Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Να γιατί η Κόρινθος είναι έτη φωτός μπροστά από το Λουτράκι

- Advertisement -

Για όσους αναρωτιούνται γιατί ο δήμος Λουτρακίου έχει μείνει πίσω σε αρκετά θέματα από τον γειτονικό της Κορίνθου, η απάντηση είναι απλή: Ο προγραμματισμός του δήμου Κορινθίων για σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα  των πολιτών και όχι μόνο, είναι σαφώς καλύτερος. Και ο κόσμος, μπορεί, πλέον, να κρατάει μικρό καλάθι όσον αφορά στα έργα αλλά την καθημερινότητά του, δεν την διαπραγματεύεται…

Μετά την έγκριση των όρων του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων, η Δημοτική Αρχή δρομολογεί σύντομα διαγωνισμό για την προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων καθώς και των κατάλληλων γερανών ανύψωσης

για την μεταφορά των  υπολειμμάτων αποκομιδής, με στόχο όχι μόνο να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης  τους σε σημεία της πόλης που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες αλλά παράλληλα να αναβαθμιστεί αισθητικά ο περιβάλλοντας χώρος τους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προμήθειας, αφορούν  δύο μηχανισμούς  υδραυλικού γερανού, όπου ο ένας θα τοποθετηθεί σε απορριμματοφόρο όχημα προκειμένου να παραλαμβάνονται υπόγειοι κάδοι  με κλειστό πυθμένα (έχουν την δυνατότητα να αδειάζουν στην χοάνη  δια της ανατροπής διαμέσου του ανυψωτικού μηχανισμού). Ο δεύτερος γερανός θα τοποθετηθεί σε φορτηγό όχημα ανατρεπόμενης καρότσας προκειμένου να παραλαμβάνονται  υπόγειοι κάδοι με ανοιγόμενο πυθμένα (μια τεχνική λύση που είναι ενδεδειγμένη για τη συλλογή υλικών  όπως είναι τα  γυάλινα μπουκάλια).

Η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων θα είναι συνολικά 6 τον αριθμό και θα τοποθετηθούν στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, πέριξ των πεζοδρόμων. Θα έχουν  γεωμετρική χωρητικότητα 3 κυβικών μέτρων και το καθαρό απόβαρό τους δεν θα υπερβαίνει τα 130 Kg.

Οι υπόγειοι κάδοι θα είναι  κατασκευασμένοι από πλαστικό υλικό, τυποποιημένης βιομηχανικής κατασκευής με επαρκή, αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη  λειτουργία στην Ελλάδα. Το σύστημα θα είναι στιβαρής και ανθεκτικής κατασκευής  ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα.

Η χρηματοδότηση του έργου, που προέρχεται από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», θα ανέλθει για τους δύο γερανούς  συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ  στο ποσό των 70.000€  και η αξία προμήθειας  των υπόγειων κάδων, στο ποσό των 73.000€.

Η λειτουργία του νέου συστήματος εγκατάστασης και αποκομιδής των απορριμμάτων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, θα περιορίσει  τη μόλυνση  του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα,  θα περιορίσει τη μόλυνση  με την εξάλειψη των υπολειμμάτων απορριμμάτων και της επαφής των ανθρώπων και ζώων με αυτά, στην ελαχιστοποίηση της μετάδοσης ασθενειών, στον περιορισμό της όχλησης στην καθημερινότητα των πολιτών  με τη μείωση  της συχνότητας της αποκομιδής και φυσικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους της αποκομιδής.

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ελα ρε συ…και στο Λουτρακι εχουμε τρενακι που κανει βολτες και ξεραμενους φοινικες…κακοπροαιρετο ειναι το αρθρο σου…

  2. Σας αρέσει τόσο πολύ η Κορινθός εε
    Για αυτό τα μαγαζία κλείνουν το ενα μετά το άλλο ενω στο Λουτράκι ακόμα αντέχουν και τα κλειστά είναι λίγα
    Για αυτό το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος η Κορινθος ήταν άδεια ενω εμείς βουλιάζαμε απο κόσμο
    Γι αυτό στο πεζόδρομο όλα είναι ξερά

  3. καλα καθιστε πρωτα να ξεβρωμισουνε το δημο που βρωμαει απο ακρη σε ακρη,και μετα παιρνουμε μαθηματα απο την κορινθο.το παραλιακο παρκο,βρωμαει και ζεχνει,οι καδοι δεν αδειαζουν ειδικα της ανακυκλωσης,η παραλια ειναι μεσα στη μπιχλα.και που να πας παραεξω στους οικισμους,οπου εκει χορευουν τα ποντικια!!!!και οι αρμοδιοι αντιδημαρχοι, τυρβαζουν και κανουν δημοσιες σχεσεις με φωτογραφισεις βεβαια,και παιρνοντας το παχυλο μισθο τους που πληρωνουν οι δημοτες!!!

  4. Ο κάθε δήμος έχει τα υπέρ και τα κατά του. Τα προβλήματα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς τους λουτρακιώτες είναι σαφώς τι γίνεται στα του οίκου μας και στη συνέχεια κοιτάμε και τους γύρω για να πάρουμε τα θετικά. Το Λουτράκι, έχει μείνει συγκριτικά πίσω σε σχέση με την Κόρινθο. Πέρασε τις εποχές της δόξας και πλέον είναι η προσωποποίηση της έκφρασης περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαις. Δυστυχώς, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Και να φανταστείς ότι έχουν πέσει στην πόλη πάνω από 160 εκ. ευρώ μόνο από το Καζίνο. Τι έγινε; Γιατί μείναμε στάσιμοι; Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση. Κάποια πράγματα, τα φωνάζουμε χρόνια και η μόνη δικαιολογία που ακούμε είναι η οικονομική κρίση.Δεν λέω, στέκει, αλλά η καθημερινότητα των πολιτών, δεν μπορεί να έχει πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης. Οι φοίνικες π.χ. που αναφέρουν κάποιοι φίλοι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ποσό για να κουρευτούν. Δεν χρειάζεται να κολυμπάς στο χρήμα για να μαζέψεις τα σκουπίδια. Αυτά θέλει κύριοι της δημοτικής αρχής ο δημότης. Αξιοπρεπή καθημερινότητα και συνεννόηση. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν…

  5. Κ. ΠΕΡΡΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΩΜΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

  6. Αν και αντιπαθώ τους Κορίνθιους όπως ο διάολος το λιβάνι εντούτοις οφείλω να παραδεχτώ πως ο Αλέκος ο Πνευματικός είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ με μεγάλα π@π@ρι@, τα οποία έχει στο παντελόνι που φοράει, ενώ οι δικοί μας είναι παντελόνι χωρίς περιεχόμενο.

    Δευκαλίων

  7. Εχουμε δημοτική αρχή που δε μας αξίζει. Ρεβανσισμός, απολιτίκ δήμαρχο, καριερίστες δημοτικούς συλβούλους. Και οσο για το πολιτικό λογο του δημάρχου σε πιάνει μελαγχολία.

  8. ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ..

  9. Λουτράκι ενωμένο, ποτέ νικημένο! Η Κόρινθος δεν μπορεί να συγκρηθεί με την λουτρόπολή μας.Η μισή Αθήνα, διαμερίσματα στο Λουτράκι έχει αγοράσει ή νοικιάζει, όχι στην Κόρινθο! Όταν η Κόρινθος πήγαινε, εμείς γυρνούσαμε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog