Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Υπογράψαμε 25 συμφωνίες και αναζητούμε νέα πεδία συνεργασίας»

- Advertisement -

Απόλυτα ικανοποιημένος για τη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς…

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης των δύο αρχηγών στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι θέλει να εκφράσει την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς την τουρκική πλευρά για τη θερμή τους φιλοξενία.

«Η σημερινή μέρα καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπογράψαμε 25 συμφωνίες. Συζητήσαμε και αναζητούμε νέα πεδία συνεργασίας, δεκάδες επιχειρηματίες συναντιούνται και επεξεργάζονται αμοιβαίες πρωτοβουλίες. Υπάρχει θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, με την αύξηση του τουρισμού, με το σεβασμό της περιουσίας, με τη συνεργασία σε θέματα υγείας αλλά και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης», είπε μεταξύ άλλων.

Και σημείωσε ότι η «συνεργασία αγγίζει την καθημερινότητα. Χτίζουμε εμπιστοσύνη, δημιουργούμε αμοιβαία συμφέρονται και φέρνουμε τους πολίτες πιο κοντά.

Είναι σημαντική η ικανότητα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού. Είναι ευθύνη για τη βελτίωση των σχέσεών μας. Ο χρυσός κανόνας αυτής της προσπάθειας είναι ο αλληλοσεβασμός. Χωρίς αυτά, μία τέτοια προσπάθεια θα ήταν θνησιγενής».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμμόρφωση, στο ανεπίλυτο κυπριακό για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση, όπως είπε, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών για να καλυτερεύσουν οι μεταξύ τους σχέσεις.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog