Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κούρεψε» το μισθό του ο Νίκος Αναστασιάδης

- Advertisement -

Για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Βατικανού, ο πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια γυναικών κατά την Τελετή του Νιπτήρος, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών…
Ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, που εξελέγη ποντίφικας στις 13 Μαρτίου, επέλεξε να τελέσει την παραδοσιακή ιεροτελεστία στη φυλακή ανηλίκων του Καζάλ ντελ Μάρμο, στα προάστια της Ρώμης.

Στους νεαρούς κρατούμενους που συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της φυλακής, ο πάπας εκφώνησε μια σύντομη, αυτοσχέδια ομιλία, μιλώντας απλά και θερμά. Κατόπιν έπλυνε τα πόδια δέκα αγοριών και δύο κοριτσιών, μιας καθολικής Ιταλίδας και μιας μουσουλμάνας Σέρβας.

«Το πλύσιμο των ποδιών από τον πάπα, η αναπαράσταση της χειρονομίας του Ιησού προς τους μαθητές του, συμβολίζει τη στοργή του Χριστού», είπε ο Φραγκίσκος. «Ο Ιησούς ήρθε για να μας υπηρετήσει, για να μας βοηθήσει. Ας το σκεφτούμε καλά: είμαστε πραγματικά διατεθειμένοι να υπηρετήσουμε τους άλλους;» ρώτησε τα νεαρά παιδιά.

Η τελετή συνοδεύτηκε από τραγούδια. Δεν μεταδόθηκαν εικόνες, δεδομένου ότι οι νεαροί κρατούμενοι είναι ανήλικοι, αλλά το ραδιόφωνο του Βατικανού αναμετέδωσε την ομιλία του.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ,,ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΨΕΚΑΣΜΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog