεύσει διάφοροι να πουν ότι απλά το σύστημα, μας ρίχνει στάχτη στα μάτια και ότι τα λαμόγια δεν θα πάνε φυλακή. Εγώ βλέπω ότι τα λαμόγια πηγαίνουν ήδη φυλακή και ότι η κάθαρση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος έχει ήδη ξεκινήσει χωρίς την δυνατότητα επιστροφής στα παλιότερα τερτίπια.

Ας κάνουμε μια νέα αρχή με την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου, ως πολίτες και ως χώρα. Ας υποσχεθούμε στους εαυτούς μας ότι θα σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων ακόμα και όταν πολιτικά δεν μας συμφέρουν!

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν βρεχει,παναγια μου στεγνωσαμε.Βρεχει,πω πω κακοκαιρια,χριστε μου πνιγηκαμε.Μιλαμε για ΕΛΛΑΔΑ,εισαστε φασιστες.Μιλαμε για το δικαιο και την αλληλεγγυη,εισαστε κομμουνιστες.ΖΗΤΩ Η ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ.

  2. @ανώνυμε 07.48 ε όχι και κουμουνιστής. Είπαμε με το μαλακό ρε παιδιά!!! για να σοβαρευτούμε λοιπόν. αν το Εφετείο αποφασισει οτι ο Παπαγεωργόπουλος είναιο αθώος τότε είναι αθώος! τότε θα πρεπει να λιωσουν στην φυλακή οι συκοφάντες του. Το αν είναι όμως αθωός ή ενοχοε θα το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι εγώ. Και η δικαιοσύνη αυτή την στιγμή λέει ότι είναι κλέφτης.

  3. Φίλε Μπετόβλακα καλά τα λές μόνο που υπαρχει και το χρήμα…….. και μεταξύ μας εγώ προτιμω το χρημα τους, δηλ. καλη η φυλακή όμως σήμερα το ισοβια σημαίνει σε καμια 15χρόνια έξω,…… άρα πίσω τα κλεμμενα σε μετρητά ή σε ακινητα, αυτά έφαγε, αυτά μας λείπουν αυτά θελουμε…….
    Παραπιπτώντως με τον Ακη, το Λάκη και διαφορα άλλα καλόπεδα τη θα γίνει? για πόσο θα τους ταιζουμε τσάμπα? η δικαιοσύνη τι κάνει?
    Και κάτι τελευταίο η Θεσσαλονίκη μεγάλη φτωχομάνα ρε παιδια………..Παπαγεωργόπουλος Ισόβια, Ψωμιαδης Εξέπεσε της πολιτικής θέσης του, Ο Ακής μεσα, Ο Βενιζέλος αν δεν ήταν στην κυβερνηση θα ακολουθούσε τον Παπακωνσταντινου ………….

  4. Νεκροί δύο νεαροί και τρεις σε κώμα από αυτοσχέδιο μαγκάλι στη Λάρισα – Το άναψαν για να ζεσταθούν
    Ημερομηνία: 28/02/2013 21:30

    Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι, σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία – σαν ψησταριά ή μαγκάλι όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- για να ζεσταθούν.

    Ένα τραγικό συμβάν συνέβη σήμερα σε μονοκατοικία στη συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα, όπου βρίσκονταν πέντε νεαροί φοιτητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του thessalianews.gr από πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η έδρα της οποίας βρίσκεται κοντά στο συμβάν, σε οικία της οδού Παπαζαχαρίου, οι φοιτητές άναψαν κάποιο αυτοσχέδιο θερμαντικό μέσο για να ζεσταθούν και από τις αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους δύο νεαροί, ενώ οι άλλοι τρεις φοιτητές έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

    Πιθανότατα και οι τρεις νέοι να είχαν την ίδια τραγική κατάληξη με τους δύο άτυχους φίλους τους, αν δεν είχε ανησυχήσει μια φίλη των φοιτητών, η οποία με τη βοήθεια της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, μπήκαν στο διαμέρισμα και αντίκρυσαν αναίσθητους τους πέντε νέους ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονταν σε επίσκεψη.

    Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στη μονοκατοικία λίγο μετά τις 18:00 σήμερα το απόγευμα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος κάνει η Αστυνομία, η οποία θα κάνει σχετική ανακοίνωση.

  5. ''Ένα ακόμα συμπέρασμα που βγαίνει από την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου, είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, και οι Δικαστές δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τον νόμο. Είναι πλέον πασιφανές ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει αφήσει την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της.''

    Εαν δεν ήξερα ποιος έισαι θα νόμιζα ότι ο Σαμαράς blogaρει στο Λουτράκι.

    Είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές για αυτό βγάζουν τα μνημόνια συνταγματικά. Είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές για αυτό τους δώσανε 100 μύρια αναδρομική αύξηση.

    Είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές για αυτό καταδικάσανε την απεργία των ναυτεργατών και τους κάνανε επίταξη λες και ήταν αυτοκίνητα

    Είπαμε να λέμε βλακείες, αυτές όμως παραπάνε.

    Φίλε Μπετόβλακα δεν θέλω απάντηση ή αν θελήσεις να μου δώσεις μια θα απαντήσεις πρώτα στην τοποθέτηση μου, στο από 10 Δεκ. 2012 άρθρο σου

    Ζ.

  6. ''Ένα ακόμα συμπέρασμα που βγαίνει από την καταδίκη Παπαγεωργόπουλου, είναι ότι η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, και οι Δικαστές δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τον νόμο. Είναι πλέον πασιφανές ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει αφήσει την δικαιοσύνη να κάνει την δουλεία της.''

    Εαν δεν ήξερα ποιος έισαι θα νόμιζα ότι ο Σαμαράς blogaρει στο Λουτράκι.

    Είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές για αυτό βγάζουν τα μνημόνια συνταγματικά. Είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές για αυτό τους δώσανε 100 μύρια αναδρομική αύξηση.

    Είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές για αυτό καταδικάσανε την απεργία των ναυτεργατών και τους κάνανε επίταξη λες και ήταν αυτοκίνητα

    Είπαμε να λέμε βλακείες, αυτές όμως παραπάνε.

    Φίλε Μπετόβλακα δεν θέλω απάντηση ή αν θελήσεις να μου δώσεις μια θα απαντήσεις πρώτα στην τοποθέτηση μου, στο από 10 Δεκ. 2012 άρθρο σου

    Ζ.

  7. Μπετόβλακα,εγώ θα έλεγα ότι έγινε μια καλή αρχή…επειδή εσύ θεωρείς ότι όλα πάνε καλά,θα μπεις δημόσια την άποψη σου για την λίστα Λαγκάρντ,οπως την είχες μεταφέρει τηλεφωνικά σε μένα ;;;…για να δούμε πόσο τηρείται η δικαιοσύνη σε αυτόν τον ρημαδοτόπο,δηλαδή…

  8. Μπετόβλακα,αν θέλεις,διάβασε κι αυτό το άρθρο και πες μου την άποψη σου (θα ήθελα πραγματικα να ακούσω την τοποθέτηση σου) :
    Η υπόθεση θα αρχίσει να θυμίζει συνέντευξη τύπου, όταν αυτός που δίνει τον λόγο αναγγέλλει και τον επόμενο: «Παπαγεωργόπουλος, και να ετοιμάζεται ο Άκης». Ύστερα ο Ψωμιάδης και οι υπόλοιποι Γιάννοι, η λίστα είναι μεγάλη. Η χθεσινή καταδίκη σε ισόβια του πρώην υπουργού, δημάρχου και έχει συμβολική αξία: είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που ένας ισχυρός πολιτικός παράγοντας καταλήγει στην φυλακή με τόσο βαριά ποινή, παρά την προηγούμενη αθώωση του από τον πρωθυπουργό. Αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να καταρρεύσει σύσσωμο, το πολιτικό σύστημα αρχίζει, όπως ο Κρόνος, να τρώει τα παιδιά του.

    Δεν είναι τυχαίο ότι οι οι βαριές ποινές ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη: Iστορικά, η πόλη εφαρμόζει σε ακραία μορφή, την πολιτική που χαράσσει η Αθήνα. Στις δεκαετίες πριν την μεταπολίτευση ήταν το παρακράτος που δρούσε ανεξέλεγκτα στην “συμπρωτεύουσα”, για να καταλήξει στην δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, το 1963. Σταδιακά μετά το 1974 δημιουργήθηκε το παρακράτος της κλεπτοκρατίας, λειτουργώντας όμως με την ίδια αλαζονεία με το προδικτατορικό: το πιο εντυπωσιακό στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου και σία είναι η αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία έκλεβαν το ταμείο του δήμου, χωρίς να νοιάζονται ούτε καν για τα προσχήματα. Αυτή η αίσθηση της ατιμωρησίας, η βεβαιότητα ότι κανείς δεν μπορούσε να τους αγγίξει. Στις χθεσινές εικόνες του τέως δημάρχου με τις χειροπέδες, διακρίνει κανείς την έκπληξη και απορία που είχε ο στρατηγός επικεφαλής της Χωροφυλακής Θεσσαλονίκης, όταν τον συνελάμβανε ο Σαρτζετάκης, το καλοκαίρι του 1963.

    Όπως παλιά την ατιμωρησία εξασφάλιζε η δήλωση πίστης στα αντικομουνιστικά ιδεώδη, στο μεταπολιτευτικό αλλά συντηρητικό περιβάλλον της πόλης η ασυλία εξασφαλιζόταν με δηλώσεις πίστης στον Καραμανλισμό και τα ιδεώδη της ΝΔ. Έφτιαχνες ένα άγαλμα του Καραμανλή στην παραλία, αναλάμβανες την προεκλογική εκστρατεία της παράταξης στην Βόρεια Ελλάδα όπως ο Π. Ψωμιάδης στις πρόσφατες εκλογές και είχες πρωθυπουργική υποστήριξη. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τι έχει να πει ο σημερινός πρωθυπουργός, που έχει αναλάβει και το έργο της πάταξης της διαφθοράς, για τις δηλώσεις του το 2011, με τις οποίες έπλεκε το εγκώμιο, αθωώνοντας προκαταβολικά τον ισοβίτη συναγωνιστή.

    Βεβαίως, ο ωμός τρόπος με τον οποίο κυβερνήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες η Θεσσαλονίκη από τους δύο ισχυρότερους παράγοντες της πόλης, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, εφαρμόσθηκε σε όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα από το ποιο από τα 2 κόμματα εξουσίας κυβερνούσε: από τον μικρότερο δήμο μέχρι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ίδια αλαζονική αυτοπεποίθηση. Ο τρόπος που ο κ. Παπακωνσταντίνου χειρίστηκε την λίστα Λαγκάρντ είναι εδώ χαρακτηριστικός.

    Το προδικτατορικό παρακράτος δεν τιμωρήθηκε ποτέ για τα εγκλήματα του: έμεινε μερικούς μήνες στην φυλακή, για να πέσει στα μαλακά λόγω της πολιτικής ανωμαλίας που ξεκίνησε το 1965 και να έρθει στα πράγματα με τη χούντα της 21ης Απριλίου.

    Ως κράτος πλέον, όχι παρακράτος, όπως ακριβώς ανέλαβε τα ηνία της χώρας το μεταπολιτευτικό παρακράτος της πλουτοκρατίας. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, πέρα από τις αναγκαίες αλλά φαντασμαγορικές δίκες που ετοιμάζονται προς τέρψη του τηλεοπτικού κοινού, η ιστορία επιφυλάσσει στην χώρα καλύτερη τύχη.

  9. Και απ οτι εχουμε διαβασει τα τελευταια χρονια,πρεπει η συμπρωτευουσα να ειναι σφιχταγκαλιασμενη με τις αγιες μπιζνες του γειτονικου αγιου ορους.

  10. @Θα εστιάσω στην τελευταία σου προσδοκία, όχι με ευχή, αλλά με απαίτηση φίλε ΄΄μπετόβλακα΄΄,,,αν θέλουμε να γίνουμε κράτος δικαίου..

    Το θέμα είναι να μην μείνουμε στον Άκη(που δεν έχει δικαστεί ακόμα!) και στον Βασίλη,έχει πολύ μεγάλη ουρά η πολιτική διαπλοκή στο Γιουνανιστάν.Αν(!) είναι ανεξάρτητη η δικαστική εξουσία και στέλνει τους αιρετούς,διορισμένους και μη, καταχραστές-καπηλευτές της δημόσιας περιουσίας στα κάτεργα, σιγά-σιγά θα κάνουμε κράτος,,αλλιώς;;
    Πως να πείσεις τον Ελληναρά τώρα να πληρώσει φόρους;Δεν γίνεται..
    Πρέπει να του αποδείξεις ότι ο κλέφτης πάει ''φυλάκα'' για να το καταλάβει.Μετά γίνεται ''αρνί'',όπως είναι όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού..Εεε μετά, μπορείς να χτίσεις το κράτος.

  11. s-spinos:

    Το έχω ξανά γράψει. Το πρόβλημα των προβλημάτων στη χώρα μας είναι η έλλειψη δικαιοσύνης.
    Δυστυχώς για μας τα Ελληνάκια η δικαιοσύνη ουδέποτε ήταν πραγματικά ανεξάρτητη από την εκτελεστική εξουσία, εκτός από ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα της διαπλοκής της δικαστικής εξουσίας με την εκτελεστική.
    Αν δεν ανεξαρτητοποιηθεί, απεμπλακεί η δικαιοσύνη από τα γρανάζια της διαπλοκής και τις εντολές (διαταγές) της εκτελεστικής εξουσίας, προκοπή σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να υπάρξει στον αιώνα τον άπαντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog