Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ να παραμείνει και το 2013

- Advertisement -

Μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα λόγω της εμπλοκής με την ελληνική κυβέρνηση, ήρθε η είδηση βόμβα από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ…

Όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είναι εκείνος που εισηγήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά να συνεχιστεί η είσπραξη του λεγόμενου χαρατσίου στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2013.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να εισηγήθηκε τη συνέχιση του χαρατσίου και το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μιας και τον επόμενο μήνα φτάνει και η τελευταία δόση στα νοικοκυριά.

Ωστόσο, φέρεται να πρότεινε να επεκταθεί σε ηπιότερη μορφή από αυτή που είναι τώρα και εν συνεχεία από τις αρχές του 2014 θα ενταχθεί στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικας ήταν εκείνοι που ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να επεκταθεί το χαράτσι και το 2013 μιας και είναι για εκείνους ο πιο αποδοτικός τρόπος είσπραξης χρημάτων και με καλά αποτελέσματα όπως έχει φανεί μέχρι τώρα.

Ωστόσο, αυτή η εισήγηση αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό μιας και αποτελεί νέο μέτρο.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες δήλωσε πως “η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία της”. Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους.

«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά τους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική», δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog