Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Συνεχίζετε την ίδια καταστροφική πολιτική»

- Advertisement -

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την για καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους…

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι απουσιάζει από τη Βουλή ενώ δεν έρχεται να υπερασπιστεί κρίσιμες επιλογές του, όπως είναι το νομοσχέδιο που σήμερα συζητείται.

«Στο ίδιο έργο θεατές. Τα τρία τελευταία χρόνια τρεις διαφορετικοί πρωθυπουργοί, τρεις διαφορετικοί υπουργοί Οικονομικών, τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, τρία διαφορετικά κόμματα, με ίδια όμως επιχειρήματα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι προπαγανδιστές εφαρμόζουν κατά γράμμα την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

«Πάντοτε μας σώζετε στο παρα πέντε. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Αντικαταστήσατε το σύνταγμα και τους νόμους με ένα άρθρο του μνημονίου. Μετατρέψατε τη Βουλή σε επικυρωτικό όργανο ενός άρθρου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε: «Ψάχνω να βρω ένα ουσιαστικό επιχείρημα να κατανοήσω την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Ο Πρωθυπουργός σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο δεν έρχεται εδώ να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Απουσιάζει ο πρωθυπουργός από κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Τι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ – κατάργηση, σκίσιμο, ακύρωση, επαναδιαπραγμάτευση ή αναστολή;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως «πιάνονται από μια λέξη, ενώ παραβλέπουν και το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις που διατυπώνονται σε αυτή. […] στην ομιλία αυτή είναι παραπάνω από σαφές ότι ο Τσίπρας τεκμηρίωσε την καταστροφικότητα του Μνημονίου και υποστήριξε ότι πρέπει, μεταξύ άλλων, να ακολουθηθεί μια οικονομική πολιτική στον αντίποδα αυτής του Μνημονίου». Και υπενθυμίζει δήλωση του Τσίπρα που αναφέρει: «σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»!!!

    Ας μας επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ να πούμε κι εμείς ότι η υπεύθυνη πολιτική και το συμφέρον της χώρας δεν επιδέχεται παιχνίδια σαν κι αυτά που έπαιζε ο Τσίπρας όταν ήταν μαθητής και δυστυχώς εξακολουθεί να παίζει.
    Σε φραστικό λάθος απέδωσε ο γραμματέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, τη δήλωση του Τσίπρα, περί αναστολής του μνημονίου!!!!
    Κι εμείς τι φταίμε;;;
    Θα περιμένουμε να μάθει καλά το μάθημά του ο νεαρός Τσίπρας και μετά ας δοεκδικήσει και κυβέρνηση και πρωθυπουργία.
    Όσο για τα διάφορα "σχέδια", κι ο μανάβης της γειτονιάς μου έχει, κι ο φούρναρης, κι εκείνο που έχει το γωνιακό με τα ψιλικά.
    Το «Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» που είναι ανύπαρκτο και ακόμα ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ, δεν είναι παρά το «Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης» της Κοινωνικής Συμφωνίας. Άλλο ένα στοιχείο για την μελλοντική συνεργασία της Λούκας Κατσέλη με τον Τσίπρα.

  2. Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι τι λέει ή τι θέλει ο Τσίπρας.

    Πριν από δυο μήνες, o Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευτεί προσωπικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση του κατώτατου μισθού αλλά το ξανασκέφτηκε ο άνθρωπος –και καλά έκανε-, αφού, άλλωστε, ο ίδιος είναι εντελώς διακοσμητικός και τις αποφάσεις τις παίρνει η Τρόικα, και τις πλασάρουν μετά στο πόπολο οι Πρετεντέρηδες και κάτι λουλούδες της Συγγρού.

    Το πρόβλημα είναι οι Έλληνες, που ενώ ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο στη βουλή και κατακρεουργούσε μισθούς, μεροκάματα, συνταγματική τάξη και κάθε είδους νομιμότητα, έκαναν βόλτες στη λιακάδα, αποδεικνύοντας περίτρανα την ωριμότητά τους και την πεποίθησή τους πως όσα συμβαίνουν μέσα στη Βουλή δεν τους αφορούν καθόλου.

    Μαζί με τον μισθό κάτω από 490 ευρώ, προβλέπεται και μείωση των εργοδοτικών εισφορών –ως μέτρο ανάσχεσης τα ανεργίας-, οπότε είναι σίγουρο πως στο επόμενο νομοσχέδιο θα προβλέπεται πως ο εργαζόμενος πρέπει να κάνει και πίπες.

    Δεν πειράζει, πάντως, αφού αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, έστω κι αν στο τέλος δεν θα πληρώνεται κανείς.

    Έχει και τα καλά του το Μνημόνιο.

    Μας υπενθυμίζει …να μη δεσμεύσουμε τις ζωές μας στη στυγνή εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας…

    Ακούει κανείς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog