Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απεβίωσε η Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά – Και τώρα τι θα γίνει με την περιουσία της ;

- Advertisement -

Απεβίωσε (ή “εκοιμήθη” για όσους είναι “καλοί χριστιανοί”) σήμερα το πρωί η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Ραφαήλ Ευγενία Κλειδαρά…

Πέρα από το θρήνο των πιστών πολλά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν τι θα γίνει με τη μεγάλη περιουσία της Μονής;

αληθεύει το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας της Μονής ήταν στην κατοχή της Ηγουμένης;

θα γίνει έλεγχος στο “πόθεν εσχές” των συγγενών της;

Δημοσίευμα της εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για την Ευγενία Κλειδαρά και τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ:

Τις τελευταίες δεκαετίες την κορυφή είχε πιάσει στα «θαύματα» ο Αγιος Ραφαήλ, και το νησί της Λέσβου βούλιαζε από προσκυνητές που ήθελαν να επισκεφτούν και να προσκυνήσουν στο ομώνυμο μοναστήρι το λείψανο του λεγόμενου Νεοφανούς Αγίου της Λέσβου και να καταθέσουν τα τάματά τους.

Και η ηγουμένη του μοναστηριού Ευγενία Κλειδαρά φρόντιζε να αβγατίζει τα θαύματα και να… πολλαπλασιάζει τα έσοδα. Ετσι, οι τόμοι με τα «νέα θαύματα» του Αγίου Ραφαήλ έφτασαν αισίως τους 70(!).

Εδώ και λίγα χρόνια παρατηρείται μια… κόπωση. Η ηγουμένη είναι υπερήλικη και δεν έχει την ίδια απόδοση, τα «θαύματα» αραίωσαν όπως και οι επισκέπτες προσκυνητές του Αγίου Ραφαήλ και τα τάματα, όπως λέει ο γνωστός δημοσιογράφος της Λέσβου Στρατής Μπαλάσκας.

Αφήστε που υπήρξε και δικαστική εμπλοκή, όταν πριν από δύο χρόνια η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης άσκησε δίωξη κατά παντός υπευθύνου, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας από τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και ξεκίνησε κύρια ανάκριση με εμπλεκόμενη την ίδια την ηγουμένη.

Η Εισαγγελία εξέτασε καταγγελίες που ανέφεραν ότι η ηγουμένη της μονής και οι οικείοι της καταχράστηκαν τα περιουσιακά στοιχεία και τα έσοδα της μονής, με αποτέλεσμα να υπάρχει μακρά λίστα υπαρχόντων στο υποθηκοφυλακείο στο όνομα της ηγουμένης. Η υπόθεση όμως είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Από την πλευρά της, η ηγουμένη Φιλοθέη Σαμαρά της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου φαίνεται πως θέλει να μοιάσει σε παραγωγικότητα θαυμάτων με εκείνη τη συνάδελφο της Μονής του Αγίου Ραφαήλ.

Η Ευγενία Κλειδαρά έγραψε 75 ολόκληρους τόμους με τα νέα θαύματα του αγίου, αλλά η γερόντισσα Φ. Σαμαρά απαντά ότι μέχρι τώρα «τα θαύματα του γέροντα Παΐσιου γεμίζουν ήδη 20 τόμους» και ότι «αυτά που γίνονται στη Σουρωτή δεν έχουν προηγούμενο».

lesvosnews.net

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδού η απόλυτη χρεοκοπία. Όταν ζωή = λεφτά για τους όπου γης άρρωστους, ούτε νεκρούς δεν σέβονται. Είναι προφανής η ενόχληση του Αγίου Ραφαήλ για πολλούς από μας.

  2. προς απαντηση του "κυρίου" δημοσιογραφου που εγραψε το παραπανω αρθρο:ειμαι μια πρωην φοιτητρια που ευεργετηθηκα προσωπικα απο το ενδιαφερον της ηγουμενης ευγενιας, ελαβα δωρεαν βιβλια απο εκεινη οταν τα ειχα αναγκη και ειχα την τυχη να γευτω το μεγαλειο του Θεου και του Αγιου Ραφαηλ,λαμβάνοντας βοήθεια σε ενα προβλημα υγειας που αντιμετωπιζα.Για αυτο "κυριε" δημοσιογραφε εσεις που υποτιθεται οτι ασκειτε λειτουργημα για την ενημερωση μας,θα επρεπε να ενημερωθειτε πρωτα καλυτερα για το τεραστιο φιλανθρωπικο εργο καιτην ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ της ηγουμενης καθως και για την ιδια της την οικογενειακη περιουσια την οποια δωρισε στο μοναστηρι, πριν γραψετε ασαφειες και κακολογιες για εκεινη.. επισης στη σχολη που φοιτησατε νομιζω πως το πρωτο πραγμα που σας εμαθαν ειναι να μην βαζετε την προσωπικη σας αποψη μεσα σε ενα αρθρο,παρα να γραφετε απλα την ειδηση και να μας ενημερωνετε αντικειμενικα και αμεροληπτα, χωρις ειρωνειες..επιπροσθετως, σαν μορφωμενο και πολιτισμενο "ων" θα επρεπε να σεβεστε τους κεκοιμημενους, ιδιαιτερα οταν ειναι τοσο ευρεως αγαπητοι..ευχομαι να βοηθησει ο Αγιος Ρφαηλ να συνειδητοποιησετε την υπαρξη Του μπας κ σωθει η ταλαιπωρη ψυχη σας..γιατι οποιος μεταφραζει τα παντα με το χρημα και καχυποψια,μονο ταλαιπωρος και δυστυχης ειναι..

  3. Έχεις δίκιο κορίτσι μου. Η δυστυχία του όντος που έγραψε αυτή την "είδηση" είναι ότι γεννήθηκε άνθρωπος. Είναι στο κλαμπ των μισούντων Ελλάδα και Ορθοδοξία. Μάλλον ανίατη η νόσος.

  4. Το ότι σήμερα Ελλάδα και Κύπρος έφτασαν σε τέτοιο κατάντημα δεν είναι διόλου τυχαίο. Όλοι το ονομάζουμε οικονομική κρίση….αλήθεια έχει πραγματικά διερωτηθεί κανείς τί ουσιαστικά είναι αυτή η οικονομική κρίση; Κατά κύριο λόγο είναι κρίση ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ!! Τα πάντα έχουν μηδενιστή στο βωμό του συμφέροντος!!Όλοι θέλουμε να επιδεικνύουμε τον ''έξυπνο'' εαυτό μας.

    Το πιο πάνω άρθρο είναι μια μικρή απόδειξη αυτού. Πόσο εύκολα μπορούμε να κατηγορούμε και να δυσφημούμε κάποιον… Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο μοναστήρι και την Αγία Ηγουμένη που το συγκεκριμένο άρθρο υποσκάπτει. Απορώ αν ο συγγραφέας έχει συνειδητοποιήσει πως έμμεσα υποσκάπτει και τους χιλιάδες πιστούς σε όλη την Οικουμένη που για χρόνια την ακολουθούσαν και την ακολουθούν. Αν ναι, τότε χαράς το θράσσος του!

    Μπορεί αμφισβητήσει κανείς το πλήθος πιστών που ακολουθούσαν; Μπορεί όλο αυτό το πλήθος να υποστηρίξει κανείς πως είχε έλλειψη εξυπνάδας, ήταν αφελές και παρασύρθηκε; Τα βιβλία με τα θαύματα της Ηγουμένης ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μάλιστα ΥΠΟΓΡΑΜΜΕΝΑ με τον κάθε αποστολέα! Όλο αυτό το πλήθος πιάστηκε κορόιδο και 2-3 άτομα ''γνωρίζουν δήθεν την πλήρη αλήθεια;

    Η δημοσιογραφία πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια της διαφθοράς, της κατάχρησης αξιωμάτων από πολιτική ηγεσία; Υποχρέωση της δεν ήταν να ανακαλύπτει τα κακώς κείμενα και να ενημερώνει το κοινο; Πουθενά δεν ήταν!!

    Τώρα με δημοσιογραφίστικα κολπάκια και φτωχά άρθρα με ελλειπή επιχειρηματολογία και υπονοούμενα (Τις τελευταίες δεκαετίες την κορυφή είχε πιάσει στα «θαύματα» ο Αγιος Ραφαήλ, και το νησί της Λέσβου βούλιαζε από προσκυνητές που ήθελαν να επισκεφτούν και να προσκυνήσουν στο ομώνυμο μοναστήρι το λείψανο του λεγόμενου Νεοφανούς Αγίου της Λέσβου και να καταθέσουν τα τάματά τους.Και η ηγουμένη του μοναστηριού Ευγενία Κλειδαρά φρόντιζε να αβγατίζει τα θαύματα και να… πολλαπλασιάζει τα έσοδα. Ετσι, οι τόμοι με τα «νέα θαύματα» του Αγίου Ραφαήλ έφτασαν αισίως τους 70) προσπαθεί να βγάλει την ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΗΣΗ!!!

    Λίγος σεβασμός στον αναγνώστη δεν θα έλλαπτε αλλά θα ήταν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ που όπως και πάλι διαφένεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι άγνωστη λέξη.

    Και κάτι ακόμη…το έργο της Ηγουμένης είναι ανεκτίμητης αξίας! Όσοι λογιστές, οικονομολόγοι με δοκτοράτα, κατόχοι ΜΒΑ , δημοσιογράφοι προσπαθήσουν να το μελετήσουν μόνο εκστασιασμένοι μπορεί να μείνουν. Ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε να εξαπλωθεί σε όλη την Οικουμένη!!! Μπορεί να διδακτεί αυτό; Όχι βέβαια διότι ήταν και είναι εφοδιασμένο με ΑΓΑΠΗ!! Εμείς εδώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο το μόνο που καταφέραμε ήταν να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, να μηδενίσουμε τα πάντα διότι είμαστε εφοδιασμένοι με το ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

  5. Καθενας κρινεται απο τα εργα του.κανενας αγιος δεν αυτοκόμπαζε ουτε αυτοδιαφημιζοταν, ούτε αποδεχόταν τιμές, αλλα προσπαθουσε να ζησει στην αφανεια και να κρυψει την αρετη του. Επισης οι άγιοι δεν μαζεύουν μυθικά ποσά για να κανουν δηθεν πνευματικο εργο, ουτε μετερχονται παντοίους τρόπους προκειμένου να τους μαθουν στα περατα της οικουμένης. Η Χαρη του Θεού ειναι που τους προδίδει και τους φανερώνει εάν βέβαια το κρίνει απαραίτητο . Δυστυχως στην εποχή μας οι απατεώνες έχουν παρεισφρήσει και στο χώρο της Εκκλησίας και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο πουλώντας του ανέξοδη και φτηνή αγιοσύνη.Εύχομαι ο Θεός να τη συγχωρέσει οπως και ολο τον κόσμο. Αμήν.

  6. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο Θ Ε Ο Σ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΤΙΩΧΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ.ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog