Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μόνο οι βαριές φανέλες πάνε τελικό

- Advertisement -

Πέρασε ένας μήνας ποδοσφαιρικής πανδαισίας  στα γήπεδα της Βραζιλίας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός της τετραετίας και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Αργεντινής και της Γερμανίας….

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι στον τελικό της FIFA  φθάνουν ομάδες με βαριά φανέλα. Απαγορεύονται οι εκπλήξεις. Να φθάσει κάποιο outsider μέχρι τους τέσσερις, μπορεί. Έχει συμβεί. Να περάσει όμως στον τελικό είναι αδύνατον. Στο Euro έχουμε δει να γίνονται ανατροπές και να παίρνουν τον τίτλο ομάδες όπως η Δανία  που είχε έρθει από τις παραλίες όπου έκαναν διακοπές οι παίκτες της για να πάρει τη θέση των Σέρβων και η Ελλάδα  του Ότο. Όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Είναι η τρίτη φορά  από το 1986 που συναντιόνται στον τελικό η Γερμανία με την Αργεντινή. Στο Μεξικό το σήκωσε ο Μαραντόνα και στην Ιταλία το έχασε ο Μαραντόνα ή  μάλλον  τού το πήραν με το έτσι θέλω, με ένα πέναλτι υπέρ των Γερμανών  που αμφισβητήθηκε και το οποίο έκρινε τον τίτλο.   Γιατί «El Pibe de Oro», το «χρυσό αγόρι»  τα είχε βάλει με όλους και με όλα κάνοντας σκληρές δηλώσεις. Και τιμωρήθηκε.

Είναι ο 8ος τελικός για τους Γερμανούς που έχουν κατακτήσει τρία τρόπαια. Μάλιστα έχουν ένα σερί τριών τελικών με Ιταλία το 1982 που έχασαν, το 1986 με Αργεντινή που έχασαν και το 1990 με Αργεντινή και πάλι που κέρδισαν. Τελευταία εμφάνισή τους  στην Ν.Κορέα κόντρα στη Βραζιλία όπου  έχασαν.

Οι Γερμανοί  έρχονται στον τελικό  με πολύ καλή ψυχολογία μετά το 7-1 επί της διοργανώτριας ένα σκορ που έχει επισκιάσει έως τώρα το Μουντιάλ.  Η βάση της ομάδας  είναι οι παίκτες της Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα για αυτό υπάρχει   ομοιογένεια και μια ισορροπημένη ανάπτυξη στον αγωνιστικό χώρο. Θυμίζει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία   του 2010 που βασιζόταν στους παίκτες της Μπαρτσελόνα του…Πεπ Γκουνρντιόλα.

Από την άλλη πλευρά, η  Αργεντινή με δυο τρόπαια  και τελευταία παρουσία σε τελικό το 1990 στην Ιταλία  πήρε την πρόκριση σε ένα εξαντλητικό παιχνίδι κόντρα στους Ολλανδούς που κρίθηκε στα πέναλτι. Και τώρα διεκδικεί τον τίτλο μέσα στη χώρα της μισητής αντιπάλου της «Βραζιλίας». Παρά την 7άρα οι Βραζιλιάνοι θα είναι με τους Γερμανούς.   Ο Μέσι χρωστάει ένα καλό παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση.

Εν κατακλείδι, καλές οι αναλύσεις όμως πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα κρίνει την κούπα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο, όμως κανείς δεν είναι νικητής πριν σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Ο αγώνας  αναμένεται συναρπαστικός. Ας τον απολαύσουμε.

του Μηνά Τσαμόπουλου
*protothema

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. s-spinos

    Όλος ο ποδοσφαιρόφιλος κόσμος που θα παρακολουθεί με αγωνία την μεγάλη αναμέτριση Αργεντινής – Γερμανίας, ο μεγάλος αγώνας της Αργεντινής κρίνεται κάπου βορειότερα, στη Νέα Υόρκη.

    Η μάχη που δίνει αυτή την περίοδο η Αργεντινή απέναντι στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο είναι τεράστιας σημασίας, όχι μόνο για τη δική της πιστωτική επιβίωση, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο ως ιστορικό προηγούμενο μιας χώρας που έκανε εθνική υπόθεση τη μάχη με τους κερδοσκόπους. Όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο (και όχι μόνο) της Αργεντινής, ας ευχηθούμε καλή επιτυχία όχι μόνο στην ποδοσφαιρική ομάδα του Μέσι αλλά και στη διαπραγματευτική ομάδα του Κισίλοφ.

    FORZA ARGENTINA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog