Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξήθηκαν τα εμφράγματα στη Μεσσηνία από τότε που έγινε ο Σαμαράς πρόεδρος της ΝΔ

- Advertisement -

Μια δική του ανάλυση κάνει ο Στέφανος Κασιμάτης σήμερα στη στήλη στην Καθημερινή, αποδίδοντας την δραματική αύξηση των καρδιακών εμφραγμάτων στην ευρύτερη Μεσσηνία, στην άνοδο του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας…

Ο αρθρογράφος – γνωστός και ως Φαληρεύς- αναφέρεται στην έρευνα του καρδιολόγου Εμμανουήλ Μάκαρη του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος και παρουσίασε τα αποτελέσματά της στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Kολεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκεκριμένα: στα τουλάχιστον 22.000 περιστατικά που σημειώθηκαν στη Μεσσηνία, στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2007 διαπιστώνονται 841 εμφράγματα, ενώ στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ο αριθμός τους ανεβαίνει στα 1.084.

Τα συμπεράσματα αυτά οδηγούν τον Στέφανο Κασιμάτη στην ακόλουθη διαπίστωση: «Με όλο τον σεβασμό στο ύψιστο λειτούργημά του (καρδιολόγος είναι ο άνθρωπος και, όπως πάμε, το πιθανότερο είναι ότι θα τον χρειαστώ αργά ή γρήγορα…) και δεδομένου ότι το δείγμα της έρευνας προέρχεται αποκλειστικά από τη Μεσσηνία, διερωτώμαι αν ελήφθη υπ’ όψιν η υπόθεση μήπως η απότομη αύξηση των εμφραγμάτων οφείλεται στη χαρά που προκάλεσε στον αγνό λαό της Μεσσηνίας το γεγονός ότι, τον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή μέσα στην περίοδο κατά την οποία σημειώνεται η αύξηση, ο αγαπημένος τους συντοπίτης Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας! Μήπως; Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητος· εγώ απλώς διατυπώνω μια υπόθεση. Αλλά επειδή ο λαός της Μεσσηνίας λατρεύει τον Αντώνη, υποψιάζομαι ότι τα εμφράγματα ίσως να εκτοξεύονται ακόμη ψηλότερα περί την 20ή Ιουνίου του 2012, όταν ο Αντώνης γίνεται πια και πρωθυπουργός! Αλλά, ατυχώς, τα στοιχεία της έρευνας σταματούν τον Δεκέμβριο του 2011…»

Πηγή: Kαθημερινή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog