Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο δημοκράτης Τσάβες και οι μοιρολογίστρες του ΣΥΡΙΖΑ,του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Μας έχουν ζαλίσει οι απανταχού δημοκράτες της αριστεράς, με
την απώλεια του συντρόφου Τσάβες. Και για να το ξεκαθαρίζω, για την απώλεια του
ανθρώπου πραγματικά λυπάμαι. Είναι κρίμα να φεύγει ένας νέος άνθρωπος. Όμως η
αριστερά στην Ελλάδα λατρεύει την πολιτική πάνω από πτώματα, όπως έκανε στις
περιπτώσεις του Γρηγορόπουλου ή των παιδιών από την Λάρισα, έτσι και στην
περίπτωση του Τσάβες οι μοιρολογίστρες της Κουμουνδούρου ανέλαβαν τα καθήκοντά τους,
αλλά ξέχασαν να μας πουν ότι :…
·  

      –Στις 4 Φεβρουαρίου 1992 ο αξιωματικός των
αλεξιπτωτιστών Τσάβες διοργάνωσε αποτυχημένο πραξικόπημα με 18 νεκρούς και 60
τραυματίες. Αναφέρω μόνο ότι την 21ης Απριλίου 1967 ο αξιωματικός
του πυροβολικού Παπαδόπουλος διοργάνωσε επιτυχημένο πραξικόπημα με ένα νεκρό.


     –Στις 09 Απριλίου 2002 τα συνδικάτα κήρυξαν
απεργία. Στις 11 Απριλίου ο πρόεδρος Τσάβες διέταξε την διάλυση των διαδηλώσεων
με αποτέλεσμα 17 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Φανταστείτε να μην ήταν
δημοκράτης ο Τσάβες και να κυβερνούσε κανένας φασίστας τι θα γινόταν.
       
  –Ο Τσάβες κατηγορείτε ότι χρηματοδοτούσε τoυς Κολομβιανούς αντάρτες
της  οργάνωσης FARC οι οποίοι συνδέονται με απαγωγές
και εμπόριο ναρκωτικών. Η πιο γνωστή απαγωγή τους, είναι της δημοσιογράφου
Ινγκριντ Μπετανκούρ, η οποία είχε κάνει το λάθος να γράψει επικριτικά άρθρα για
τον Τσάβες…

Ο οικονομολόγος Τσάβες και τα έργα του…
  • Όταν
    ο Τσάβες ανέλαβε την εξουσία η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 12 δολάρια και
    το κατά κεφαλή εισόδημα 5.000. Σήμερα η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα
    91 $ ενώ έφθασε μέχρι και τα 150$. Το 81% των εξαγωγών της Βενεζουέλας
    είναι πετρέλαιο. Το κατά κεφαλή εισόδημα στην Βενεζουέλα με ένα απλό
    υπολογισμό, αν ο Τσάβες ήταν ένας μετριότατος πολιτικός επιπέδου λογιστή,
    θα έπρεπε το εισόδημα να είχε φθάσει στα 30.699 $. Όμως δυστυχώς για τον
    λαό της Βενεζουέλας το εισόδημα έφθασε μόλις στις 12.000 $.
Η εσωτερική πολιτική του Τσάβες.
  • Οι
    οργανισμοί που τόσο λατρεύουν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ περί προστασίας
    ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ, στις εκθέσεις τους κατατάσσουν την πρωτεύουσα
    της Βενεζουέλας σε χειρότερη θέση από πλευράς ασφάλειας σε σχέση με την
    Βαγδάτη και την Καμπούλ.
  • Οι
    ίδιοι οργανισμοί κατατάσσουν την Βενεζουέλα στις πρώτες θέσεις στην
    διαφθορά παγκοσμίως.
Η εξωτερική πολιτική του Τσάβες.
  • Στην
    κηδεία του παραβρεθήκαν ηγέτες από όλο τον πολιτισμένο κόσμο, όπως ο
    ηγέτης του Ιράν, της Κούβας, της Βολιβίας και της Λευκορωσίας. Όλοι τους ηγέτες
    με δημοκρατικές περγαμηνές…. Μην ξεχάσω να αναφέρω και τον φτωχό συγγενή
    Αλέξη, που παραβρέθηκε και αυτός.
Έχω βαρεθεί σύντροφοι και συντρόφισσες να βλέπω την
φωτογραφία στο facebook του Τσάβες να φιλά τα χέρια των πολιτών. Υπάρχουν όμως
χιλιάδες παρόμοιες φωτογραφίες με δικτάτορες να φιλούν παιδάκια και να κάνουν
ότι καραγκιοζιλίκι τους θυμηθεί για να τονίσουν την αγάπη τους για τον λαό.
Αγαπημένες μοιρολογίστρες της Κουμουνδούρου, προσέξτε ποιους δοξάζετε. Με τη
μούτρα θα βγείτε μετά να καταδικάσετε αυτούς που έκαναν πραξικοπήματα με
λιγότερους νεκρούς….
- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε μπετόβλακα μόνο εσυ θα μπορούσες να συγκρίνεις τον Τσάβες με τον Παπαδόπουλο. πως το καταφέρες αυτό; Ούτε ο Φαήλος δεν το έχει σκεφτεί!

  2. Μπετόβλακα καταρχήν διαφωνώ μαζί σου γιατί θεωρώ πως ο ΤΣΑΒΕΣ ήταν ένας ηγέτης που πάλεψε για την πατρίδα του και ας μην τα έκανε όλα καλά!!!!!! Δεν έχω καταλάβει πως ο Αλέξης και οι άλλοι αριστεροί ταυτίζονται μαζί του ! Ο άνθρωπος ήταν στρατιώτης και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις ….που πάτε ρε φλούφληδες και γιωτάδες να συγκριθείται μαζί του!Και μην ξεχνάται πως τις ΗΠΑ τις κρατούσε από τα αρ….. λόγω πετρελαίου!!!!!

  3. Ο ΄΄δικτάτορας΄΄ κέρδισε σχεδόν 20 εκλογικές διαδικασίες και δημοψηφίσματα. Για να σε προλάβω, ο Jimmy Carter, 39oς Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανέφερε πως η τελευταία εκλογική διαδικασία που το ίδρυμά του (CARTER CENTER) παρακολούθησε, ήταν ανάμεσα σε 92 η καλύτερη στον κόσμο. Επί προεδρίας του η φτώχεια μειώθηκε στο μισό και η εξαιρετική φτώχεια κατά 70% (να μην αναφερθώ σε υγειονομική περίθαλψη, πρόσβαση σε τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταπολέμηση αναλφαβητισμού). Τι σχέση έχει ο Τσάβες με την αμερικανοκίνητη χούντα του 1967-74 δεν μπορώ να καταλάβω.

    Υγ.Τέτοια ανάρτηση σαν την δική σου ούτε το US State Department δεν έκανε, παρόλο που οι ΗΠΑ έκαναν την προσπάθειά τους να ΄΄ελευθερώσουν΄΄ την Βενεζουέλα το 2002 με το πραξικόπημα των 2 ημερών.

  4. @ανώνυμε 10.15 το ξαναλεω και πες μου τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις .
    .Στις 4 Φεβρουαρίου 1992 ο αξιωματικός των αλεξιπτωτιστών Τσάβες διοργάνωσε αποτυχημένο πραξικόπημα με 18 νεκρούς και 60 τραυματίες.
    Στις 21ης Απριλίου 1967 ο αξιωματικός του πυροβολικού Παπαδόπουλος διοργάνωσε επιτυχημένο πραξικόπημα με ένα νεκρό..
    Το κοινό τους είναι ότι και οι δύο έκαναν πραξικόπημα!!!!
    Οι διαφορές τους είναι οτι ο ένας προέρχεται από τους αλεξιπτωτιστές ενώ ο άλλος από το πυροβολικό. άλλη μία διαφορά που βλέπω είνααι ότι ό ένας είχε έναν νεκρό και ο άλλος 18!!!!!

  5. ο Γκλέζος είχε πάει στην κηδεία του Αλβανού σφαγέα Εβρέν Χότζα. Πάντα η αριστερά τα εβρισκε με τετοιους τύπους. μοιρολογίστρες του Συριζα!!!!!!!!!!! που το σκεφτηκες βρε αθεόφοβε?

  6. O Γλέζος λέγεται Γλέζος και Γκλέζος κι είχε τα κάκαλα να κατεβάσει την Ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη και να σηκώσει την Ελληνική. Όσο για τον Τσάβες, ήταν ένας αριστερός στρατιωτικός που τα έβαλε με μια υπερδύναμη και με τα πολιτικά και οικονομικά λαμόγια της χώρας του που την είχαν μετατρέψει σε μπανανία και μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, χαρίζοντας εθνική αξιοπρέπεια στους συμπατριώτες του. Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν φλώρος. Τα υπόλοιπα είναι Αμερικανιές που τις αναμασάει η ακροδεξιά της δεξιάς.

  7. το πραξικοπημα του τσαβες γνωριζεις εναντιον ποιου εγινε η κανεις οτι δεν ξερεις??εγινε εναντιον μιας κυβερνησης που εφαρμοζε ενα παρομοιο με το δικο μας προγραμμα 'σωτηριας' του ΔΝΤ,με το οποιο ειχαν ξεπουληθει για ψιχουλα τα παντα,ο λαος ειχε εξαθλιωθει σε απιστευτα ποσοστα,ειχαν βγει στους δρομους και η κυβερνηση εναντιον της οποιας εκανε το πραξοκοπημα ο τσαβες ειχε σκοτωσει 4000 πολιτες. αυτοι οι νεκροι δεν μετρανε ε?αντιθετα το πραξικοπημα στην ελλαδα εγινε γιατι η ΕΔΑ ηταν πρωτο κομμα.
    το 2002 το πραξικοπημα που αποδεδειγμενα το οργανωσαν οι ΗΠΑ ανετρεψε τον τσαβες και εκανε προεδρο της χωρας τον προεδρο του συνδεσμου των βιομηχανων(ηταν μαλλον μεγαλος δημοκρατης)για 2 μερες ,μετα κατεφυγε στην δημοκρατια της κολομβιας.
    κατηγοριες του τυπου ειχε σχεσεις με τους ανταρτες που πουλανε ναρκωτικα ,εαν ψαξεις αμερικανικες εφημεριδες θα βρεις κ αλλες.
    αγιος σιγουρα δεν ηταν και κανενας δεν τον βλεπει ετσι,αλλα μειωσε την φτωχεια την ανεργια κρατικοποιοντας τον πλουτο που σιγουρα δεν ανηκει σε λιγους νταβανζηδες αλλα σε ολους τους πολιτες μιας χωρας,και ηταν οτι καλυτερο εχει η λατινικη αμερικη μετα τον αλιεντε και σε σχεση με τις χουντες του ΔΝΤ,πινοτσετ ,βιντελα, της παραγουαης που ηταν η πιο στυγνη της ηπειρου και πολες αλλες νεοφιλελευθερες χουντες που εντελως τυχαια εφαρμοζαν το προγραμα που εφαρμοζει ο σαμαρας.
    οχι το ζαπειο , αυτο ντε το δεν συναινω στο λαθος , το λαθος μιγμα.

  8. οταν μιλαμε για θεματα διαφθορας, εκληματικοτητας,ανεργιας, φτωχειας,βιοτικου επιπεδου και πολλα ακομα που αναφερεις, κανουμε συγκριση με την ιδια χωρα πως ηταν πριν , αντε και με καμια γειτονικη και οχι με τη νορβηγια η τη φινλανδια ετσι φιλε μπετοβλακα?

  9. @ανώνυμε 11.35 εντελώς καλοπροαίρετα θέλω να σου πώ τούτο. πιθανόν να θεωρείς τον εαυτό σου δημοκράτη και πιθανόν να είσαι κιόλας! πές μου όμως τι θα σκεφτόσουν αν ανοιγες ένα πρωί το ραδιόφωνο σου και άκουγες εμβατήρια και στο διάγγελμα έλεγαν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα πόυ ΕΣΥ αναφέρεις ως δικαιολογίες για ένα πραξικόπημα. πρόσεξτε αγαπητοί φιλοί τι λέτε. Ίσως να μην τα πιστευετε αλλά να θυμάστε ότι υπάρχουν άλλοι που τα πιστευουν και που ψάχνουν νομιμοποιηση!!!!
    @ανώνυμε 11.57 μια απλή ερώτηση. ο μισθός είναι 100€. σου δίνουν αυξηση και ο νέος σου μισθός είναι πλέον 758€. Πόσες φορές αυξήθηκε το είσόδημα σου;

  10. καταρχην ουτε εγω ουτε εσυ δεν μπορουμε να καταλαβουμε ουτε στο ελαχιστο τι τραβηξαν οι λαοι της πολυπαθης λατινικης αμερικης(ευτυχως και μακαρι να μην το βιωσει κανεις αλλος)τις τελευταιες δεκαετιες απο τις χουντες του ΔΝΤ, γνωριζοντας στοιχειωδως την ιστορια αυτης της ηπειρου, το μονο που μπορω να πω ειναι το μη χειρον βελτιστον.θα ηθελα πολυ να ειχαμε και στην ελλαδα και στην βενεζουελα και παντου το βιοτικο επιπεδο της ελβετιας, αλλα οταν με τα προγραμματα του ΔΝΤ το 80% τουλαχιστον του λαου ζει σε συνθηκες που οταν τις βλεπεις στα ντοκυμαντερ σου ερχεται να βαλεις τα κλαματα και καταφερνει ο τσαβες με τα τοσα κακα που πραγματι εχει ,να μειωσει τοσο πολυ τη φτωχεια και την εξαθλιωση ,να προσφερει ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε ανθρωπους που πεθαιναν στα 30 επειδη σαπισε ενα δοντι και αρκετα ακομη, απλα μοιραζοντας λιγο πιο δικαια τον πλουτο που εχει αυτη η χωρα τι να πω.
    δεν θα ηθελα να ξυπνησω με τιποτα ενα πρωι και να ακουσω εμβατηρια αλλα μην ξεχνας ποσα πρωινα και επι ποσες δεκαετιες τα ακουγαν αυτοι οι ανθρωποι.τους βασανιστες αυτων των καθεστωτων τους εκπαιδευσαν οι εκληματιες ναζι που ΄'διεφυγαν 'μετα τον πολεμο.
    σου συνιστω να διαβασεις το 'δογμα του σοκ' της ναομι κλαιν.ειναι ολα γραμμενα αναλυτικα και με αποδειξεις.

  11. @ανώνυμε 01.47 εχω επισκεφθεί την βενεζουέλα μία φορά και 6 φορές την Βραζιλία. Κάθε φορά που ακούω ότι πρέπει να μοιάσουμε σε αυτούς ανατριχίαζω … το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν κάποιοι είναι ότι πιστευουν ότι το ΔΝΤ φταίει για τα χάλια μας. Οι κλεψιές του κατεστημένου συστήματος ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) σε συνδιασμό τις ονειρώξεις του εναλλακτικού συστήματος(ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ) εφεραν την καταστροφή. το ΔΝΤ είναι το απότέλεσμα της καταστροφής και όχι η αιτία της.

  12. Ο GLEZOS HTAN ENA PARAMYTHI POU EPREPE NA PISTEPSOUN KAPIOI – KAPOTE GIA NA ANYPSOTHI TO HTHIKO TON ELLHNON… KAI KALA EKANAN TOTE…OI GERMANOI STIN KATOXI OPOS EXOUME DI SE DOUKOUMEDA STIN T.V. KAI INE GNOSTO KAI APO TA ARXEIA EKANAN KATHE VRADI IPOSTOLI TIS SHMAIAS TOUS STIN AKROPOLI…POU TIN VRIKE O GLEZOS KAI TIN KATEVASE???????? KAPOIA STIGMH I EKMETALEFSI TIS ADISTASIS APO TIN ARISTERA MONO PREPI NA TELIONI… VAGELIS

  13. Μπετόβλακα κοίτα πως ο Τσάβες είχε την Αμερική στο χέρι και δεν κατέβασε τα παντελόνια και υποτακτικε στους κατακτιτες ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΥΝΙΚΟΣ:είπε Και μην ξεχνάται πως τις ΗΠΑ τις κρατούσε από τα αρ….. λόγω πετρελαίου!!!!! και ο΄χο σαν εδώ που τα ξεπουλάνε όλα για όλα και συ τους υποστηρίζεις ακόμα και σήμερα

  14. Ωραία τα λέτε ενθεν και ένθεν αλλά μήπως λέω μηπως πρέπει η δεξια (που βρίσκεται στην εξουσία)να ορθώσει το αναστημα της και επιτέλους η αριστερα να λογικευτει και να προσπαθήσει έστω και κατ'εξαιρεση να βοηθήσει τη δυσμερη Ελλαδίτσα μας.
    προτάσεις για το σήμερα και το αυριο και σημειωνω προτάσεις όχι εκθεσεις ιδεων και ………..

    προλαβαίνει το καραβι να αλλάξει ρότα όσο ακομα βλέπει τα βράχια και εφοσον δεν είναι πανω στα βράχια ( ….. καλά μη βαρατε οι καπετανεοι…….κάπως έτσι πάντως…..)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog