Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επώνυμο σχόλιο αναγνώστη που μας άρεσε

- Advertisement -

Είναι στο χαρακτήρα του Έλληνα να προσπαθεί πάντα να κρίνει και να κατακρίνει αυτό που οι άλλοι κάνουν ή δεν κάνουν….

Όμως θα έπρεπε ίσως κάποια στιγμή να δούμε τι θα μπορούσε ο κάθε ένας από μας να κάνει προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον,από κάθε μορφής κακοποίηση.
Ξεκινώντας από το κυπελλάκι του φραπέ ,την παιδική πάνα και τα αποτσίγαρα που εγκαταλείπουμε στην παραλία , από το κουτάκι του αναψυκτικού που πετάμε από το παράθυρο του αυτοκινήτου μέχρι τα δάση που συστηματικά καταστρέφονται βασικά από την παράνομη υλοτομία και την αλλαγή χρήσης.
Ένα άλλο βασικό για μένα είναι το θέμα του εθελοντισμού που εδώ στο Δήμο μας,αν εξαιρέσουμε αυτό που έχει να κάνει με την δασοπυρόσβεση και κάποιες δράσεις εδώ στον οικισμό μας, καμιά άλλη προσπάθεια δεν έχει αποδώσει.
Ας θυμηθούμε τις προσπάθειες της “ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΏΝ”,με τη μηδενική σχεδόν συμμετοχή και στήριξη από τους πολίτες και φορείς του Λουτρακίου, καθώς και την κατάληξη της προσπάθειας αυτής.
Από τη συνεργασία που εδώ και τρία χρόνια έχουμε με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας , έχουμε διαπιστώσει ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη, ειδικά για τις παρούσες συνθήκες , αλλά θα πρέπει και όλοι εμείς να αλλάξουμε κάποια στιγμή νοοτροπία να δούμε τον περιβάλλοντα χώρο σαν προέκταση της αυλής μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τον διατηρούμε καθαρό ,αυτό που κάνουμε εδώ στον οικισμό μας , που δεν έχουμε οδοκαθαριστές και ο κάθε ένας από μας φροντίζει τον περίγυρο του.
Δεν είναι ντροπή να μαζεύεις κάποιο σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι έχουν πετάξει, ντροπή είναι να ζεις με αυτά.
Κώστας Μεταξάς

*το σχόλιο ήταν στην ανάρτηση

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ , Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕΤΑΞΑ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΟΙΚΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

  2. φιλε μου αυτο συμβαινει σε ολο τον κοσμο αν δεν υπαρχει αστυνομευση και αφηστε το παραμυθι ο ελληνας εχει ολα τα κακα επανω του ειδαμε και τους πολιτισμενους τουριστες μολις βρεθουν εδω τα κανουν ολα μπαχαλο σταματηστε να κατηγορειτε τον ελληνα ειναι σαν να κατηγορεις την οικογενεια σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog