Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πιάνει Λιμάνι ο Εσκριμπά

- Advertisement -

Ο Φραν Εσκριμπά θα αναλάβει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην νέα εποχή που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι «ερυθρόλευκοι» από την επόμενη χρονιά. Ο 50χρονος τεχνικός που βρισκόταν εδώ και μέρες στην κορυφή της λίστας των «ερυθρόλευκων», την Πέμπτη (11/6) έλυσε την συνεργασία του με την Ελτσε μετά από τριετή παρουσία και συμφώνησε σε όλα με τους Πειραιώτες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στην μετά-Περέιρα εποχή…

Οι πληροφορίες και από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Εσκριμπά θα είναι στην Αθήνα την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη για να κλείσει και τυπικά το deal με τον Ολυμπιακό και να ανακοινωθεί και επίσημα η συνεργασία των δύο πλευρών που θα είναι για 2+1 χρόνια. Ο Εσκριμπά ήταν εδώ και αρκετές μέρες η επιλογή που είχαν καταλήξει οι Πειραιώτες τσεκάροντας συνάμα και άλλες περιπτώσεις, όμως αποφάσισαν -όπως όλα δείχνουν- να προχωρήσουν με τον 50χρονο τεχνικό θεωρώντας πως έχει τα στοιχεία που χρειάζεται για να δημιουργήσει μια νέα ομάδα από την αρχή σε πολύ πιο στέρεα βάση από ότι η φετινή και να μπορέσει να συνδυάσει τους τίτλους με το καλό θέαμα και την διάκριση στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός μετά το διάλειμμα με τον Περέιρα και την λύση κοινή συναίνεση της συνεργασίας του επιστρέφει και πάλι σε Ισπανικά χέρια μετά τους Βαλβέρδε και Μίτσελ. Και προφανώς ο Εσκριμπά δεν διαθέτει την δυναμική που είχε το «μυρμήγκι» όταν ερχόταν στον Ολυμπιακό και ούτε την αίγλη του Μίτσελ. Η ισπανική σχολή όμως η οποία πρεσβεύει και η πολύ καλή δουλειά που έκανε στην Ελτσε αποτελούν καλά σημάδια για τους «ερυθρόλευκους». Οι πρωταθλητές άλλωστε συνέλεξαν στοιχεία για τον Εσκριμπά από πολλές πλευρές, όπως τον Ερνέστο Βαλβέδε, τον Βίκτορ ενώ και ο Λορένθο επέμενε στην επιλογή του 50χρονου τεχνικού. Για τον Εσκριμπά βεβαίως ο Ολυμπιακός αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια ομάδα με καθαρά πρωταγωνιστικό ρόλο και βεβαίως να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Φύγε εσύ – έλα εσύ

Το θέμα του προπονητή κλείνει λοιπόν και τυπικά μέσα στα επόμενα 24ωρα για τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του να «τρέξει έναν μαραθώνιο» για να αρχίσει δυναμικά να δημιουργεί το «παζλ» της νέας ομάδας. Ήδη Μήτρογλου, Αφελάι, Μέγερι, Σαντάνα αποτελούν παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους» ενώ στον δρόμο της αποχώρησης είναι και οι Κασάμι, Ντουρμάζ, Χάρα με τον πρώτο να οδεύει για Ιταλία και Ίντερ, τον Σουηδό να αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία (τον θέλει και ο Περέιρα στην Φενέρ) και τον Χάρα χωρίς Περέιρα στον Ολυμπιακό να θεωρείται πολύ δύσκολο να παραμείνει.

Συνάμα θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τελικά παραμείνει ο Ρομπέρτο που δέχεται μεγάλο «πρεσάρισμα» από ομάδες του εξωτερικού όπως η Βαλένθια και η Ιντερ, ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την παραμονή του Ελαμπντελαουί και του Μαζουάκου με την «πέραση» που έχουν σε ομάδες του εξωτερικού. Εκτός ομάδας για την νέα σεζόν θα είναι και ο Εντινγκά που θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του στην Σεντ Ετιέν, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Μπενίτες από την Μάιντς, ενώ δεν πρόκειται λογικά να συνεχίσουν στην ομάδα εκτός απροόπτου οι Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης.

Νέο ρόστερ

Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός αναζητά μια νέα ομάδα έχοντας ήδη συμφωνήσει για την απόκτηση του ακραίου αμυντικού Σαμπαλί από την Παρί, του αριστερού εξτρέμ από την Μονπελιέ Μουνιέ, έχει αγοράσει τον Μιλιβόγεβιτς ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την απόκτηση του ελεύθερου Μπερμπάτοφ που αν ολοκληρωθεί το deal θα αποτελέσει και μια από τις πλέον ηχηρές μεταγραφές του καλοκαιριού. Συνάμα ψηλά στις προτιμήσεις των «ερυθρολεύκων» για την επίθεση είναι ο Ζόνατας, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Εσκριμπά από την φετινή συνύπαρξη τους στην Έλτσε, με τον Βραζιλιάνο που έχει μάνατζερ τον Ραιόλα να αναζητά νέο σταθμό στην καριέρα του.

Για το κέντρο της άμυνας έχει σε προχωρημένο στάδιο ο Ολυμπιακός την επιλογή του 30χρονου Ουρουγουανού Μιγκέλ Μπρίτος ενώ για τον άξονα έχει «πέσει στο τραπέζι» άλλον ένας παίκτης της Νάπολι, ο επίσης Ουρουγουανός Γκαργκάνο. Από τη Γαλλία εξάλλου οι πρωταθλητές επιδιώκουν να αποκτήσουν και τον 19χρονο ταλαντούχο, επιθετικό της Τρουά Κορεντίν Ζαν, ο Άλαν Πουλίδο αυτή την φορά φαίνεται πως – επιτέλους – θα φορέσει τα ερυθρόλευκα ενώ για την θέση του τερματοφύλακα «παίζουν» οι περιπτώσεις των Οτσόα, Ρομέρο και Καπίνο.

Προφανώς και η έλευση του Εσκριμπά μπορεί να θέσει κάποιες υποθέσεις σε νέα βάση ενώ θα βάλει στο τραπέζι λογικά και κάποιες δικές του επιλογές. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε και τις πολλές ελληνικές επιλογές που θα έχει τόσο από τους δανεικούς που επιστρέφουν όπως οι Κολοβός, Ολαιτάν και Καραμάνος όσο και από τους παίκτες που έχει ήδη αποκτήσει από την εγχώρια αγορά ο σύλλογος, όπως οι Μαρτίνες, Λόρια, Γιαννιώτας, Χαλκιαδάκης, Κατσικάς, Τζανδάρης και Μπεν.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog