Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Τώρα τρέμουν περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί»

- Advertisement -

Η ποινή ισόβιας κάθειρξης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για υπεξαίρεση, μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung…

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει ότι «τώρα τρέμουν ακόμη περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί». Η SZ σχολιάζει, επίσης, ότι «το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ξεκινά» και υπογραμμίζεται: «Κρατικοί λειτουργοί γέμιζαν τις τσέπες τους και όποιος γνώριζε για την υπεξαίρεση και τη διαπλοκή, προτιμούσε να μη βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε ίσως να πέσει και στο δικό του στόμα ένα ψίχουλο από τη μεγάλη πίτα. Τα πράγματα πρέπει να ήταν έτσι, διαφορετικά δεν εξηγείται πώς ήταν δυνατόν επί χρόνια να εξαφανίζονται απλά εκατομμύρια ευρώ στη Θεσσαλονίκη».

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η ετυμηγορία εναντίον του πρώην δημάρχου και δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων είναι σκληρή, άλλωστε ήταν μόνο ένα ζήτημα χρημάτων, όχι ζωής. Ωστόσο, η ελληνική κρίση, στην οποία συνέβαλαν αδίστακτοι κρατικοί λειτουργοί, στοίχησε ήδη ανθρώπινες ζωές».

Το σχόλιο κλείνει με την εκτίμηση ότι «οι καιροί έχουν αλλάξει. Μετά τις δίχως προηγούμενο αποφάσεις στη Θεσσαλονίκη, πολλοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να φοβούνται. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους παραβάτες του παρελθόντος μόλις άρχισε».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog