Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε σαρωτικές αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας και αφορούν στην απώλεια πολλών κεκτημένων και δικαιωμάτων μας, καθώς επίσης και χρημάτων. Οι ανάγκες μας έχουν περιοριστεί πλέον στα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση και η αξιοπρέπεια είναι διακύβευμα, κάτι που αυτομάτως καθιστά την αλληλεγγύη επιβεβλημένη….

Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα μιας – για πολλά χρόνια – σταδιακής εξοικείωσης με τον ατομικισμό και την αποξένωση, τα οποία δεν έδωσαν χώρο να αναπτυχθούν συλλογικές προσπάθειες απεγκλωβισμού απ’ τον μικρόκοσμό μας.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες και με στόχο πρωτίστως την αλληλεγγύη και την αυτό-οργάνωση, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός χώρου που έχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της αλληλοβοήθειας, της ανταλλαγής και του μοιράσματος. Της αλλαγής του τρόπου ζωής μας από το μοντέλο πλασματικών αναγκών και υπερ-καταναλωτισμού, σε ένα εναλλακτικό μοντέλο βασιζόμενο στην αχρήματη οικονομία, με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο.

Ο χώρος ανταλλαγής «ΑνταλλάΖΩ», δημιουργήθηκε από την ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης της «ανοιχτής συνέλευσης πλατείας Περιβολάκια» και λειτουργεί με τη συνδρομή και πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι ιεραρχώντας τις ανάγκες τους προσφέρουν αφειδώς προσωπικά τους είδη, ρούχα, βιβλία, αντικείμενα και χρόνο που θεωρούν ότι μπορούν να είναι χρήσιμα σε άλλους συμπολίτες τους.

Το «ΑνταλλάΖΩ» είναι ένας χώρος που βρίσκεται στην οδό Κροκιδά 41 στον οποίο μπορούν όσοι το επιθυμούν να έρθουν, να προσφέρουν και να πάρουν, να επικοινωνήσουν, να βοηθήσουν, να μοιραστούν τις ιδέες τους και γενικά να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια που ευελπιστεί στην εμπιστοσύνη και τη συνειδητότητα και της οποίας το κύριο σύνθημα είναι «κανείς μόνος του στην κρίση».

Είναι χώρος ανοικτός προς όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής. Η διαδικασία λειτουργίας του χώρου στηρίζεται στην ανταλλαγή και οτιδήποτε βρίσκεται σε αυτόν προσφέρεται αυστηρά χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Προάγουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, αφήνοντας την ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία για τους φιλόδοξους ευεργέτες.

Ο χώρος λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 10.00πμ έως 15.00μμ

Χώρος ανταλλαγής αντικειμένων, ρούχων, χρόνου
Κροκιδά 41, Κόρινθος

Σ.Σ. Μια αξιόλογη προσπάθεια και ταυτόχρονα απόδειξη πως ακόμη υπάρχει φλόγα στις καρδιές των ανθρώπων!!!