Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δείτε πώς ήταν το Λουτράκι στις αρχές της δεκαετίας του ’70

- Advertisement -

Αναγνώστης μας έστειλε δυο παλιές φωτογραφίες της κεντρική πλατείας του Λουτρακίου….

Λίγα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει περιμετρικά από τότε.

Ίσως δυο-τρεις πολυκατοικίες που κτίστηκαν λίγο αργότερα.

Ας δούμε και ένα ιστορικό στοιχείο:

Στην βόρεια πλευρά της πλατείας και πίσω από το συντριβάνι όπως βλέπουμε την φωτογραφία παρακάτω διακρίνεται αμυδρά η ταμπέλα με το σήμα της δικτατορίας των συνταγματαρχών,το ”πουλί”.

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω σιχαθεί αυτήν την φωτογραφεία όπου αναδημοσιεύετε και σήμερα…
    Διότι μερικοί άνθρωποι ήσαν στα πράγματα τότε,
    με το ΄΄πουλι΄΄ ….
    Και τώρα μέσα στα πράγματα είναι….!!!
    Άρα εσείς οι νέοι μην ενθουσιάζεστε με εφήμερες ιδεολογίες…
    Διότι θα απογοητευτείτε-σιχαθείτε την κοινωνία όταν μεγαλώσετε αρκετά, όπως εγώ…
    Ξέρω τι λέω ..!!
    Τα γράφω αυτά, για αυτούς όπου μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ…..
    π.α

  2. 2:39 μ.μ. όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται. Και επειδή μίλησες για τον φοίνικα, κάποιος άλλος θα μπορούσε να σου επιστήσει την προσοχή στο ότι σε καμία από τις δύο φωτογραφίες δεν υπάρχουν παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ούτε Πακιστανοί, Αφγανοί, Αφρικανοί και Μπανγκλαντεσιανοί να κυκλοφορούν στους δρόμους πουλώντας ή κουβαλώντας παράνομο εμπόρευμα άνευ δασμών!!! Ο τίτλος του άρθρου είναι σαφής και αναφέρεται στην λουτρόπολη άνευ πολιτικών υπονοουμένων!

  3. Την μύγα θα την έχεις εσύ σίγουρα με τον φοίνικα…!
    Εγώ έχω βάλει το ονομά μου..
    Και αν έχεις εσύ να πεις κάτι , πέστο, έστω ανώνυμα…!! π.α

  4. Εχετε μουτρα και μιλατε κιολας;Η Ελλας με το πουλι που λες ειρωνικα εμεγαλουργησε.Η Ιστορια εγραψε ειτε το θες εσυ η οποισδηποτε αλλος.Οτι γραφει,δε ξεγραφειΚαι οχι μονο ευημερουσε αλλα μπορουσε να ατενιζει και το μελλον με σιγουρια και αισιοδοξια για τις επομενες γενιες.Και το λες ποτε;Τωρα που ηρθε και επισημα η καταστροφη.Σε 40 χρονια ειδαμε τι καταφερατε σε σχεση με τους χουντικους.Τοτε η δραχμη ειχε αξια και την Ελλαδα την εβλεπαν οι απεξω με ζηλια για τα επιτευγματα της.Και σημερα βγαινουν οι Λιθουανοι,οι Λετονοι,οι Σλοβακοι και οι Σλοβενοι και μιλανε με τοσο απαξιωτικα λογια για την Ελλαδα.Εκει καταντησαμε,να μας δουλευουν οι πρωην ανατολικοι ζητουλες ψωμολυσες.Συγχαρητηρια.

  5. 9:12 μ.μ. ως όνομά σου εννοείς το π.α.? Ό,τι είπα, το είπα, αλλά δεν το κατάλαβες. Είτε γι'αυτό δεν απαντάς στα συγκεκριμένα σχόλιά μου, είτε γνωρίζεις ότι δεν έχεις τίποτα να πεις. Αν θέλεις συγκεκριμένο ερώτημα, ας στο θέσω λοιπόν: ποιός είναι ο ορισμός της "δημοκρατίας"? Και αντιπαράθεσέ μου τον ορισμό σου (την θεωρία δηλαδή) με την εφαρμογή της (την πράξη). Δεν νομίζω ότι μπορώ να γίνω πιο σαφής.

  6. Ston 12:25 μ.μ
    Δεν σε καταλαβαίνω….
    Αν είσαι αρκετά μεγάλος θα θυμάσαι ότι και ο Παπαδόπουλος δεν έλεγε ποτέ δικτατορία..
    Έλεγε: Ελληνική δημοκρατία…
    Αυτό θέλεις να μου πεις…??
    Το φουλ όνομά μου λοιπόν είναι Παύλος Αρχόντης
    Ποιο είναι το δικό σου..??
    Για να συνεχίσουμε τον πολιτισμένο διάλογο μας…
    Αλλιώς άστο…

  7. 2:54 μ.μ.: η αναφορά ονομάτων είναι θέσφατο για να συνεχίσουμε τον διάλογο? Πώς εγώ είμαι βέβαιος περί της αυθεντικότητας του ονόματός σου? Ίσα-ίσα, μόνος σου με προτρέπεις να πω ό,τι έχω να πω, έστω και ανώνυμα. Ο διάλογός μας είναι ήδη πολιτισμένος και απολύτως κόσμιος. Σε επικροτώ και σε ευχαριστώ γι'αυτό. Δεν φαντάζομαι να προτιμούσες μία χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση με παρουσία ονομάτων, αντί μίας όπως η δική μας έστω και ανώνυμη. Αυτό που μου ανέφερες είναι τι έλεγε ο Παπαδόπουλος 45-50 χρόνια πριν και όχι τι εσύ πιστεύεις σήμερα. Ας αναφερθώ λοιπόν στο τι εγώ πιστεύω. Η δημοκρατία, όπως εδραιώθηκε επί Περικλέους ήταν μεν ατελής, αλλά οπωσδήποτε λειτουργούσε πολύ καλύτερα από την σύγχρονη η οποία κατ'επίφαση είναι δημοκρατία. Στο όνομα της μεταπολιτευτικής Ελληνικής δημοκρατίας μπορεί κανείς να υβρίζει, να κλέβει, και να παραβιάζει δικαιώματα τρίτων. Συνεπώς, αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, είτε θα χαρακτηρίσουμε και τις δύο (του Παπαδοπούλου και των πιο προσφάτων κυβερνήσεών μας) ως δημοκρατίες ή και τις δύο ως δικτακτορίες (την μία στρατιωτική, την άλλη κοινοβουλευτική). Απλώς κουράστηκα πλέον να ακούω επιθέσεις προς την μία διακυβέρνηση και επαίνους προς τις άλλες που δεν σέβονται καν το συνταγματικό δίκαιο περί ισότητας όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο. Επίσης κουράστηκα να διαβάζω να εγείρουν έντονες αντιδράσεις ωραιότατες φωτογραφίες του παρελθόντος (όπως οι συγκεκριμένες περί του Λουτρακίου) μόνο και μόνο επειδή στην πλατεία φέρεται αναρτηθείς ο φοίνιξ. Έτερον, εκάτερον. Αυτό καθιστά μία φωτογραφία κατακριτέα? Λ.Δ.

  8. 6:13 μ.μ. αγαπητέ σύντροφε με εξέπληξες με το κεφαλαιοκρατικό "ο.κ." σου και τον καπιταλιστικό αποχαιρετισμό σου, σαν να ξέχασες δηλαδή στα Ρώσσικα το "bye" πώς λέγεται. Λ.Δ.

  9. Ston 8:52 μ.μ
    Μην λες βλακείες άσχετε, δεν έχω καμία σχέση με το σύντροφε..
    Έχω ζήσει πέντε χρόνια Αμερική –δυο στα καράβια-και 30 μήνες στην Αεροπορία (νατο)
    Όχι σε μένα αυτά βλάξ…

  10. 12:26 π.μ. αφού ενοχλήθηκες με το "σύντροφε" σε σημείο να χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου, παρά την ηλικία σου, και να εκτοξεύσεις ύβρεις, τι να πω? Το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής: μη κοιτάς που ο Κουτσούμπας είναι ήπιων τόνων. Αν ήταν γ.γ. ο Ζαχαριάδης, θα σε είχε διαγράψει από τους καταλόγους και επικηρύξει ως προδότη και αποστατούντα. Είσαι όπου φυσσάει ο άνεμος. Αλλάζεις στρατόπεδο όπως σε βολεύει. Λ.Δ.

  11. Κύριε Παύλο Αρχόντη ή Πέτρο Απέργη ή Παντελή Αλεξαντρώφ ή Προδότη Αποστάτη, σε έστειλε ο σύντροφος Χαρίλαος στην Αμερική να κατασκοπεύεις τους εχθρούς του λαού, αλλά εσύ γλυκάθηκες πασιφανώς από τα λεφτά του καπιταλισμού και πέρασες στο αντίπαλο στρατόπεδο καταδίδοντας τους άλλοτε συναγωνιστές σου. Εμ βέβαια, δεν δικαιολογείται να σταλεί κανείς από το κόμμα έξω για τόσο μεγάλη διάρκεια 4,5 ετών!!! Και τώρα λούφαξες στο Λουτράκι και μας παριστάνεις και τον Λουτρακιώτη. Τι να σου πω, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!

  12. Στον 10:02 π.μ
    Υπό το πρίσμα της ανωνυμία σου..
    Εσύ δεν μιλάς…
    Αλλά χέζεις…!!
    Πήγαινε στον καμπινέ να βγάλεις τον εμετό σου..

  13. 3:32 μ.μ. και 12:26 π.μ. το υβρεολόγιό σας είναι σαφεστάτη ένδειξις αδυναμίας να επιχειρηματολογείσετε όπως επίσης και καθρέφτης βαρβάρου, απολιτίστου και ακαλλιεργήτου λυσσασμένου φονταμενταλιστή. Είσαστε το όνυδος του Λουτρακίου και ενδρέπομαι δια την παρουσίαν σας εντός του κοινωνικού μας συνόλου. Λ.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog