Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: Καταγγελία αναγνώστη

- Advertisement -

Χτες το βράδυ παρήγγειλα σουβλάκια από σουβλατζίδικο που βρίσκεται επί της  (..)…

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που δεν μου έφεραν απόδειξη. Και ερωτώ: Δεν φοβούνται σε ποιόν θα στείλουν την παραγγελία; Κι αν τύχει και την στείλουν σε κανέναν εφοριακό; Κι αν στο δρόμο σταματήσει τον ντελιβερά κανένα ΣΔΟΕ;

Όπως και να έχει, είναι απαράδεκτο να μην σέβονται τους πελάτες τους και να μην φέρνουν μαζί με την παραγγελία και την απόδειξη.

Και σε όσους σπέυσουν να με “κράξουν” στα σχόλια από κάτω, να τους προλάβω λέγοντας ότι είναι κορόιδα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ενώ αυτοί πληρώνουν κανονικά το ΦΠΑ στην τιμή του σουβλακιού, ο καταστηματάρχης, δεν το κάνει… Έχω ήδη απευθυνθεί στον συνήγορο του καταναλωτή.

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ μανάρι μου στους Αγ Θεοδώρους το παιδί που φέρνει τα σουβλάκια από γνωστό σουβλατζίδικο ΠΑΝΤΑ πάσχει από απόθεμα ψιλών με αποτέλεσμα να μη δίνει τ ολόκληρο το ποσό από τα ρέστα και να κρατάει κάθε φορά από 20 μέχρι 50 λεπτά (σε κάθε διαδρομή).
    Για απόδειξη ούτε λόγος.
    Φταίω εγώ μετά να μην πληρώσω και στο καπάκι να τους δώσω στεγνά στην εφορία;;;;

    Δευκαλίων.

  2. Επειδή κάποιοι πάσχουν από ωχαδερφισμό, πάρα πολύ απλά μπορείτε να ζητήσετε από τον διανομέα την αποδείξει αλλιώς και εσείς συμβάλετε με τον τρόπο σας στον σταρχιδισμό του καταστηματάρχη ,επίσης αγαπητέ από τους Αγίους θεοδωρους μπορείς να ενημερώσεις τον καταστηματάρχη για τον μάγκα διανομέα του ή εναλλακτικά να εξαναγκασεις τον διανομέα να σου φέρει τα ρέστα σου(αν δεν ντρεπεσαι). τέλος θα πω στον φίλο που έκανε την καταγγελία πως είναι άδικο κάποιοι επαγγελματιες να εκδίδουν αποδείξεις σε κάθε παραγγελία και εμείς να επιμένουμε στον ίδιο δηλ στον παράνομο. .αφού παρανομεί εις βάρος μας δηλ στους πελάτες σίγουρα παρανομεί και αλλού πχ στον ΙΚΑ του προσωπικού του ή στην εφορία ή στην ποιότητα που χρησιμοποιεί ..κτλ. καιρός να αρχίζεις να σκέφτεσαι λιγάκι .

  3. Τι θα σου χρειαστεί η απόδειξη; Τα μαγαζιά πληρώνουν Φ.Π.Α
    ενοίκια , υπαλλήλους δίνουν στο κράτος Αλλοι δεν πληρώνουν
    και τους πληρώνουμε εμείς.

  4. Στον 10:31 – Θα απευθυνθώ παντού, μην ανησυχείς. Το γράφω στο loutrakiblog μπας και βάλει μυαλό ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου ή και ο κόσμος και μάθει να ζητάει τα αυτονόητα.

    Στον 1:28 – Ναι, φίλε, την ζήτησα την απόδειξη και ο ντελιβεράς μου είπε ότι θα πάει αμέσως να την φέρει. Όπως και έκανε. Αλλά όπως γράφω και στην καταγγελία, είναι κάτι που γίνεται κατ' επανάληψη.

    Στον 1:36 – Ξέρεις φίλε σε τι θα μου χρησιμεύσει; Στο ότι στο σουβλάκι έχει 13% ΦΠΑ. Ας πούμε ότι το σουβλάκι έχει 2 ευρώ. Τα 26 λεπτά είναι ΦΠΑ. Ο σουβλατζής δεν μου πούλησε το σουβλάκι 1,74 ευρώ, οπότε μπήκαν στην τσέπη του. Αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα.

  5. Οι καταστηματάρχες δεν μπορούν ακόμη να το καταλάβουν…!
    Όταν κάνουν εισπράξει π.χ 1200 ευρώ τα 200 περίπου τα εισέπραξαν για το κράτος, και πρέπει να τα αποδώσουν σε αυτό..
    Πρέπει να έλθει ο Γερμανός να μας το πει…?? π.α
    ΥΓ τελικά πρέπει να γίνουμε όλοι ρουφιάνοι της εφορίας…??

  6. @Ανώνυμος

    Στα 2 ευρώ δεν είναι τα 0,26 το ΦΠΑ. Ο φόρος μπαίνει στην "αφορολόγητη" τιμή του προϊόντος (Έστω x). Δηλαδή πρέπει x + 13% * x = 2 => x= 1,77 (τιμή προϊόντος χωρίς τον φόρο). Άρα αυτά που κερδίζει χωρίς να "κόψει" απόδειξη είναι 13% * 1,77 = 0,23. Just to know…

  7. Όταν το κράτος γίνει ανταποδοτικό και οι φόροι του γυρίζουν στους πολίτες μέσω κοινωνικής πολιτικής (δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια) τότε μόνο θα γίνουν σωστοί οι Έλληνες.
    Στο εξωτερικό υπάρχει συνείδηση γιατί απλά το κράτος είναι ΕΚΕΙ όποτε το χρειάζεται ο πολίτης. Εδώ είναι πάντα ΑΠΩΝ.

  8. αγαπητε αναγνωστη ευτυχως που δεν εγραψες το ονομα σου γιατι θα γινοσουν ρεζιλι… υπαρχει νομος: δεν πληρωνεις οταν δεν δινετε αποδειξη τοσο μυαλο θελει και βγαινεις να πεις την ηλιθιοτητα σου;

  9. «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»

    «CONSUMER IS ΝΟΣ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΣ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)».

    Αγορανομική Διάταξη απ.
    4/28.11.2012

    εαν δεν κοβουν αποδειξη ας αφαιρουν τον Φ.Π.Α

    Ο καταναλωτης πληρωνει τον Φ.Π.Α
    Αυτοι που τον εισπρατουν τον πληρωνουν??????
    Β.Γ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog