Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ….

- Advertisement -

Δεν σταμάτησα ποτέ να εκφράζω σε όλους τους τόνους την βαθειά μου πίστη ότι οι ιδέες πολεμιούνται με ιδέες, ανοιχτά, στο φως, με δυνατά μικρόφωνα για να ακούγονται καλά…
Μόνο έτσι σβήνουν οριστικά οι ‘φωτοβολίδες ιδεών’, μόνο έτσι ‘τελειώνουν’ όλες αυτές οι φωνές που δεν αντέχουν στη κριτική, στο χρόνο και στη λογική, μόνο έτσι ‘σιγούν’ οριστικά και αμετάκλητα όλες αυτές οι φωνές που βασίζονται στη βία, στην ανατροπή των πάντων χωρίς όρια και μόνο έτσι περιθωριοποιούνται οι φωνές που πρεσβεύουν και διαλαλούν ακρότητες σε ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η αξία των οποίων στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι έχει πλέον λυθεί .
Γιατί στη Δημοκρατία μόνο η ‘έκθεση’ της ιδέας βοηθά το πολίτη να καταλάβει και να επιλέξει το σωστό από το λάθος, την αλήθεια από το ψέμα και μόνο έτσι κομμάτια της κοινωνίας ενστερνίζονται απόψεις, διαχρονικά, χωρίς φοβίες και σύνδρομα…..
Κι όλα αυτά με αρωγό πάντα τη Δικαιοσύνη και το λεγόμενο Κράτος Δικαίου που μπορεί μέσα στη οικονομική κρίση να στάθηκε κάποιες φορές κατώτερο των περιστάσεων, όμως δεν έπαυσε ποτέ να αποτελεί το ζωντανό πυλώνα του Κράτους, στήριγμα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.
 Είναι όμως κατά τη γνώμη μου αυτές οι αστοχίες τελευταία του Δικαϊκού μας συστήματος, που συνέβαλαν σε ένα ποσοστό, στη δημιουργία αλλά και στη δημοσκοπική άνοδο ακραίων πολιτικών μορφωμάτων όπως η ΧΑ.
Τώρα βέβαια μετά την απόφαση της Πολιτείας να κινηθεί εναντίον όλων αυτών, το στοίχημα έχει μεταφερθεί αλλού. Τώρα οι γνωστοί κύκλοι, περιμένουν την αποτυχία του Κράτους Δικαίου και την απόλυτη απόδειξη μιας δομικής ανεπάρκειας του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους….
Έτσι λοιπόν, υπό αυτό το πρίσμα αυτό, τουλάχιστον στην υπόθεση της ΧΑ, αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική ορισμένων ‘προοδευτικών κύκλων’ που όχι μόνο εκφράζουν νομικές ακροβασίες αλλά παρασύρουν εντέχνως επικίνδυνα την Ελληνική κοινωνία σε υπερβολικές προσδοκίες για να ισχυριστούν μετά με ευκολία ότι το κράτος Δικαίου απέτυχε….
Γιατί κακά τα ψέματα, οι ιδέες της ΧΑ, δεν σβήνουν με απαγορεύσεις και διώξεις….
Δεν είναι δυστυχώς τόσο απλό………
Από την άλλη, είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται τους ‘αμφισβητίες’ της και ότι το Κράτος Δικαίου που χτίσθηκε με αγώνες και θυσίες, διαθέτει τα θεσμικά αντίβαρα να επικρατήσει έναντι όλων, υπό την προϋπόθεση ότι θα κινηθεί ξεκάθαρα και απαρέγκλιτα μέσα στα υπάρχοντα νόμιμα συνταγματικά πλαίσια. Άλλος δρόμος από την νομιμότητα δεν υπάρχει ούτε μπορεί και πρέπει να επιτραπεί να υπάρξει….
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για τσαπατσουλιές, προχειρότητες και έωλα νομικά κατασκευάσματα….. που θα τραυματίσουν ακόμα μία φορά το ήδη πληγωμένο πολιτικό μας σύστημα.
Βεβαίως για την κοινωνία το ερώτημα που μπαίνει είναι κρίσιμο, αφορά τον πυρήνα της υπόθεσης και έχει να κάνει με το αν έχουν με απόλυτη σαφήνεια στοιχειοθετηθεί οι παράνομες πράξεις των εμπλεκομένων, είτε αυτό είναι σύσταση συμμορίας είτε συμμετοχή σε άλλες παράνομες πράξεις.
Γιατί έτσι και δεν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η εμπλοκή της ηγεσίας της ΧΑ, τότε δυστυχώς το μόνο που θα έχει καταφέρει το Κράτος Δικαίου θα είναι η επιβεβαίωση για άλλη μια φορά ότι η μεν Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για σκοπούς πέραν του προορισμού της, τα δε ‘θύματα’ της δίωξης να γίνουν ήρωες…..
Και αυτό θα είναι τραγικό για όλους μας.
                                                                                         ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμενα παντως,κατι δεν μου παει καλα.Και ο εκ Νικαιας δικηγορος κ.Δημητρακοπουλος,εχει καποιες αμφιβολιες αλλα οταν ηταν να τις αναλυσει,αυτοι εκει στον Αντεννα θυμηθηκαν οτι ειχαν απλωσει την μπουγαδα στην ταρατσα και πηγαν να την μαζεψουν….Και για να εχουμε καλο ερωτημα,ολοι οι υπολοιποι μεσα στο κοινοβουλιο ποσες φορες κατελυσαν το συνταγμα απο το 2009 και δωθε ? Ο Δενδιας περιμενε μια βαρβαρη,μια "πιασαρικη"δολοφονια,Ελληνα,για να τους τυλιξει σε μια κολλα χαρτι και να τους στειλει για καφε στον εισαγγελεα ? Οι τοσοι αλλοδαποι δεν μετραγανε ? Βρωμαει το πραγμα απο μακρυα και δεν βλεπω την κυβερνηση να καθαριζει ευκολα….Και δεν βλεπω γιατι να μην συμφερει την κυβερνηση να γινουν εκλογες,σε ολη την χωρα οχι ημιτασιον ανα νομο,αφου ετσι και επιμεινει η τροικα στα νεα χαρατσια και φορους βλεπω αυτα που εκαναν οι της Χρυσης Αυγης να ειναι παιδικο παρτυ νηπιαγωγειου,μπροστα σε αυτα που προτεινει η τροικα…

  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΝΔ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;;!!

    Η Δικαιοσύνη να ανοίξει τον φάκελο για τα εγκλήματα της ΝΔ!
    Τα παπαγαλάκια και οι υπηρέτες του συστήματος θέλουν ντε και καλά να θέσουν εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Εάν είναι, να τεθεί. Όχι όμως να τεθεί επειδή το δόλιο
    πολιτικό σύστημα έτσι τι γουστάρει, μόνο και μόνο επειδή χάνει ψήφους!

    Ο άθλιος πολιτικά Βενιζέλος είναι αυτός που επεδίωκε από την πρώτη στιγμή να θέσει εκτός νόμου τη Χ.Α. Θέλησε να περάσει τον αντιρατσιστικό νόμο και ακολουθώντας τις προσταγές των εβραιομασόνων έψαχνε την ευκαιρία να βγάλει από την βουλή τη Χ.Α. Για καθαρά στενοκομματικούς λόγους και για τις ψήφους που έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ. Η δολοφονία του Φύσσα ήρθε …γάντι σε αυτόν και στον Σαμαρά. Σήμερα, αμφότεροι πασχίζουν να θέσουν εκτός νόμου τη Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση.

    Εμείς από αυτή την εφημερίδα δεν θα τους κάνουμε το βρώμικο πολιτικό χατίρι. Κατά τον ίδιο τρόπο και ακόμη περισσότερο τους λέμε ότι η ΝΔ είναι αυτή που πρέπει να τεθεί πρώτη εκτός νόμου ως "εγκληματική οργάνωση"! Καλούμε δε την ελληνική Δικαιοσύνη να πράξουν το καθήκον τους και να ανοίξουν τους φακέλους των δολοφονιών του Γρηγόρη Λαμπράκη και του καθηγητή Τεμπονέρα. Και οι δύο δολοφονήθηκαν από στελέχη της ΕΡΕ (πρόδρομος της ΝΔ) και της ΟΝΝΕΔ (νεολαία της ΝΔ).
    Ιδού τα δύο στυγερά εγκλήματα της δεξιάς:

    1. Στις 22 Μάιου 1963 ο βουλευτής της (τότε) ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Βγαίνοντας από εκδήλωση που είχε οργανώσει η ΕΔΑ και την ώρα που στρεφότανε προς τους χωροφύλακες που ήταν στο σημείο, ένα τρίκυκλο με οδηγό τον Κοτζαμάνη περνάει από δίπλα του και ο Μανώλης Εμμανουηλίδης που ήταν στη καρότσα τον κτυπάει στο κεφάλι. Ο Λαμπράκης μεταφέρεται στον Ερυθρό με την συνοδεία του βουλευτού της ΕΔΑ και αργότερα του ΚΚΕ Γιώργου Βέρρου όπου και πεθαίνει. Ο Κοτζαμάνης λίγη ώρα πριν προβεί στην δολοφονία του είχε πει το περίφημο: "απόψε σκοτώνω άνθρωπο". Κοτζαμάνης κι Εμμανουηλίδης ήταν στελέχη της ΕΡΕ και ανήκαν στην πρακρατική οργάνωση "Καρφίτσα"!

    2. Στις 8 Γενάρη του 1991 δολοφονήθηκε ο καθηγητής Τεμπονέρας από τον Γιάννη Καλαμπόκα, τότε Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ! Ο Καλαμπόκας κρίθηκε ένοχος για την πράξη του και καταδικάσθηκε στο Εφετείο σε 17 χρόνια φυλάκιση.Το φονικό έγινσε στην πλατεία Βούδ σο κέντρο της Πάτρας. Στη σκηνή του δράματος ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έφτασε για να καθησυχάσει τα παιδιά που ήταν τρομοκρατημένα από την επίθεση των φασιστοειδών. Βρέθηκε αντιμέτωπος με 20 και πλέον άτομα. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον Καλαμπόκα και τη συμμορία του αφού δέχθηκε χτύμημα με λοστό.
    Γιατί δεν κρίθηκε ποτέ ως "εγκληματική οργάνωση" η ΝΔ;
    Η Δικαιοσύνη να ανοίξει τον φάκελο!

    TRIKLOPODIA.GR

  3. Κύριε Παπαγεωργίου, είσθε δημοσιογράφος και μιλάτε για κράτος
    δικαίου. Ελάτε στα ΚΕΠ λουτρακίου και θα χάσετε πάσα ιδέα. πήγα
    σήμερα εγώ ρώτησα μία κοπέλα, υπάλληλο δεν ήξερε μασούσε
    τσίχλα και γελούσε . Τι έχετε να πείτε γι αυτή την κατάσταση; Να
    κάνετε μία αναφορά και να απολυθεί. Εμεις την πληρώνουμε

  4. Κύριε Παπαγεωργίου η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να τα
    βγάζει όλα στον αέρα. Σας παρακαλώ πολυ θα ήθελα να βγάλετε
    στον αέρα την ανήθικη συμπεριφορά, που υπάρχει στα ΚΕΠ
    λουτρακίου και να απολυθεί η υπάλληλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog