Ένα βίντεο που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σωτηρία των καρχαριών, έχει ανέβει στο YouTube…

Το βίντεο που αποτελεί συρραφή διαφόρων κλιπ, δείχνει χαρακτηριστικές όψεις της βιομηχανίας εμπορίου του καρχαρία.

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο πιάνονται και θανατώνονται τα θαλάσσια ζώα: καθώς βγαίνουν από το νερό, δέχονται σφοδρά χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι, προκειμένου να μπορέσουν να φορτωθούν στα πλοιάρια και στη συνέχεια να πετσοκοφτούν.

Το βίντεο δημιούργησε ο Eli Martinez, που μαζί με το φίλο του Jason Perryman κατέγραψαν τα πλάνα. Στόχος να «μοιραστεί την βίαιη πραγματικότητα του τι πραγματικά συμβαίνει στον παγκόσμιο πληθυσμό του καρχαρία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

«Οι καρχαρίες κινδυνεύουν, ο παγκόσμιος πληθυσμός καταστρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο» δηλώνει ο Martinez. «Έφτιαξα αυτό το βίντεο για να μοιραστώ τα σαγόνια και τα δόντια που πουλιούνται σε τουριστικά καταστήματα, το λάδι και τα κόκκαλά τους χρησιμοποιούνται από φαρμακευτικές και εταιρείας ομορφιάς, το κρέας πωλείται σε τοπικές αγορές αλλά και σαν λίπασμα και σκυλοτροφή, το δέρμα τους για μόδα, η λίστα δεν έχει τελειωμό».

Όσο για την προστασία του είδους, ο Martinez σημειώνει ότι το πρώτο βήμα είναι να σταματήσει η αγορά προϊόντων από καρχαρία.

Δείτε το βίντεο…