Η δημοκρατία είναι το αγαθό που πάλεψαν επί αιώνες οι προγονοί μας για να μπορέσουμε εμείς να εκφράζουμε ελεύθερα την γνώμη μας άλλα και να ζούμε ελεύθερα.
Θα έπρεπε λοιπόν στα χθεσινά επεισόδια όλοι να σέβονται όλους …

Ο τόπος κατάθεσης στεφάνων σε αυτούς που έπεσαν για εμάς είναι ιερός και το λιγότερο που προσφέρουμε σε μνήμη των ηρώων είναι ενός λεπτού σιγής και σεβασμού .
Εάν κάποιοι θέλουν να πουν την γνώμη τους για τα προβλήματα τα οικονομικά , τα πολιτικά και οτιδήποτε έχει σχέση με πολιτική μπορούν να πάνε στην βουλή των ελλήνων , δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αμαυρώνουν αυτές τις εκδηλώσεις αλλά και ακόμα  στο δημοτικό συμβούλιο που έχει να συζητήσει για τα προβλήματα του τόπου και όχι να λύσει τα προβλήματα με την κυβέρνηση αλλά και με άλλα πολιτικά κόμματα.
Έχουν δικαίωμα όλοι να καταθέσουν στέφανα και να αποφέρουν  τιμές στους προγόνους μας ως πολίτες  , ένστολοι και  ως πολιτικά πρόσωπα .Τα γιουχαΐσματα και οι τσακωμοί μόνο διχόνοια και αντιπαλότητα δημιουργούν είναι λογικές του παρελθόντος και θα πρέπει να πάρουν όλοι ευθύνη για αυτές τις πρακτικές.
Σε ώρες γιορτής κανείς δεν ενδιαφέρεται το τι πρεσβεύει ο καθένας πολιτικά αλλά και πρέπει να σέβεται τον συμπολίτη του. Συμπολίτης είναι και τα μικρά παιδιά που δώσαμε χθες ένα ωραίο παράδειγμα χαμηλού επιπέδου με συνθήματα , μπουνιές , δακρυγόνα κ.λπ.
Πρέπει όλοι να ζητήσουν επίσημα συγγνώμη ο καθένας για τον εκνευρισμό και τα λόγια που είπε και όλοι μαζί να σταθούμε στον Χαράλαμπο Τετράδη τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος διότι , πρώτα με την  ανθρωπιά του , και μετά με την στολή του , έπεσε σε σφάλμα όσων αφορά το στεφάνι που πέταξε , διότι εκνευρίστηκε και όλες οι Κασσάνδρες έσπευσαν να πουν λόγια και να τον κατηγορήσουν.
Δεν κατηγορείς έναν άνθρωπο για μια στιγμή αλλά για όλο του το έργο, την πορεία του , αλλά και το ήθος που έχει επιδείξει. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό στην ηγεσία στην οποία ανήκει και όλη η πόλη πρέπει να γίνει υπερασπιστής του.

Ευχαριστώ

Γιάννης Σταυρόπουλος