Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ξυλόκαστρο: Η εκταφή θα λύσει μυστήριο

- Advertisement -

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης -υπό τον φόβο επεισοδίων- έγινε χθες το πρωί στο νεκροταφείο Σχιστού η εκταφή της σορού του 49χρονου άνδρα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Πρωτομαγιά μέσα στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας…
Η οικογένειά του θεωρεί ότι δηλητηριάστηκε και με εντολή εισαγγελέα θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Η εντολή για την εκταφή της σορού δόθηκε ώστε να λυθεί το μυστήριο του θανάτου του 49χρονου Γιώργου, που έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη ανάμεσα στη σύζυγό του και τους συγγενείς του. Η πρώτη υποστηρίζει ότι ο άνδρας της πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ενώ η μητέρα και οι αδελφές του πιστεύουν πως χτυπήθηκε στο κεφάλι και στη συνέχεια τον δηλητηρίασαν!

Από νωρίς στο νεκροταφείο Σχιστού βρίσκονταν ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, ο οποίος παρευρέθηκε στη διαδικασία της εκταφής, αντί του εισαγγελέα, αστυνομικοί και άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά, αλλά και μέλη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά. Στην εκταφή παρευρίσκονταν συγγενικά πρόσωπα του θύματος, αλλά απουσίαζε η σύζυγός του, η οποία μετά τη διαφωνία σχετικά με τον θάνατο του άνδρα της δεν έχει πλέον καμία σχέση με την οικογένεια του 49χρονου. Πάντως είχε ορίσει να παραστεί ιατροδικαστής ως τεχνικός σύμβουλός της, ώστε να είναι ενήμερη για όλα όσα θα συμβούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά η σύζυγος είχε εκδηλώσει την επιθυμία στο νεκροταφείο Σχιστού να παραστεί ο γιατρός που είχε εξετάσει τη σορό του άνδρα της και είχε αποφανθεί πως ο θάνατός του επήλθε από ανακοπή λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης και ανεβασμένης χοληστερίνης. Ο ίδιος μάλιστα είχε ανακοινώσει ως ώρα θανάτου τις 15.30, που δεν συμπίπτει με τις καταγραφές του ΕΚΑΒ και του βιβλίου συμβάντων της Αστυνομίας, όπου έχει καταχωρηθεί ως ώρα η 12.00! Βάσει των στοιχείων αυτών, ο εισαγγελέας αρνήθηκε την παρουσία του συγκεκριμένου γιατρού, με αποτέλεσμα να ορίσει άλλον ιατροδικαστή που παρευρέθηκε στην εκταφή από την πλευρά της συζύγου.

Νεκροτομή

Ο χώρος γύρω από το μνήμα είχε αποκλειστεί με την ειδική λευκή και κόκκινη ταινία προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς στο σημείο όπου άνδρες με φτυάρια στα χέρια αφαιρούσαν το χώμα ώσπου αποκάλυψαν τη σορό που είχε αρχίσει ήδη να αποσυντίθεται. Η ιατροδικαστής από την πλευρά της οικογένειας του 49χρονου Γιώργου, Δήμητρα Τσακρή, εξέτασε τη σορό και έδωσε την εντολή να μεταφερθεί με το ειδικό αυτοκίνητο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου θα υποβληθεί σε νεκροτομή που -όπως αποδείχτηκε από την έρευνα- δεν είχε διενεργηθεί ποτέ! Στόχος είναι να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του 49χρονου, ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία θανάτου. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα βγουν μέσα στις επόμενες μέρες και αν αποδειχθεί ότι ο άτυχος άνδρας είχε δολοφονηθεί, οι συγγενείς του είναι αποφασισμένοι να αναζητήσουν τη δικαίωσή του στις δικαστικές αίθουσες για να γαληνέψει, όπως λένε, η ψυχή του.

Το χτύπημα στο μέτωπο και η «ανύπαρκτη» ασθένεια

Όπως ανέφερε η σύζυγός του σε συγγενείς και φίλους, η ίδια βρήκε τον 49χρονο με χαμένες τις αισθήσεις του στις 12.00 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς και αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ομως, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στην «Espresso» άνθρωποι από το συγγενικό του περιβάλλον, ένα χτύπημα που είχε στο μέτωπο καθώς και διάφορα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τα οποία είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα και τις αδελφές του, τους έβαλαν σε σκέψεις σχετικά με την αιτία θανάτου και αποφάσισαν να διερευνήσουν την υπόθεση.

Ετσι διαπίστωσαν ότι στη σορό του δεν είχε διενεργηθεί νεκροτομή, όπως αρχικά είχε ισχυριστεί η νύφη τους, αλλά και ότι στο πιστοποιητικό θανάτου αναγραφόταν ότι ο θανών είχε αυξημένη χοληστερίνη και υψηλή πίεση, κάτι που ο 49χρονος δεν τους είχε αναφέρει ποτέ. Ακόμη και τη μέρα της κηδείας του απόρησαν όταν πρόσεξαν ότι έφερε ένα μεγάλο χτύπημα στο μέτωπο, για το οποίο όμως κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό. Ολα αυτά τους έκαναν να υποπτευτούν ότι ο άτυχος Γιώργος έπεσε θύμα δολοφονίας, γι’ αυτό ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες ζητώντας να έρθει στο φως η αλήθεια, και στην περίπτωση που υπάρχουν ένοχοι, να βρεθούν και να πληρώσουν.

Espressonews.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog