Με μεγάλη ικανοποίηση διαβάσαμε την πρόταση του κ. Μπούκλη για αναγνώριση της κορινθιακής σταφίδας ως προϊόν ΠΟΠ ή ΠΓΕ….
Αυτή ακριβώς, την πρόταση καταθέτει, επί σειρά ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό του πρόγραμμα για μια σειρά προϊόντων της χώρας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για προϊόντα του νομού όπως η κορινθιακή σταφίδα, η σουλτανίνα, το λάδι, τα όσπρια Φενεού, κλπ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια της ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής, περνάει μέσα  από την αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της χώρας, την αναγνώριση τους ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ, την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη βιολογική γεωργία. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση μας στη συζήτηση για το καλάθι  των προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Χαιρόμαστε που, τουλάχιστον ο κος Μπούκλης άρχισε να συμφωνεί για την αναγνώριση αυτή. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο περιφερειακό συμβούλιο.
Αυτό όμως που πρέπει  να επισημάνουμε είναι ότι  η αναγνώριση ενός προϊόντος ως ΠΟΠ δεν λύνει αυτομάτως όλα τα προβλήματα, της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών. Χρειάζεται  συνολικός πολιτικός σχεδιασμός για την αγροτική παραγωγή,  την πολιτική προώθησης των αγροτικών προϊόντων, τις συνεταιριστικές δομές, τη  μείωση του κόστους παραγωγής, τη δημιουργία υποδομών, το υγιές δίκτυο εμπορίας, και ποιοτικά προϊόντα ασφαλή για τον καταναλωτή.  Δυστυχώς κανένας τέτοιος σχεδιασμός δεν φαίνεται να υφίσταται, ούτε από την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καλώντας παράλληλα τον κορινθιακό λαό σε άμεση δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί την πορεία ανάπτυξης της χώρας.