Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όταν ο Τσε και ο Κάστρο χαλάρωναν παίζοντας γκολφ!

- Advertisement -

Σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Fidel Castro και του Che Guevara πουλά για πενήντα χιλιάδες λίρες η κόρη του διάσημου φωτογράφου Alberto Korda.

Πρόκειται για τα αρνητικά 55 φωτογραφιών του φωτογράφου, που πρωταγωνιστούν οι δύο ηγέτες την δεκαετία του ’50 και του ’60.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι εκείνη στην οποία ο Che χαλαρώνει σε ένα αλιευτικό σκάφος το 1959 διαβάζοντας ένα βιβλίο αλλά και εκείνη στην οποία παίζει γκολφ με τον Fidel σε νησί της Καραϊβικής το 1961.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι και αυτή του 1963 στην οποία ο Castro με μια φωτογραφική μηχανή Polaroid φωτογραφίζει την οικογένεια του Ρώσου Προέδρου Nikita Khrushchev κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία.

Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον Korda, ο οποίος ήταν προσωπικός φωτογράφος του Castro και πέθανε το 2001, σε ηλικία 72 ετών.

Ο Alberto Korda ήταν ο φωτογράφος που απαθανάτισε τον Che Guevara στην πλέον διάσημη εικόνα του – αυτήν του «Guerillero Heroico». Το πραγματικό του όνομα ήταν Ο Alberto Díaz Gutiérrez.

Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1928 στην Αβάνα και πέθανε το Μάη του 2001 στο Παρίσι. Υπήρξε στενός φίλος του Fidel Castro και προσωπικός του φωτογράφος από την εποχή της επανάστασης κατά του καθεστώτος του Batista.

Πριν την ενασχόληση του με τη φωτογραφία εργάστηκε σε πολλές διαφορετικές δουλειές. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφου και μετέπειτα διακρίθηκε ως φωτογράφος μόδας. Από το 1959 εργάστηκε στην κουβανική εφημερίδα Revolución.

perierga

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog