Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ντου στο υπουργείο Οικονομικών για να βρουν… κοπανατζήδες

- Advertisement -
Είναι λίγο οξύμωρο ως έκφραση, αλλά συνέβη σήμερα το πρωί! Επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Διεύθυνση Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να εντοπίσουν ποιοι έκαναν κοπάνα…

Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας δεν έγινε γιατί ξαφνικά έπιασε τους ελεγκτές ο πόνος να βρουν τους κοπανατζήδες (που εναγωνίως αναζητά η κυβέρνηση – μαζί με επίορκους- για να τους δώσει φύλλο πορείας από το δημόσιο και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας) αλλά γιατί προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας υπάλληλος πήγαινε κανονικά το πρωί στην υπηρεσία, χτυπούσε την κάρτα του αλλά δεν έμενε να δουλέψει! Έφευγε και πήγαινε να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα! 
Η καταγγελία αφορούσε έναν υπάλληλο, αλλά αφού πήγαν, οι επιθεωρητές έκαναν φύλλο και φτερό τους φακέλους όλων των υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας. 
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στις δημόσιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό των… κοπανατζήδων. Και γίνονται είτε μετά από καταγγελίες πολιτών είτε και αυτεπάγγελτα ακόμα. 
Μετά τους κοπανατζήδες, στο στόχαστρο των ελεγκτών θα μπουν και εκείνοι που απουσιάζουν με αναρρωτικές άδειες. Γιατί πολλές φορές έχουμε ακούσει για δημοσίους υπαλλήλους που πήγαιναν στην υπηρεσία τους χαρτί γιατρού για πρόβλημα υγείας που δεν είχαν ποτέ! 
Στόχος των ελεγκτών είναι να ψάξουν αν και κατά πόσο οι αναρρωτικές άδειες διαρκείας δίνονταν νόμιμα και πόσο συχνά αλλά και αν οι υπηρεσίες έστελναν ως όφειλαν υπηρεσιακό γιατρό στο σπίτι των υπαλλήλων για να διαπιστώσει αν όντως είναι ασθενείς.
Επιπρόσθετα, το Σώμα Επιθεωρητών έχει ενισχυθεί με επιπλέον 35 άτομα για να καταφέρουν να εντοπίσουν και τους δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν και παραμένουν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και τίτλους σπουδών.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 8 τέτοιοι έλεγχοι. Παράλληλα, οι επιθεωρητές του Δημοσίου παρακολουθούν την πειθαρχική εξέλιξη των υποθέσεων με υπαλλήλους που έχουν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα.
*newsit.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog