Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Στάλιν και τα ορφανά του. Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Ήταν τέσσερις το πρωί της 6ης Μαρτίου 1953, όταν μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοσταθμό της Μόσχας ότι: “Η καρδιά του συντρόφου ηγέτη και συνεχιστή της μεγαλοφυΐας του σκοπού του Λένιν, του σοφού ηγέτη και δασκάλου του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Σοβιετικής Ένωσης, έπαψε να χτυπά.”….

Ο Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι, ο επονομαζόμενος Στάλιν, 73 ετών, είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία και είχε πεθάνει στις 9:50 μ.μ. στις 5 Μαρτίου 1953.

Το τι κλάμα έριξαν τα ορφανά του, δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Έχασαν τον Πατερούλη τους, το στήριγμα τους, τον άνθρωπο που με την μεγαλοφυΐα του, φώτιζε το μονοπάτι της ζωής τους. Αλλά μην νομίζετε ότι περνώντας τα χρόνια ο Πατερούλης Στάλιν σταμάτησε να δημιουργεί νέους υμνητές.

Η Αλέκα μας, ο Αλέξης μας, ο γλυκός μας Κουράκης, ο Λαφαζάνης μας, και τόσοι άλλοι έχουν σκύψει ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στα πορτρέτα του Συντρόφου Ιωσήφ Στάλιν και έχουν δοξάσει τα έργα του. Και τα έργα του μεγάλου ηγέτη ήταν είκοσι εκατομμύρια νεκροί! Η KGB και η Στάζι! Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Σιβηρία! Το σύμφωνο φιλίας με τον Χίτλερ και την ναζιστική Γερμανία! Η κοινή επίθεση με τον Χίτλερ στην Πολωνία και το μοίρασμα της χώρας αυτής στην μέση!

Το τραγικό της υποθέσεως είναι ότι στην σημερινή Ελλάδα, έρχονται τα ορφανά του Στάλιν και μιλούν για δημοκρατία.

Μιλούν για τα άτυχα παιδιά στην Λάρισα αυτοί που αποδέχονται την εξορία στην Σιβηρία.

Μιλούν για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυτοί που αποδέχονται και υμνούν τον Στάλιν με τους 20 εκατομμύρια νεκρούς!

Μιλούν για την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων από το μνημόνιο, αυτοί που οδήγησαν εκατομμύρια κοπέλες από το πρώην ανατολικό μπλοκ στην πορνεία!

Μιλούν για την ανεργία στην Ελλάδα, αυτοί που μετέτρεψαν σε ολόκληρες χώρες όπως η Αλβανία, Βουλγαρία, Μολδαβία σε ερείπια.

Μιλούν κατά του Ναζισμού αυτοί που υπέγραφαν σύμφωνα φιλίας με τους Χιτλερικούς και που απλά αργότερα τα χάλασαν στην μοιρασιά! Για κλεψιές πάντως ρωτήστε τον άλλο σύντροφο σας τον Τσαουσέσκου της Ρουμανίας.

Πάντως Σύντροφοι και Συντρόφισσες, σεβόμενος το πένθος σας, σταματώ εδώ την περιγραφή των έργων σας, αλλά και εσείς βρε παιδιά σεβαστείτε την ιστορία!

- Advertisement -

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δύο αυτοκτονίες σε Φάρσαλα και Ελασσόνα
    Ημερομηνία: 05/03/2013 16:13

    Δύο περιστατικά αυτοκτονίας δια απαγχονισμού σημειώθηκαν σήμερα στο νομό Λάρισας.

    Η μία περίπτωση αφορά σε 45χρονο άνδρα που κρεμάστηκε στο σπίτι του επί της οδού Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στους οικείους του εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

    Η άλλη αφορά σε 50χρονο σε χωριό της Ελασσόνας ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.

    Πηγή: Κέρδος

  2. Δελτίο Τύπου

    Ιερισσός 05.03.2013

    Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.

    Αυτή τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

    Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομικήαυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.

    Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:

    Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε!

    Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!

    Πηγή: soshalkidiki.wordpress.com

  3. χααχα… Μπετοβλακα εισαι ΑΠΑΙΧΤΟΣ!Καλά κάνεις ομως και θυμιζεις την ΄ιστορία΄ σε ολους, γιατί εδω στην ελλαδα έχουμε ενα θεματάκι! Εχουν εξαπλωθει τα 'κομματοσκυλα' τόσα χρονια, μολύνοντας την παιδεια μας και μας θυμιζουν οτι τους συμφερει, αποκρυπτοντας ολοκληρη την αληθεια
    Υπατία

    YΓ: ελπιζω να κάνουν μαζι παρεα στην κολαση αυτος και ο συνεργατης του ο Χιτλερ!

  4. Πες ' τα ρε φίλε μπετόβλακα που έχουν αγιοποίήσει οτιδήποτε προέρχεται από την αριστερά…..Και για να προλάβω τυχόν ενστάσεις κομμουνισμός και αριστερά ένα μαγαζί είναι…

  5. Gala: Kokolala σου ξέφυγε η Χ.Α.!! Αριστερά και Χρυσή Αυγή ειναι το ίδιο μαγαζί!! Για να μην τα βάζουμε ολα στο ίδιο τσουβάλι πρέπει να πούμε ότι έχουν και μια σημαντική διάφορα, στο χρωμα, οι μεν κόκκινο οι δε μαύρο!!

    Υ.γ. Η παπαρήγα εχει μεταβεί Ρωσία για το μνημόσυνο; Γνωρίζει κανείς;
    Υ.γ1. Οι άθεοι κάνουν μνημόσυνα;

  6. Φαντάζεσαι μπετόβλακα στην Γιάλτα να μας είχαν δωρίσει στον Στάλιν!!!!ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!! Σήμερα δεν θα δουλεύαμε ,θα κλαίγαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
    ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΆ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ..

  7. Κοkolala,χαίρομαι που ξαναέγραψες στο LB…ευκαιρία να μου απαντήσεις στο ερώτημα που σου είχα θέση την προηγούμενη φορά…επειδή ήσουν μπερδεμένος πριν τις εκλογές και δεν σε έχω ξανασυναντήσει : αποφάσισες τί θα ψηφίσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ;;;..επειδή έτσι δήλωνες δημόσια…μην ξεχνιόμαστε…

  8. (1)Η Αλέκα εθεάθη στην συγκέντρωση αγροτών!!!!! Δεν ξέρω για μνημόσυνα , έχω ακούσει οτι δεν κάνουν σεξ …γιατί λέει δεν έχουν ποιόν να επικαλεστούν κατά την δειάρκεια του….

  9. Μπετόβλακα αυτό που κάνεις δεν είναι θεμιτό . Πρέπει να είσαι δίκαιος . Σίγουρα ο Στάλιν μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα περισσότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , ήταν αμείλικτος και στυγερός δικτάτορας . Αυτό που περιγράφεις όμως είναι ο Σταλινισμός ο οποίος έχει αποκηρυχτεί από όλους τους νοήμονες πια. Δεν νομίζω να τον υμνεί κάποιος από αυτούς που ανέφερες. Μην τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι και το παίζεις Μακάρθι και κυνηγάς και εσύ μάγισσες .

  10. 1.Για πόσους από τους σημερινούς υπαίτιους αλλά και συνεχιστές της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα θα θεωρούσες άδικο τον εκτοπισμό τους σε γκουλάγκ?

    2.20 εκατομμύρια? Το νούμερο προέρχεται από την Μαύρη Βίβλο του κομμουνισμού?

    3.Οι εκατομμύρια κοπέλες μήπως εξωθήθηκαν στην πορνεία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και την έλευση του αγαπημένου (σου) καπιταλισμού?

    4.Σε παραπέμπω στο προηγούμενο ερώτημα σχετικά με το πότε οι αναφερόμενες χώρες μετατράπηκαν σε ερείπια.

    5.Σχετικά με την συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και των κομμουνιστών εν γένει (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κ.α.) στον αντιναζιστικό αγώνα ό,τι και να ειπωθεί θα είναι λίγο. Όσο για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ στο οποίο αναφέρεσαι θα πρότεινα να ενημερωθείς και από καμιά άλλη πηγή εκτός από τα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ και του ΣΚΑΙ στα οποία προφανώς έχεις αδυναμία.

    ΥΓ. Να σεβαστούμε την Ιστορία? Αναφέρεσαι στην ίδια την οποία έκανες κουρέλια σε 40 γραμμές?

  11. Καταρχήν ΑV και εγώ χάρηκα που ξαναέγραψα στο LB: Για να σου θυμίσω ποτέ δεν είπα ότι είμαι σε σκέψη αν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και έχω εξηγήσει τους λόγους. Ύστερα λοιπόν μετά από οχτώ μήνες από τις εκλογές θα ήθελα μία ελληνική πατριωτική κυβέρνηση για την Ελλαδα που αυτην την στιγμή δεν υπάρχει και απλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει..
    ΥΓ. Μην μπερδεύουμε την ελληνική πατριωτική κυβέρνηση που αναφέρω με την Χρυσή Αυγή.
    Εσύ AV?

  12. Μπετόβλακα,φιλοσταλινικός,προσωπικά,δεν υπήρξα ποτέ…ξέρω πολύ καλά τα εγκλήματα που έχει κάνει (Κατίν,γκουλάγκ και εθνoκαθάρσεις)…για την αποσταλινοποίηση και την αποκύρηξη του σταλινισμού,εδώ και 50,σχεδόν,χρόνια,από το μεγαλύτερο μέρος της αριστεράς σε έχει ενημερώσει κανείς (ξέρεις,έγινε δημόσια,δεν κρατήθηκε μυστικό);;;…ότι έχει γίνει εθνική συμφιλίωση,από το 1982,βάσει προεδρικού διατάγματος (μια και είσαι υπέρ της νομιμότητας και τώρα ολισθαίνεις),σε έχει πληροφορήσει κανείς ;;;…και μια και βλέπω ότι θέλεις να κάνεις μαθήματα ιστορίας στο LB,δράττομαι της ρητορικής σου (που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια με την ρητορική του Αδωνη,του Φαήλου και,κυρίως,(όπως τον ακούσαμε να λέει δημόσια) του Κασιδιάρη) και να σου υπενθυμίσω ότι σαν χτες,ανέλαβε την εξουσία του Ράιχσταγκ ο Χίτλερ και αιματοκύλισε την Ευρώπη…
    ΥΓ1.Από όσο ξέρω,όσοι έγιναν κομμουνιστές,σοσιαλιστές ή αριστεροί,έγιναν διαβάζοντας Μάρξ και Ένγκελς και όχι ασπαζόμενοι τον Στάλιν (εξ'ου και ο όρος σταλινισμός)
    ΥΓ2.Για να προωθήσω τον διάλογο,δηλώνω επίσημα ότι ο Στάλιν (σαν προσωπικότητα,υπήρξε ένας κόκκινος φασίστας)…μην ισοπεδώνεις όμως τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού (βλέπε τις θυσίες των Ρώσσων στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο (τον Μεγάλο Πατριωτικό,όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι),για να γλιτώσουμε από την λαίλαπα του φασισμού και του ναζισμού,που δεν βλέπω να έχεις αντίστοιχη ευαισθησία απέναντί του…

  13. s-spinos:

    Ένας λαός με μνήμη θα τιμούσε τη σημερινή μέρα ως επέτειο της νικηφόρας λαϊκής αντίστασης.

    Σαν σήμερα, εβδομήντα χρόνια πριν, ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, μετά από πολυήμερες αιματηρές διαδηλώσεις κατόρθωσε να αποτρέψει οριστικά την επιστράτευση ελλήνων πολιτών που σχεδίαζαν οι ναζί κατακτητές. Η Ελλάδα ήταν η μόνη κατεχόμενη χώρα της Ευρώπης που κέρδισε την τιμή να μη στείλει τα παιδιά της να πολεμήσουν στο πλευρό του κατακτητή ή να δουλέψουν μέχρις εξόντωσης στα εργοστάσια των ναζί.

    Αυτή ήταν η «ελληνική άνοιξη» του 1943 που μας χάρισε η γενιά των παππούδων μας. Μήπως ήρθε η ώρα να προσφέρουμε κι εμείς μια ελληνική άνοιξη στα παιδιά και τα εγγόνια μας;

    Τι λες Μπετόβλακα;;;
    Άραγε μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά για το σήμερα;;;.

  14. και διαβάζοντας ξανά το "άρθρο" σου,παρατηρώ την πάγια τακτική σου να αποπροσανατολίσεις τους αναγνώστες από το μείζον πρόβλημα που βιώνουν : TO MNHMONIO !!!
    …θα πάρεις θέση υπέρ ή κατά του Μνημονίου επιτέλους ;;;(δημόσια εννοώ,γιατί εγώ την ξέρω,αλλά σέβομαι τις κατ'ιδίαν συζητήσεις μας)…

  15. Kokolala,ως γνωστόν,μόνο η ακροδεξιά θεωρεί τον εαυτό της αποκλειστικό αντιπρόσωπο του πατριωτισμού…σε πληροφορώ,ότι αγαπάμε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αυτόν τον τόπο,αν σε ικανοποιεί…πάντως,άλλα έλεγες πριν τις εκλογές δημόσια περί διάθεσης ψήφου,αλλά δεν πειράζει…σου ξαναλέω λοιπόν,ότι ο πατριωτισμός και η αγάπη για αυτόν τον τόπο,δεν μετριέται με την ψήφο…ελπίζω να σε κάλυψα…

  16. Ζήταω συγγνώμη a.v που επεμβαίνω, αλλά το μείζον πρόβλημα των Ελλήνων αυτή την στιγμή είναι η φτώχεια οχι οι οικονομική αλλά η πνευματική!!!!!!!Κάναμέ θεό τό χρήμα και ξεχάσαμε τα βασικά….πουλήσαν την χώρα που ζούμε,σκότωσαν την γλώσσα που μάθαμε,αλλάξαν αυτά που μας έμαθαν οι άνθρωποι που μας αγαπούσαν …και εμείς μιλάμε για έξοδο από € και Συριζα και μνήμονια!!!!!!¨οσο και το μιλάμε εμείς, αυτοί έχουν ήδη αποφασίσει!!!!!!

  17. Η νέα μόδα harlem shake και στην Κόρινθο …. Είχε δίκιο ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ πού φώναζε ΖΩΑ -ΒΟΔΙΑ!!!!!!! Μήπως υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι δεν μας θεωρούν βόδια και ότι δεν μας καθοδηγούν !!!!!!ολοι στα περιβολάκια για την μεγάλη επανάσταση!!!!!!!και μας ενοχλεί ο μπετόβλακας που μιλάει για δολοφόνους , και για τον μικρό Αλέξη….

  18. @ ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ έχεις απόλυτο δίκιο και ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί. Οι κομμουνιστές ποιον επικαλούνται κατά την διάρκεια του sex?
    @Vincere εσύ καλά τα λες! Ο Σταλινισμός έχει αποκηρυχτεί από όλους τους νοήμονες! Από το ΚΚΕ πάντως ΔΕΝ έχει αποκηρυχτεί και ακόμα και σήμερα στον περισσό έχουν τα πορτρέτα του Στάλιν και τις προτομές του. Και σε ρωτώ κάτι πολύ απλό. Ας υποθέσουμε ότι εγώ στα νιάτα μου ήμουν μέλλος ενός ναζιστικού κόμματος που υμνούσε τον Χίτλερ. Στην συνέχεια έφευγα από αυτό το κόμμα για κάποιον άσχετο λόγο όπως πχ. γιατί διαφωνώ στην οικονομική πολιτική του. Αυτό σημαίνει ότι έγινα δημοκράτης?

  19. @ ανώνυμε 08.20 μην τρελαθούμε και τελείως!!! Μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα του ΔΙΟΓΕΝΗ? Που θα ηταν σήμερα ο μέσος Ελληνας και η μέση Ελληνίδα αν είχε επικρατήσει τότε ο κομμουνισμός στην Ελλάδα? Να σου πω μόνο ότι μόνο ότι ακόμα και οι ίδιοι οι Ρώσοι μέσω του ίδιου του πρόεδρου τους, ζήτησαν επισήμως συγνώμη από τους Πολωνούς για την σφαγή στο Κατίν!!! Μόνο οι Έλληνες κομμουνιστές το αρνούνται ακόμα!!!
    @ s-spinos. Αυτό λέω και εγώ. Είναι δυνατόν να μιλήσουμε σοβαρά, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπαιδεύτηκε στο μοναδικό σταλινικό κόμμα της Ευρώπης? Όταν ο αρχηγός της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μέλλος της κεντρικής επιτροπής του μοναδικού σταλινικού κόμματος στην Ευρώπη? Όταν η πλειοψηφία των μεγαλοστελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προσκυνήσει τα πορτρέτα του Στάλιν?

  20. s-spinos:

    Μπετόβλακα δείξε έναν από την παράταξη που υποστηρίζεις και για τα συμφέροντα της οποίας κόπτεσαι, που να μην κατέβασε τα παντελόνια του στον Τσώρτσιλ, τον Τρούμαν και στο υπόλοιπο ανάλογο σινάφι και θα σου βγάλω το καπέλο.
    Ειλικρινά πάντως, τέτοια ιστορική διαστρέβλωση από σένα δεν την περίμενα.
    Μάλλον έχει δίκιο ο a.v. ξεπέρασες και τον Φαήλο.

  21. Μπετόβλακα αν τα λέω καλά τότε παραδέχεσαι ότι δεν είσαι δίκαιος . Τώρα με το ερώτημά σου – υπόθεση εργασίας δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να αποδείξεις . Τα αριστερά κόμματα του κοινοβουλίου είναι a priori δημοκρατικά γιατί μόνο και μόνο ανήκουν σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο, ωστόσο θα προσπαθήσω να απαντήσω.
    Ολος ο κόσμος , όλη η κοινωνία , όλη η ανθρωπότητα εξελίσσεται , καθώς τα πάντα αλλάζουν . Δημοκράτης δεν γεννιέσαι , γίνεσαι. Πριν 200 χρόνια δεν υπήρχε κανένας δημοκράτης. (Μην πας να μου βρεις καμιά εξαίρεση , γιατί υπάρχουν εξαιρέσεις ). Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ναι , από μέλος του ναζιστικού κόμματος μπορείς να γίνεις δημοκράτης. Ολη η Γερμανία ήταν μέλος του NSDAP ,τι σημαίνει αυτό , ότι τώρα δεν είναι κανένας δημοκράτης? Γνωρίζω εγώ προσωπικά ανθρώπους που ζουν ακόμα και είναι δημοκρατικότεροι από τον καθέναν. Οι καιροί αλλάζουν , τα ερεθίσματα αλλάζουν , τα δεδομένα αλλάζουν , τα πάντα αλλάζουν. Και οι παναθηναικοί γίνονται ολυμπιακοί , οι μουσουλμάνοι χριστιανοί και τούμπαλιν, (ενώ από ολυμπιακός δεν μπορείς να γίνεις παναθηναικός ) , και οι ολιγαρχικοί μπορουν να γίνουν δημοκράτες.

  22. vincere,για να το ελαφρύνω,μια και με τον Μπετόβλκα δεν πρόκειται να βρεις άκρη,παναθηνα'ι'κός δεν γίνεσαι,γεννιέσαι…για αυτό και δεν αλλάζεις… 😛 😛 😛

  23. Διογένη,συμφώνω απόλυτα μαζί σου…πολύ φοβάμαι ότι το όνειτο των περισσότερων είναι να ξαναγυρίσουμε στις αμοιβές που παίρναμε και να μείνουμε ίδιοι και απαράλλαχτοι…

  24. O Στάλιν πέθανε, τον Μάρτη του 1953, αλλά ο Σταλινισμός έζησε και και βασιλεύει, κατοικοεδρεύοντας στα ποιο απίθανα μέρη του κόσμου. Ο Σταλινισμός, όπως και ο Φασισμός και Ναζισμός, ως πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα του προηγούμενου αιώνα, αποτέλεσαν τον κορμό του παγκόσμιου Ολοκληρωτισμού, που κτίσθηκε με εκδοχές και "προσφέρθηκε" γεωγραφικά διαφοροποιημένος, σε λαούς προς υποταγή.
    Η Διεθνής Κυριαρχία σήμερα, απλώς τα ιδεολογικά ρεύματα, του Σοσιαλ-εθνικισμού της Σοβιετικής εποχής και του Εθνικοσοσιαλισμού της Γερμανικής εκδοχής τα απώθησε, ως Ιστορικά συμβάντα, τα αποκήρυξε και τα λοιδώρησε, αφού όμως τα είχε αφομοιώσει πλήρως και ήδη είχε εφαρμόσει σε ποικίλο βαθμό, μεθόδους και πρακτικές του Ολοκληρωτισμού, επενδύοντας αυτές με "δημιο-κρατία".
    Έτσι ο Σταλινισμός, απαξιώθηκε και κατηγορήθηκε από τον Νικήτα Χρουτσώφ, αμέσως μετά τον θάνατο του Στάλιν, αλλά ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν πλέον σοβαροί αντίπαλοι του μοντέλου του Κρατικού ή Εξουσιαστικού Σοσιαλισμού, που εφαρμοζόταν στην Σοβιετία. Η εξέγερση της Κροστάνδης για ελεύθερα Σοβιέτ, η Μαχνοβίτικη Επανάσταση των Αναρχικών Αγροτών της Ουκρανίας, οι χιλιάδες εξεγέρσεις των επαναστατημένων εργατών και αγροτών, που ζητούσαν ελευθερίες, που τους στερούσε το Μπολσεβίκικο κόμμα, είχαν πνιγεί στο αίμα, όχι από τον Στάλιν, αλλά από τον Λένιν και τον Τρότσκι. Μετά τον θάνατο του Στάλιν, δεν υπήρχαν σοβαροί αντίπαλοι για το καθεστώς. Οι Αναρχικοί στην Ρωσία, είχαν ξεπαστρευθεί κατά χιλιάδες και η απειλή της Αναρχικής Ισπανικής Επανάστασης, στην Ευρώπη, με την βοήθεια του Στάλιν και την προδοτική στάση του Ισπανικού Κ.Κ, είχε κατασταλεί δραματικά.
    Ο Σταλινισμός δεν πέθανε, αλλά και όπως και ο Ναζισμός και ο Φασισμός φιλοδώρησαν, το σημερινό σύστημα Κυριαρχίας, με πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, που οργάνωσαν την Δικτατορία των Αγορών, σε Οργουελιανού τύπου, Πλανητική Εξουσία.
    Ο Σταλινισμός και ο Φασισμός, ενσαρκώνονται σήμερα, σε κάθε πτυχή του Καπιταλιστικού Νεοφιλελευθερισμού, στα Κράτη μαριονέτες, όπου οι Κοινωνίες συνθλίβονται, οι ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες θυσιάζονται στο όνομα των Πολυεθνικών, των Μεγαλοεργολάβων και των Τραπεζιτών και γίνονται κοινωνίες των Αριθμών.
    Το βασικό στοιχείο του Ολοκληρωτισμού, "ένας ηγέτης, ένα έθνος, μια φυλή", σήμερα παραμένει ισχυρό, όσο ποτέ με μόνη διαφορά, ότι πλασάρεται σε κάθε εθνική ιδιαιτερότητα, προσαρμοσμένο και ενισχυμένο με την υπόμνηση και ένας εργολάβος(π.χ. Μπόμπολας στην Ελλάδα). Έτσι αντί να προσκυνάς τον Στάλιν ή τον Χίτλερ, σήμερα προσκυνάς τον Σαμαρά ή τον Φαήλο, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Λάτση, την EL DORADO (μεγάλη η χάρη της), τους Κινέζους Κομουνιστοκαπιταλιστές και άλλους μεγάλους "οδηγούς" της σκέψης και της πράξης μας.
    Οι Ιστορικές σου ακροβασίες Μπετόβλακα, βρίσκονται απ΄ότι φαίνεται σε απόλυτη εναρμόνιση, με το alter ego σου, αλλά και με την κυρίαρχη πολιτική μεταστροφή της μεταπολιτευτικής δεξιάς, που εξτρεμίζει και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς, ώστε στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που κτίζει να μπορεί να πλασάρει την εκδοχή της "Δημοκρατίας εκτάκτου ανάγκης", όπου η λέξη Ελευθερία", θα είναι σύντομο ανέκδοτο.
    Και για να μην ξεχνιόμαστε, η πολιτική της λιτότητας που τόσο υποστηρίζεις, στο πλαίσιο του λιγότερου κράτους και της περισσότερης αγοράς, εφαρμόσθηκε και στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης, από τον Καγκελάριο ΧάΪνριχ Μπρούνινγκ, οδηγώντας έτσι στην Ιστορική νομοτέλεια, μπροστά στον κίνδυνο της ΛαΪκής Επανάστασης, το Γερμανικό κεφάλαιο να δώσει τις ευλογίες του, στον ισχυρότερο προστάτη του, που δεν ήταν άλλος από τον Χίτλερ και το Ναζιστικό κόμμα.
    MASTER FU

  25. για το μνημονιο και την γεννοκτονια που προκαλει θα πεις κατι? για τον εμπνευστη του νεοφιλελευθερισμου τον μιλτον φριντμαν της σχολης του σικαγου,που απο τον αγαπημενο καθε νεοφιλελευθερου, αουγκουστο πινοτσετ ξεκινησε το πιο κτηνωδες οικονομικο συστημα στην συγχονη ιστορια,ειναι λιγοτερο εγκληματιες απο τον σταλιν οι εκλεκτοι του θειου μιλτι οπως οι χουντες στις φιλιπινες στην ινδονησια στην λατινικη αμερικη και αλλου που ευθυνονται για τον θανατο και την εξαθλιωση εκατομμυριων ανθρωπων? αλλα τον φριντμαν τον θαυμαζει ο μητσοτακης ο τζημερος και το πασοκ τι να πεις.
    αληθεια οταν εγραφε το τουιτ ο τζημερος λες να ειχε κατω απο 25 βαθμους κελσιου στο σπιτι του?

  26. Για αυτούς που ήταν σταλινικοί στα νιάτα τους όπως ο Τσίμας ο Θέμος, ο Τατούλης,η Δαμανάκη, και πάρα μα πάρα πολλοί ακόμα ένα σχόλιο παρακαλώ?

  27. 20 εκατομμυρια νεκρους ειχαν οι σοβιετικοι στον β' παγκοσμιο πολεμο(κυριος χαρις αυτων ειμαστε ελευθεροι τωρα και δεν γεννιομαστε στα εργαστηρια του μεγγελε)και οχι απο τον σταλιν,(οχι οτι δεν ηταν εγκληματιας).επειδη δεν ειναι η πρωτη φορα που γραφεις ανακριβειες πραγμα που σημαινει οτι δεν γινεται εκ παραδρομης αλλα επιτηδες, προτεινω να αλαξεις το ψευδωνυμο σου σε ψευτοβλακα, δεν νομιζω να εχει αντιρρηση κανενας στο μπλογκ.

  28. φίλε 11:28,είμαι από τους πρώτους που διαφωνώ ριζικά με τον Μπετόβλακα και το έχω δηλώσει με τα σχόλια μου,αλλά νομίζω ότι κάνεις μεγάλο λάθος…ήδη και με το "Μπετόβλακας" διαφωνώ,και δεν του αρμόζει…

  29. δεν τον γνωριζω προσωπικα και κρινω απο αυτα που γραφει στο μπλογκ,εχει επισημανθει απο πολλους και αρκετες φορες να γραφει ανακριβειες και να διαστρεβλωνει γεγονοτα η δηλωσεις. η λογικη του,( ο αστυνομος ειναι οργανο το μπουζουκι ειναι οργανο αρα ο αστυνομος ειναι μπουζουκι ) ο σταλιν εκανε εγκληματα καποιοι αριστεροι ειναι σταλινικοι ολοι οι αριστεροι εγκρινουν τα εγκληματα του σταλιν και του τσαουσεσκου με προσβαλει,ειναι ο ορισμος του λαικισμου και η προταση που εκανα ηταν οτι πιο λαιτ μπορεσα να σκεφτω.

  30. δυστυχώς,φίλε 1:23, η ανωνυμία και το απρόσωπο του γραπτού λόγου στα blogs,αυτά προκαλεί…σου είπα,διαφωνώ ριζικά μαζί του,αλλά δεν θα τον βρίσω ποτέ…προτιμώ να του τα χώνω από κοντά…έχει και πιο πολύ πλάκα,ο "τσακωμός" από κοντά,άμα συνοδεύεται κι απο καλή παρέα και μεζέ…

  31. συμφωνω οτι αυτα ειναι τα κακα της ανωνυμιας στα μπλογκ .αλλα ειναι και η κατασταση τα τελευταια 3 χρονια περιεργη και τα νευρα τσαταλια για ολους. απορω με την 'επικουρια' σταση σου απεναντι του, ειδικα μετα απο πιωμα, εκτος αν εχει μονο μεζε.

  32. Μπορείς, άξιο τέκνο του Γκέμπελς, να μας παραθέσεις επίσημα στοιχεία που να μιλάνε για 20 εκατομμύρια νεκρούς επί Στάλιν; Ετοιμάσου για γελοιοποίηση αν δεν το κάνεις…

  33. ο στλιν ηταν μεγας ηρωας του κουμουνισμου σκοτωσε οσους διαφωνουσαν που ειναι το κακο;απλα ηταν σε μεγαλη χωρα τα μεγεθη ειναι αλλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog