Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τουρίστες πληρώνουν για να ζήσουν στην κόλαση!

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι θανατοποινίτες προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από αυτή. Σήμερα θαρραλέοι τουρίστες πληρώνουν για να περάσουν μια νύχτα στη διαβόητη φυλακή Καρόστα της Λετονίας, η οποία λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο…

Παρ’ όλα αυτά δεν απευθύνεται σε τουρίστες που επιθυμούν απλώς ένα άνετο κατάλυμα για να χαλαρώσουν κάνοντας τις διακοπές τους στην περιοχή, αλλά σε όσους θέλουν να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία κρατούμενου, και μάλιστα σε συνθήκες κομμουνιστικού καθεστώτος. Το πακέτο περιλαμβάνει, ως εκ τούτου, θανατικές απειλές και κραυγές απόγνωσης συγκρατουμένων σε διπλανά κελιά μόλις στην τιμή των 12,50 ευρώ τη βραδιά.

Μια νύχτα στην Καρόστα ωστόσο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, καθώς από το check in κιόλας οι επισκέπτες παίρνουν μια ιδέα του τι θα επακολουθήσει υπογράφοντας χαρτί στο οποίο αναγνωρίζουν ότι θα έχουν μεταχείριση κρατουμένου, με φραστική και σωματική βία. «Το συμφωνητικό αναφέρει πως η διαμονή στη φυλακή Καρόστα διέπεται από κανονισμούς τους οποίους οφείλει να υπακούει κανείς. Οποιος δεν υπακούει εξαναγκάζεται να κάνει σωματική άσκηση ή καθαριότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Η διακόσμηση των δωματίων είναι όσο λιτή θα περίμενε κανείς από ένα κελί, αφού δεν περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από ένα κρεβάτι, μία μικρή ντουλάπα και τουαλέτα. Οι πόρτες κλείνουν με σιδερένιες μπάρες και οι επισκέπτες τρώνε πίσω από αυτές το γεύμα που συνήθιζαν να τρώνε οι κρατούμενοι της Καρόστα.

Η περιπέτεια, ωστόσο, δεν είναι για όλους. Μια επισκέπτρια, η Λιέν Τιρούμα, έγραψε στο Facebook την εμπειρία της ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε αυτό στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. «Στην αρχή είχε πλάκα, όμως μετά το πρώτο 20λεπτο φοβήθηκα στ’ αλήθεια ότι δεν θα έβγαινα ποτέ έξω» έγραψε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα, τονίζοντας πως ούτε οι γυναίκες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης. Το concept μετατροπής φυλακών σε ξενοδοχεία έχει αποδειχτεί εξαιρετικά δημοφιλές ανά τον κόσμο, με πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ολλανδία να έχουν μεταμορφωθεί κυριολεκτικά σε boutique hotels.

Espressonews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog