Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξέχασαν» να απογραφούν 2.777 συνταξιούχοι του Δημοσίου

- Advertisement -

Από τους 447.162 συνταξιούχους του δημοσίου οι 2.777 δεν απεγράφησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους…

Από αυτούς, οι… 1.018 ήταν συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή της Εθνικής Αντίστασης, ενώ από τα στοιχεία της απογραφής προέκυψε ότι άλλοι 2.301 συνταξιούχοι είχαν πεθάνει τουλάχιστον έξι μήνες από της διαγραφή της σύνταξης τους.

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 26,1 εκατ. ευρώ, ενώ από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 12,4 εκατ. ευρώ γίνεται αναζήτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αυτά προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τα αποτελέσματα της διαδικασίας της απογραφής των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου το δημοσιονομικό όφελος που έχει προκύψει από την ολοκλήρωση της απογραφής, τον Οκτώβριο του 2012, είναι 705.855 ευρώ ανά μήνα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog