Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μαθητές της Ηλείας προς βουλευτές: “Επιτέλους σταματήστε να μας βλέπετε ως αριθμούς και δείτε μας ως ψυχές..”

- Advertisement -

Επιστολή χαστούκι στους βουλευτές του Νομού Ηλείας απέστειλαν μαθητές του ΕΠΑΛ και αναφέρουν:…

“Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές του Ν.Ηλείας,

σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην επικυρώσετε με την ψήφο σας την απόλυτη διάλυση της δημόσιας δωρεάν τεχνικής εκπαίδευσης, να μην κλείσετε την πόρτα του ονείρου σε εκατοντάδες νέα παιδιά.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση 52 ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ με μια μονοκοντυλιά αποδυναμώνει 5 σχολεία του νομού μας με συνέπεια να τα οδηγεί σε εξαφάνιση, να πετάει στον καιάδα 500 μαθητές και 24 εκπαιδευτικούς στον δρόμο.

Σε ένα νομό που ακόμα δεν έχει ορθοποδήσει από τις καταστροφές (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες) των τελευταίων χρόνων. Σ’ένα νομό που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης, ας μην στερήσουμε και τις λιγοστές επιλογές των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, των φτωχών, των μεταναστών, των αγροτών, των ανέργων.

Να μην τα αποκλείσουμε από την αγορά εργασίας και να μην τα καταδικάσουμε να μείνουν ανεπάγγελτα, ημιμαθή, χωρίς δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή αλλά να καταστούν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Να μην επιτρέψετε με την ψήφο σας την βίαιη προσαρμογή του δημόσιου τεχνολογικού Λυκείου στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και να μην ενχωρήσετε το “φιλέτο” της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης τροφή στους επιχειρηματίες.

Επιτέλους σταματήστε να μας βλέπετε ως αριθμούς και δείτε μας ως ψυχές…”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog