Οι πρωταγωνιστές μίας άλλης εποχής, μερικές φορές όχι πολύ μακρινής από τη δική μας, αναγκάζονται σήμερα να κάνουν άλλες εργασίες προκειμένου να επιβιώσουν σε μία πολύ δυσχερή συγκυρία…

Μεταξύ αυτών η Καίτη Φίνου, η ηθοποιός που μεσουράνησε κατά τη δεκαετία του 1980, χτίζοντας την καριέρα της κοντά στον Στάθη Ψάλτη. Υστερα από προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπισε, τα οποία ξεπέρασε, η Καίτη Φίνου βρέθηκε να εργάζεται πέρυσι ως γραμματέας σε κλινική στο Παγκράτι. Η ίδια είχε αναφέρει για το γεγονός: «Τολμώ να κάνω βήματα, όταν δεν δουλεύω στο θέατρο ή την τηλεόραση. Δεν κάθομαι να επαναπαύομαι και να περιμένω να με ταΐσουν. Από τον Σεπτέμβριο… ναυάγησε η μία δουλειά πίσω από την άλλη. Μου έτυχε η πρόταση να είμαι στη γραμματεία. Αμέσως είπα ‘ναι’ γιατί όταν έχεις ανάγκη να δουλέψεις, δεν λες ‘όχι’… Η δουλειά δεν είναι ντροπή, πόσω μάλλον όταν αποτελεί ζήτημα επιβίωσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο Σωτήρης Τζεβελέκος, γνωστός ηθοποιός πριν από μερικές δεκαετίες, είναι σήμερα άνεργος, έχοντας στο μεταξύ περάσει από διάφορες άλλες εργασίες. Μεταξύ άλλων, ο 67χρονος σήμερα ηθοποιός αναγκάστηκε να κάνει τον ταξιτζή, ύστερα από μακροχρόνια ανεργία.

Η πολύ επιτυχημένη τραγουδίστρια Τζένη Βάνου, έχοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, άνοιξε σούπερ μάρκετ, το οποίο δεν πήγε καλά. Σήμερα, έχει πουλήσει το σπίτι της, βρίσκεται στο ενοίκιο και προσπαθεί να ορθοποδήσει με τη νέα της επιχείρηση που ακούει στο όνομα «Τζένη μάρκετ».

Αλλαξαν επάγγελμα για μεγαλύτερη ασφάλεια

Ορισμένοι άλλοι αποφάσισαν να αλλάξουν επάγγελμα λόγω της κρίσης ή ακόμα και της προσωπικής τους επιθυμίας για κάτι διαφορετικό. Αρκετοί προσπαθούν να συνδυάσουν τη νέα τους εργασία με την παλιά.

Ο ηθοποιός Γιώργος Σεϊταρίδης είχε εγκαταλείψει προσωρινά τη δουλειά του και ζούσε στη Λαμία ως αγρότης και μελισσουργός. Σήμερα προσπαθεί να συνδυάσει το θέατρο με τη μελισσοκομεία, ζώντας στη Λούτσα. «Η ενασχόλησή μου με τη μελισσοκομία είναι δικλίδα ασφαλείας στη γενικότερη κρίση αξιών, ήθους και φυσικά στην οικονομική», ανέφερε ο ίδιος.

Ο παρουσιαστής Αγγελος Πυριόχος αποφάσισε να γίνει… αγρότης και ήδη έχει εγκαταλείψει την Αθήνα και βρίσκεται στη Ζάκυνθο: «Μου είχαν λείψει οι γονείς μου», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Ηταν κάτι που τριγύριζε στο μυαλό μου εδώ και καιρό».

Πηγή: iefimerida
*xespao