Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απούλητα μένουν τα βερίκοκα σε Κορινθία και Αργολίδα

- Advertisement -

Απούλητα κινδυνεύουν να μείνουν τα βερίκοκα στην Αργολίδα και την Κορινθία και να πάει στράφι όλη παραγωγή χωρίς να βγουν καν τα έξοδα που έχουν κάνει οι αγρότες…

Αιτία τα πολλά λουκέτα που έχουν βάλει στις επιχειρήσεις τους έμποροι και εξαγωγείς λόγω της οικονομικής κρίσης ή η αλλαγή της δραστηριότητάς τους.

Την ίδια ώρα πολλοί βερικοκοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την περσινή τους σοδιά.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, αφού όπως εκτιμάται δεν θα υπάρχει ζήτηση. Σημειωτέον ότι τα βερίκοκα ως νωπά προϊόντα είναι πολύ ευαίσθητα στις κλιματικές συνθήκες και πρέπει να διατεθούν άμεσα στην αγορά και να πωληθούν χωρίς χρονοτριβές.

Μάλιστα μέσω των βουλευτών Γ. Ανδριανού και Χρ. Δήμα ζητείται η παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη. Όπως τονίζουν οι βουλευτές «Οι περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας έχουν παραδοσιακά μεγάλη ετήσια παραγωγή βερίκοκων (Τιρύνθου και Μπεμπέκου), η οποία αποτελεί πολύ σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους τους

. Ως νωπά προϊόντα και πολύ ευαίσθητα στις κλιματικές συνθήκες, τα βερίκοκα πρέπει να διατεθούν άμεσα στην αγορά, συνεπώς να πωληθούν χωρίς χρονοτριβές, από τους παραγωγούς στους εμπόρους-εξαγωγείς και στους κονσερβοποιούς. Ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, οι παραγωγοί της Κορινθίας και της Αργολίδας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα άμεσης διάθεσης των βερίκοκων καθώς αρκετοί έμποροι-εξαγωγείς ιδιαίτερα στην περιοχή της Κορινθίας έχουν κλείσει ή δεν εμπορεύονται πλέον βερίκοκα.

Επιπλέον, όποια άλλη μορφή διάθεσής τους (χυμοποίηση, κομποστοποίηση) δεν είναι συμφέρουσα.
Την δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει λίγος χρόνος έως την έναρξη της φετινής διάθεσης ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το συγκεκριμένο θέμα και να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της περασμένης χρονιάς».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog