Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ιατρική ομάδα πέτυχε το ακατόρθωτο

- Advertisement -

Το ακατόρθωτο πέτυχε μια ομάδα γιατρών που πραγματοποίησε με επιτυχία συνολική μεταμόσχευση προσώπου σε έναν 33χρονο λίγες μόνο μέρες μετά το ατύχημά του…

Πιο συγκεκριμένα, το πρόσωπο του άτυχου νεαρού άνδρα σχίστηκε ολόκληρο και συνθλίφτηκαν τα σαγόνια του στο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Στην επείγουσα επέμβαση που προχώρησαν οι γιατροί του Ογκολογικού Κέντρου στο Gliwice είπαν ότι η επέμβαση διήρκεσε 27 ώρες.

Ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών, Adam Maciejewski, είπε ότι ήταν η πρώτη σωτήρια μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά το ατύχημα. Οι προηγούμενες μεταμοσχεύσεις χρειάστηκαν μήνες ή χρόνια για να προετοιμαστούν. Με την χειρουργική επέμβαση ανακατασκευάστηκε το πρόσωπο, οι σιαγόνες, ο ουρανίσκος και το κάτω μέρος των οφθαλμικών κογχών του ανθρώπου.

Έξι μέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής κάνοντας μια κίνηση με τον αντίχειρα του από το κρεβάτι του πόνου στο νοσοκομείο, έδειξε ότι έχει αρχίσει να αισθάνεται.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog