Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Δείτε πώς ήταν η Ποσειδωνία το 1952

- Advertisement -

Η οδός Ποσειδωνίας (αριστερά) και η Λεωφόρος Αθηνών (δεξιά) το 1950 ήταν χωματόδρομοι. Η πινακίδα, γράφει Λουτράκιον (ίσως λείπει το Υ ή το Τ), όμως μέχρι και σήμερα ανήκουν στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αριστερά της Λ. Αθηνών, δηλαδή από το Γεν. Νοσοκομείο Κορίνθου και κάτω…

Στη φωτογραφία, εικονίζεται ο Θεμιστοκλής Κουμπάρος του Ιωάννη και της Ασημίνας, που είχαν έρθει στην Κόρινθο με τα αδέρφια του το 1946.

Αρχικά, εργάσθηκαν στο Λουτράκι και στη συνέχεια άνοιξαν με τους αδερφούς Μανδρέκα “Τα Βουστάσια” πουλώντας γάλα και γιαούρτι, επί της οδού Β. Κων/νου (Εθνικής Αντιστάσεως). Στη συνέχεια τα αδέρφια άνοιξαν στο ίδιο σημείο το εστιατόριο “Αστόρια” από το 1952 έως το 1982, ενώ το κράτησε μόνο ο Θύμιος μέχρι το 1990.

Ο Θεμιστοκλής Κουμπάρος με το ποδήλατο μεταφέρει στο κατάστημα γάλα. Γεννήθηκε το 1916 στο Κοκιακό Φωκίδας, παντρεύτηκε την Παναγούλα Αργυροπούλου και πέθανε στην Κόρινθο στις 25 Οκτωβρίου 2011 από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, CA προστάτη.

Από το Αρχείο Νίκου και Δήμητρας Κλεμπετσάνη

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. E και λοιπόν τί
    το έβαλες να δούμε οτι το 1950 είχε χώμα?
    Γιατί είχε κάπου στην Ελλάδα άσφαλτο?
    Πλάκα μας κάνετε ρε?
    Ελληνικές ταινίες δεν βλέπετε?

  2. Ρε παιδιά πολύ γκρίνια. Σας αντέχει η γυναίκα σας ή ο άντρας σας; Έβαλαν μια φωτογραφία από το 1952. Πού είναι το κακό και γκρινιάζετε; Κάποιοι δεν ζούσαμε τότε και είναι πολύ όμορφο μέσα από φωτογραφίες να βλέπουμε πώς ήταν η περιοχή μας. Βάλτε και άλλες παιδιά, να μαθαίνουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog