Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

“Βαφτίστηκε” το χαράτσι ως ενιαίος φόρος ακινήτων – Στο κάδρο και τα αγροτεμάχια για να πείσουν την τρόικα

- Advertisement -
Κοινή είναι η θέση των τριών αρχηγών για το τέλος ακινήτων απέναντι στην Τρόικα, καθώς αποφάσισαν ότι θα αντικατασταθεί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων…


Τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφεραν ότι ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, ωστόσο, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι “ για τις υπόλοιπες που θα προστεθούν, θα υπάρχει ο μηχανισμός των εφοριών”. Από τις δηλώσεις του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ, προκύπτει ότι θα υπάρξει φόρος και για τα αγροτεμάχια.

Πάντως, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιο θα είναι το αφορολόγητο, καθώς και αν η κοινή πρόταση των τριών αρχηγών θα γίνει αποδεκτή από την Τρόικα.

Πρώτος αποχώρησε από τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγαρου Μαξίμου, είπε μεταξύ άλλων: “Θα παρουσιάσουμε στην Τρόικα κοινή πρόταση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος ακινήτων με ενιαίο φόρο ακινήτων, το οποίο θα συνεχίσει να εισπράττει η ΔΕΗ. Ο εναιαίος φόρος ακινήτων θα σημάνει ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των οικονομικά αδύναμων”.

Στα άλλα καυτά ζητήματα οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt πως θα προχωρήσει κανονικά η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank. Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι τρεις αποφάσισαν πως τόσο προς τις εφορίες όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να είναι πάνω από 36 δόσεις. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, παρά μόνο η πεποίθηση πως θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα πιο διεισδυτικά.

*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog