Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

4 θέματα που πρέπει να συζητούν τα ζευγάρια, λίγο πριν έρθει το μωρό!

- Advertisement -

Πολλά πράγματα θα αλλάξουν όταν έρθει ένα παιδί στον κόσμο. Το θέμα είναι πόσο προετοιμασμένοι είναι δύο άνθρωποι για να υποδεχτούν αυτό το νέο μέλος της οικογένειας…

Είναι τέσσερα συγκεκριμένα θέματα μάλιστα που το ζευγάρι πρέπει να έχει συζητήσει και αποφασίσει πριν τον ερχομό του μωρού του. Ποια είναι αυτά;

1 Τι είδος παιδιάτρου χρειαζόμαστε για το μωρό μας!
Θα πρέπει να έχετε πάρει πολλές γνώμες και να έχετε μιλήσει με πολλούς άλλους γονείς για τον παιδίατρο που εμπιστεύονται εκείνοι. Ανάλογα με τα προφίλ που θα σας παραθέσουν για τον κάθε παιδίατρο θα πρέπει και να αποφασίσετε ποιον θεωρείτε καλό για το δικό σας παιδί.

2 Πώς αντιμετωπίζετε την όλη διαδικασία των εμβολίων για τα παιδιά!
Υπάρχουν γονείς που θεωρούν πως τα εμβόλια που γίνονται στα μωρά δεν πρέπει να γίνονται και άλλοι που πιστεύουν το εντελώς αντίθετο σε ό,τι αφορά την υγεία του παιδιού τους και την ασφάλειά του καθώς μεγαλώνει. Το θέμα είναι ότι πρέπει εσείς να διαβάσετε, να συμβουλευτείτε και τελικά να καταλήξετε ποιον δρόμο θέλετε να διαλέξετε.

3 Πώς θα ταΐζετε το μωρό!
Είναι δεδομένο ότι σε αυτόν τον τομέα η μαμά αναλαμβάνει τον πιο σημαντικό ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με το τάισμα του παιδιού, ειδικά τον πρώτο καιρό που θα πρέπει να θηλάζει. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει και ο μπαμπάς να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και υποχρεώσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το μωρό. Εφόσον δεν μπορεί να θηλάζει και εκείνος (!), θα πρέπει να μοιράζεται με τη μαμά άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα, να είναι υπεύθυνος για το άλλαγμα και την καθαριότητα του παιδιού τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα ώστε να ξεκουράζει τη μαμά. Αυτό είναι και το πιο δίκαιο.

4 Πώς θα είναι η ερωτική σας ζωή μετά τη γέννα
Η μέλλουσα μαμά η οποία βλέπει τις ορμόνες της να ανεβοκατεβαίνουν σαν τρελές και πριν και ιδίως μετά τη γέννα, θα πρέπει να πάρει πίστωση χρόνου από τον μπαμπά ώστε να επανέλθει και να αποκτήσει την ερωτική ζωή που είχε κάποτε. Και ο μπαμπάς θα πρέπει να καταλάβει πως αυτά τα καθήκοντα της γυναίκας του είναι τα τελευταία που θα πρέπει να σκεφτεί εκείνη, μέχρι να μπει σε μία σειρά με το παιδί που έχει την απόλυτη ανάγκη της.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog