Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκία προς Έλληνες: ” Μην αυταπατάστε ότι είστε οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του νησιού,γιατί αυτό θα προκαλέσει μια νέα κρίση στην περιοχή”

- Advertisement -

Η ειδική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών…..

Άκουσον άκουσον!Πραγματικά μόνο η άποψη της τουρκικής πλευράς έλειπε για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Μεγαλόνησο. Κι όμως συνέβη και αυτό. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία προειδοποιεί την Ελληνοκυπριακή πλευρά να μην αυταπατάται ότι είναι «οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του νησιού γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μια νέα κρίση στην περιοχή».
Όπως μεταδίδεται από τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η σκέψη από την «Ελληνοκυπριακή διοίκηση να προσφέρει τις φυσικές πηγές του νησιού για τη συγκρότηση ενός επενδυτικό ταμείο αλληλεγγύης ή να εφαρμόσει οποιαδήποτε άλλη μορφή δανεισμού λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αγνοώντας τα εγγενή δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που συνδιοικούν την περιοχή, είναι μία επικίνδυνη διακήρυξη της ψευδαίσθησης ότι είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του νησιού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση στην περιοχή».
Κάνει δε λόγο για παράκαμψη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του «τουρκοκυπριακού λαού στις φυσικές πηγές που είναι ένα επικίνδυνο σημάδι ότι μπορεί να προκληθεί μια νέα κρίση στην περιοχή».

*lay-out.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog