Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνική καινοτομία για νερό χωρίς αρσενικό!

- Advertisement -

Μια σπουδαία ελληνική καινοτομία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και διεθνώς….

Μια ελληνική κοινοπραξία, αξιοποιώντας ορθά το χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε., μελέτησε και ανέπτυξε ένα επαναστατικό προσροφητικό υλικό το οποίο με πολύ απλό τρόπο και σιγουρα οικονομικό, απομακρύνει ολοκληρωτικά το αρσενικό απο το πόσιμο νερό.
Πρόγραμμα AquAsZero
Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα AquAsZero. Η καινοτομία ειναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ και του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων απο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι το χαμηλού κόστους υλικό θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στις νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, και ότι μπορεί να αντικαταστήσει τα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας νερού.
Το υλικό που εξουδετερώνει το καρκινογόνο αρσενικό, είναι κατάλληλο για την επεξεργασία νερού τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό επίπεδο.
ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Το αρσενικό στο νερό είναι ένα απο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η χώρα μας, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία άλλα και η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Φινλανδία. Η κατανάλωση νερού υψηλής περιεκτικότητας σε αρσενικό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες του δέρματος, διαταραχές στα αιμοφόρα αγγεία, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο στην κύστη, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Μέχρι πρότινος πάντως, υπήρχαν μόνο αποσπασματικές λύσεις για την απομάκρυνση της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog