Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έλληνας ο νέος επικεφαλής της Philip Morris – Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλή (CEO) της Philip Morris International! Όλοι γνωρίζουμε την εταιρεία από τα τσιγάρα Marlboro. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό, που σχεδόν ελέγχει την αγορά καπνού σε όλον τον πλανήτη…

Ο κ. Καλαντζόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανολόγου και ΜΒΑ και εργάζεται στην εταιρεία από το 1985.

Πριν λίγα χρόνια γενικός διευθυντής της ΤΟΥΟΤΑ για όλη την Ευρώπη ήταν ο κ. Αθανασόπουλος. Το κοινό των δύο αυτών ανθρώπων ήταν ότι κατάφεραν με την αξία τους να αναρριχηθούν στις κορυφαίες θέσεις της ιεραρχίας. Σε αυτές της πολυεθνικές δεν έχει κόλπα.Το σύστημα είναι απλό. Αν αξίζεις προάγεσαι. Αν είσαι τενεκές απολύεσαι.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι σε αυτή εδώ την χώρα γεννιούνται ταυτόχρονα δύο παιδάκια. Το ένα είναι πανέξυπνο και το άλλο είναι ηλίθιο. Θα πάνε στο ίδιο σχολείο διότι το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να σταματήσει τις εξετάσεις στα πειραματικά σχολεία και να πηγαίνουν όλα τα παιδάκια στην ίδια τάξη για μην νοιώσει άσχημα το χαζό. Το έξυπνο παιδάκι ασχολείται με τα μαθήματα του, ενώ το χαζό εντάσσεται σε ένα προοδευτικό κόμμα και ασχολείται με τις καταλήψεις. Στην συνέχεια δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Το έξυπνο παιδί περνά πρώτο στην σχολή της αρεσκείας του, ενώ το χαζό δίνει μόνο προφορικές εξετάσεις, επειδή το κόμμα του είπε το κόλπο με την δυσλεξία και περνά τελικά τελευταίο και καταϊδρωμένο σε ένα ΤΕΙ με δώδεκα σπουδαστές και εξήντα δυο καθηγητές.

Στο πανεπιστήμιο τα παιδάκια συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν, το ένα διαβάζει και το άλλο κάνει καταλήψεις. Τα δύο παιδάκια παίρνουν πλέον τα πτυχία τους. Το έξυπνο παιδάκι παίρνει υποτροφία από ένα μεγάλο ξένο πανεπιστήμιο και συνεχίζει πλέον τις σπουδές του στο εξωτερικό. Το χαζό, μένει στην χώρα, και αφού κολλήσει αφίσες του κόμματος, διορίζεται σε ΔΕΚΟ. Το έξυπνο προσλαμβάνεται στην ΤΟΥΟΤΑ και αρχίζει μία λαμπρή καριέρα. Βραβεία παραγωγικότητας, βραβεία καινοτομίας, και σύντομα βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας . Το χαζό από την άλλη πλευρά, γίνεται συνδικα-ληστή και αρχίζει να αλυσοδένεται στα κάγκελα της ΔΕΚΟ. Δεν έχει δουλέψει πότε στην ζωή του αλλά έχει μάθει απέξω όλα τα γνωστά πιασάρικα συνθήματα του τύπου ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται, ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Κάποια στιγμή το έξυπνο παιδάκι, καταξιωμένο στέλεχος πια, λαμβάνει μία πρόταση από τον Πρωθυπουργό της χώρας καταγωγής του, να αναλάβει την διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης, που δουλεύει το χαζό. Αποδέχεται την πρόταση του Πρωθυπουργού, παραιτείται από την διοίκηση της πολυεθνικής, και γεμάτος περηφάνια και αυτοπεποίθηση αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Μόλις παίρνει την πρώτη απόφαση που δεν αρέσει στο χαζό παιδάκι, αυτό εισβάλει στο γραφείο του, τα κάνει όλα λίμπα, ενώ από έξω, οι υπόλοιποι επαγγελματίες συνδικα-ληστές τον βρίζουν.

Κύριε Καλαντζόπουλε, σας παρακαλώ να μην πιαστείτε και εσείς κορόιδο, όπως ο κ. Αθανασόπουλος. Καθίστε εκεί που είστε και απολαύστε τον σεβασμό ολόκληρου του πλανήτη. Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες να απολαμβάνουμε τον Λαφαζάνη που δεν κατάφερε ούτε το μαθηματικό να τελειώσει, τον αγωνιστή Φωτόπουλο και τον σύντροφο Στρατούλη να μας λύνουν τα προβλήματα. Άλλωστε για όλα φταίει η Μέρκελ!!!

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με ένα κείμενο εμπεδώσαμε για άλλη μια φορά τα γνωστά περί κακού συνδικαλισμού, τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν δουλέψει ποτέ κτλ. Ο συνδικαλισμός που πέτυχε κατακτήσεις για το σύνολο των εργαζομένων προφανώς δεν αξίζει αναφοράς. Καλύτερα όμως χωρίς τους τεμπέληδες συνδικαλιστές, για να έρχεται η Philip Morris, του Έλληνα κ. Καλαντζόπουλου, να απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία (τι ωραία λέξη!) στην αγορά εργασίας και χαμηλότερους μισθούς ώστε να ''επενδύσει''.
    Αναφορικά με την ιστορία με το έξυπνο και χαζό παιδί την οποία χρησιμοποίησες, χωλαίνει στο ότι κανένας από τα δύο στελέχη στα οποία αναφέρεσαι δεν σπούδασε σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Ο κ. Καλαντζόπουλος σε Ελβετία και Γαλλία, ενώ ο κ. Αθανασόπουλος στις ΗΠΑ. Οπότε να υποθέσω πως στην Ελλάδα μας μένουν μόνο οι χαζοί, τεμπέληδες κτλ., σωστά? Και αυτοί βέβαια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν στα πανάκριβα ιδιωτικά πανεπιστήμια δημιουργίας στελεχών ελίτ, συμπληρώνω εγώ.
    Δεν έχω καμία αμφιβολία πως στην δουλειά τους, η οποία είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους για τις εταιρείες τους, και τα δύο στελέχη είναι εξαιρετικά. Αυτό ξέρουν να κάνουν και προφανώς το κάνουν πολύ καλά. Η αναφορά όμως περί μεγαλοψυχίας του κ. Αθανασόπουλου να προσφέρει στη χώρα του και η αποχώρησή του εξαιτίας της αντίδρασης των ''χαζών παιδιών'', απευθύνεται σε αφελείς. Πρώτον, δεν ανέλαβε την θέση του προέδρου της ΔΕΗ αμισθί για να του χρωστάμε και χάρη και δεύτερον, τα αποτελέσματα που παρουσίασε ήταν απογοητευτικά. Όσο για τα γκρίζα σημεία της θητείας του, αυτά αφορούν πλέον την δικαιοσύνη, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (για όλα φταίνε οι συνδικαλιστές-για να σε παραφράσω). Τέλος, αφού ο άνθρωπος είδε πως στην Ελλάδα δεν τον αφήνουν να μεγαλουργήσει, γιατί συνέχισε την καριέρα του στο ΤΑΙΠΕΔ? Τον έπιασαν για δεύτερη φορά κορόιδο μάλλον.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο στην τελευταία παράκληση. Κ. Καλαντζόπουλε καθίστε εκεί που είστε! Δεν θέλουμε άλλα μεγαλοστελέχη εγχώριων και πολυεθνικών ομίλων να εξυπηρετούν τους εργοδότες τους καταληστεύοντας τον εθνικό πλούτο και την δημόσια περιουσία. Μας φτάνουν οι πολιτικοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εκλέγει ο ελληνικός λαός 39 χρόνια τώρα.

  2. δοξα και τιμη στα γκολντεν μποις,τους νεους ηρωες της πατριδας μας,που αφηνουν την καριερα τους στα ξενα και βοηθανε το ξεπουλ.. ε συγγνωμη την αξιοποιηση της δημοσιας περιουσιας.( επιτιμο προεδρο να κανουν τον βουρλουμη.θα τον βραβευσει ο χριστοφορακος,τοσα δις εφαγε η ζιμενς 2 δις ζημια τουλαχιστον)π.χ. η κοτα με τα χρυσα αυγα ο οπαπ που αποφερει στο κρατος 400 με 500 εκ. ευρω το χρονο, θα τον δωσει το εξυπνο παιδι στους νταβατζηδες με 1 δις και μετα θα μπει κανενα καινουργιο χαρατσι να καλυψει τη χασουρα.
    προτεινω να γκρεμισουμε τα αγαλματα των ηρωων του 21 και να στησουμε των γκολντεν μποις αλλα και του αδωνη του κεφαλογιαννη, του δουκα, του βουλγαρακη, του παυλιδη,του παπαγεωργοπουλου, του καραμανλη που εχουμε να ακουσουμε τη φωνουλα του 3,5χρονια κ.λ.π.
    να ξερεις ομως μπετοβλακα οτι ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑς ΘΑ 'ΝΑΙ

  3. Ο λαικίστικος τρόπος που υπερασπίζεσαι το ξεπούλημα της πατρίδας, σε κάνει ακόμα πιο αναξιόπιστο.Ακόμη και όταν γράφεις κάτι σωστό(που και που)πως να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά?

  4. Γιατι δε βλέπετε λίγο το πρόβλημα και ασχολείστε με παραμυθακια, ο μπετοβλακας μπορεί να παρουσιασε λίγο γλαφυρα τα γεγονότα αλλά η αληθεια ποια είναι?

    ¨οσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε τόσο καλύτερα για όλους μας και κυριως τα παιδιά μας…..

    παραδείγματα… παραδειγματα… να αριθμησω για να παρουσιασω το κακό που προκαλεσε η μερκελ στην ελλαδα………….τις μιζες του ακη -που σημειώνω ότι αν η μιζα είναι 100 η ζημια για την ελλαδα ειναι 100πολλαπλάσια αφου η μιζα είναι μερος του φεσίου του νοικοκυρη ελληνα, το λαληστατο πρωην δημαρχο πειραια, τον καθωσπρεπει πρωην δημαρχο θεσσαλονικης, τις 50.000 συνταξεις που εισεπραταν καποια καλοπροερετα λαμόγια, τους πρωην ταμιες του δημου που μεσα απο τη φυλακη -εξαιτίας του καλού τους ήθους!!!!! εισπρατουν το μισθο τους εστω και κατα 50% και παραλληλα απειλούν για να μη τους κοψουν τις μισθωτες απολαβές τους,τις επιχειρηματικές-εργολαβικές εργασίες του φωτοπουλου εις βαρος του ελληνικού λαου και υπερ της παρεούλας του…………………………..
    φυσικά μπορώ να πω και άλλα ……..

    φίλοι μου τα πραματα είναι απλά πρεπει κάποια στιγμή να λογικευτούμε και να δουμε την αληθεια καταματα……….Ε Λ Ε Ο Σ

  5. …Κύριε Καλαντζόπουλε, σας παρακαλώ να μην πιαστείτε και εσείς κορόιδο, όπως ο κ. Αθανασόπουλος. Καθίστε εκεί που είστε στον πολυεθνικό κολοσσό που ελέγχει την αγορά καπνού σε όλον τον πλανήτη… και απολαύστε τον σεβασμό ολόκληρου του πλανήτη…Που σκορπάτε τον θάνατο σε εκατομμύρια κόσμο!
    Σύμφωνα με την Philip Morris το τσιγάρο περιέχει 1) Πίσσα , η οποία σύμφωνα με τις δημόσιες αρχές υγείας είναι ένας απο τους υπαίτιους για την ανάπτυξη καρκίνου 2)Νικοτίνη, η οποία αποτελεί φυσικό συστατικό του φυτού του καπνού. Θεωρείται εθιστική αλλά όχι επιβλαβής για τη υγεία 3)Μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αποτελεί την κύρια αιτία για καρδιακές παθήσεις 4)Άλλες ουσίες όπως αρσενικό, βενζόλιο, βαρέα μέταλλα, υδροκυάνιο και νιτροζαμίνες καπνού
    Επιπλέον η αμερικανική καπνοβιομηχανία(Η Philip Morris) αποτελεί ένα λόμπι με μεγάλη πολιτική ισχύ και πολλές διαπλοκές στον χώρο του θεάματος και εν γένει της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης ­ δεν είναι τυχαίο ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Philip Morris συμμετέχει και ο μεγιστάνας των ΜΜΕ κ. Ρούπερτ Μέρντοκ.
    Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους!
    Τον κ. μπετοΒΛΑΚΑ τον απασχολεί και του φταίει μόνο το παιδί με δυσλεξία που περνά τελικά τελευταίο και καταϊδρωμένο σε ένα ΤΕΙ οχι ομως και Το έξυπνο παιδάκι παίρνει υποτροφία από ένα μεγάλο ξένο πανεπιστήμιο και συνεχίζει πλέον τις σπουδές του στο εξωτερικό το οποίο και εκείνο όπως και πολλά άλλα τέτοια παιδάκια για να αναρριχηθούν στο λομπι της Philip Morris δεν τα κατάφεραν μόνο με την αξία τους. Οπως και το άλλο το παιδάκι το δυσλεκτικό, καποιοι τα σπρωχνουν γιατι κανουν καλά αυτά που τους λένε! Τα μεγέθη, ο τόπος και ο τρόπος μονο αλλάζει! τιποτε άλλο! Αλλά ο κ. μπετοΒΛΑΚΑΣ ΚΟΙΤΆΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ! Ο ΚΥΚΛΩΠΟ-ΒΛΑΚΑΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog