Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βεβήλωσαν ελληνικό νεκροταφείο οι Σκοπιανοί

- Advertisement -

Σε εκτεταμένους βανδαλισμούς του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου σε πόλη της ΠΓΔΜ προέβησαν άγνωστοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σημαντικές ζημιές στο ελληνικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ προκάλεσαν άγνωστοι σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου και ο Ακόλουθος Άμυνας μεταβαίνουν επί τόπου.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, με το οποίο θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

“Δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ και που φτάνει στο σημείο να προσβάλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην ιστορία” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog