Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λουτράκι:Παρουσίαση του νέου βιβλίου της κας Τασίας Αλικάκου(video)

- Advertisement -

Παρουσίαση του νέου  βιβλίου της κας Τασίας Αλικάκου με τίτλο : “Μάνα γη, Πατέρα Ουρανέ, παιδιά σας είμαστε….», στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου στις 10 Μαρτίου 2013…

Λίγα λόγια από την συγγραφέα:
Βουκολικό ‘ναι το νέο μου τούτο πόνημα… Με λαογραφικά στοιχεία και μ’ έντονο κοινωνικό προβληματισμό και στοχασμούς….
Βλάστησε μέσα από το φέγγος παλιών, αργυρών καιρών, αγνών κι αμόλευτων, μα κι από το παραμύθι π’ αγαπάμε όλοι μας κι ας μην είμαστε πια παιδιά… Τη νύχτα ‘κείνη που ‘κλαιγα, βλέποντας γύρω μας το «χαλασμό» κι απεγνωσμένα ζήταγα από την «Αριάδνη», να μου δώσει το «μίτο» της, για να βγω από τη θλίψη μου.
Ο Στόχος μου διπλός με τούτο το βιβλίο μου. Με τη νέα «δονκιχωτική» την προσπάθεια. 
Να χαρίσω στους παλιούς τη χαρά της παλιννόστησης, δηλ. να τους κάμω να ξαναθυμηθούνε όσα εκείνοι ζήσανε, ή άκουσαν από προγόνους τους, αλλά να δείξω και στους νέους τι είχαμε, τι έχουμε και τι μας πρέπει. Τη σημαντικότητα και ιερότητα της μάνα μας της γης δηλαδή.
Διότι αυτή ‘ναι η τροφός μας, η γιατρό μας, το γαλήνιο λιμάνι μας, η πηγή της έμπνευσής μας… Αυτή ακόμα μας χαρίζει την ανατριχίλα από την ομορφάδα της… Είναι όμως και ιερή… Κάθε πατημασιά της έχει κι ένα όνομα… Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Σαλαμίνα, Σούλι, Μεσολόγγι, Ζάλογγος, Κιλελέρ, Γοργοπόταμος. 
Και πρέπει να την προστατεύουμε απ’ τη σκλαβιά… Είτε από ‘μας, είτε από ‘κείνους ‘κει τους «βέβηλους», τους «Μεγάλους» εντός και εκτός συνόρων, που εμπορεύονται τη λευτεριά της χώρα, που βρεφούργησε τον πολιτισμό και τη δόξα.
Τασία Ν. Αλικάκου





- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο βιβλίο της η λέξη αντίσταση και η διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης και παιδείας και όχι της Γερμανικής νεοναζιστικής ιδεολογίας έχει προεξάρχοντα ρόλο, όπως και σε όλα τα βιβλία της των προηγούμενων χρόνων, όπου η αναφορά στις Ιστορικές μας καταβολές μας κάνει υπερασπιστές κάθε ανελευθερίας. Οι φιλήσυχοι "νυκοκυραίοι", στους καιρούς της επιχείρησης σκλαβοποίησης του Ελληνικού λαού από ξένους και ντόπιους δυνάστες ας κάτσουν στ' αυγά τους κι ας κρυφτούν κάτω από τον καναπέ. Ευχαριστούμε δασκάλα, που μας διδάσκεις ήθος, τόλμη και ανυπότακτο πνεύμα, σαν τους ήρωες που τιμούν οι περισσότεροι Έλληνες την 25η Μαρτίου, χωρίς να νοιώθουμε όμως την ουσία των αγώνων τους για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία κι ας λοιδωρούνταν τότε από τους πρόκριτους και προύχοντες, νοικοκυραίους της εποχής τους, ως κατσιαπλιάδες και ζωοκλέφτες.
    ένας από τους πολλούς μαθητές σου

  2. Φίλε Μιχάλη όταν δημόσια εκτίθεται κάποιος, δεν είναι δυνατόν να "προστατεύεται". Πολύ κακό του κάνεις όταν του κρύβεις την αλήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog