Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρόνια σας πολλά Σύντροφοι και συντρόφισσες. Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Σήμερα 10 Αυγούστου 2015 σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο,  εορτάζουν ο Άγιος Ήρων, καθώς και  οι  Αγίοι Λαυρεντίος και Ιππολύτος  Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι προστάτης των ηθοποιών και των συναφών επαγγελμάτων…

Σήμερα γιορτάζουν εκτός από τους ηθοποιούς και οι γελωτοποιοί, οπότε θα θεωρούσα προσβολή, να μην ευχηθώ σε κάθε σύντροφο και σε κάθε συντρόφισσα :
«Χρόνια πολλά και μνημονιακά»…

Τώρα που οι σύντροφοι είναι πιο μνημονιακοί από εμένα και που μπορώ πλέον να μιλώ υπέρ του μνημονίου χωρίς να χαρακτηρίζομαι γερμανοτσολιάς, δωσίλογος, προσκυνημένος, προδότης, οι σχέσεις μου με τους Συριζαίους σύντροφους έχουν απογειωθεί. Νοιώθω σαν να βρήκα τα χαμένα μου αδέλφια.  Πραγματικά ευγνωμονώ τον Σόιμπλε και την Μέρκελ, που μας έφεραν και πάλι κοντά. Η Μέρκελ είναι σαν την Χατζηβασιλείου στο «Πάμε πακέτο» . Βοήθησε να ενωθεί και πάλι μια οικογένεια που είχε διαλυθεί εξαιτίας της κρίσης.

Οι άλλοι εορταζόμενοι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν γιορτάζουν μόνο σήμερα. Σήμερα έχουν μεν την τιμητική τους ο στρατάρχης Πάνος και ο Παύλος Χαϊκάλης, αλλά γι’ αυτούς κάθε μέρα είναι γιορτή. Για όσο καιρό ο Πάνος  φοράει στρατιωτικές στολές και κολλάει επάνω τους , πουλάδες και εθνόσημα, είναι γιορτή.  Ο Πάνος γιορτάζει επίσης της Αγίας Βαρβάρας λόγω της εορτής του πυροβολικού και των βλημάτων του, των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, λόγω των ωρών που περνάει κόβοντας βόλτες με τα ελικόπτερα που πληρώνει ο Ελληνικός λαός, καθώς και στις 2 Μαΐου που έχει ορισθεί παγκόσμια ημέρα γέλιου.

Λατρεμένοι μου ψεκασμένοι, τώρα που θα ενωθείτε κιόλας «εις σάρκα μία» με τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνεται μια συνιστώσα ακόμα, όπως η ΡΟΖΑ, η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά και η Κουμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος (ΚΟΕ), ελπίζω να κρεμάσετε και μια φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο εικονοστάσι του σπιτιού σας και να αφήσετε στην ησυχία της την Πατριωτική παράταξη.

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 125.000€ Μισθό τον μήνα έπαιρνε ο σύμβουλος του Βαρουφάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ έχει να μας πει κάτι ή πήγαν όλοι διακοπές στην Μύκονο? Ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ που έχει εξαφανιστεί για να μας πόσα παιδάκια δεν θα λιποθυμούσαν με τον μισθό του συμβούλου.

  2. @Ανώνυμος
    Η πιο ωραία πάσα Μπετόβλακα,
    Ο Ελληνάρας δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, δεν θέλει ρε αδερφέ! Όλο οι άλλοι αλλάζουν.
    Ο τεμπελχανάς, εγωίσταρος, ζαμανφουτίστας, ξερόλας, μπουχέτσας Πασόκος και "Αριστερός" δεν θέλει ρε να αλλάξει, θέλει είπαμε δικαιώματα και επιδόματα, Ray Ban γυαλί και επώνυμο ρουχαλάκι, θέλει το I-Phone και τα gadget του, να μπαίνει μπροστά σου στην ουρά και να οδηγεί αριστερά στην εθνική, να φωνάζει και να τα καίει γιατί "ποιος θα μου πεί εμένα"? . Θέλει το ΕΓΩ, δεν ξέρει το εμείς!
    Μπετόβλακα, κοπάνα κάθε μέρα, όχι μια την εβδομάδα!

  3. Κουτοί , ο τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει ένα νέο κεντροαριστερό μνημονιακό κόμμα , ένα νέο πασοκ , είναι ευθύνη δική του και θα το πληρώσει .

    Θεωρείται ανθρωπάκια ότι επειδή είχα την ελπίδα να μπει ένα φρένο στην ξέφρενη κατηφόρα θα συνεχίζω να στηρίζω σαν οπαδός ομάδας , σαν και εσάς …. τη μνημονιακή και καταστροφική πολιτική του σύριζα όπως κάνετε εσείς με τα κόμματά σας ?

    Πόσο τυφλοί οπαδοί μπορεί να είστε ?

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  4. AS
    Ρε Μπετόβλακα τώρα που οι σύριζοανελ ψήφισαν μνημονιά και ρίχνουν και τη χώρα στα βράχια ( αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία μόνο το συγκεκριμένο δίδυμο το πέτυχε) έμεινες πίσω και στα προβεβλήμενα σχόλια……..
    που χάθηκαν όλοι αυτοί οι βρωμογλωσσοι και υβρίστες…….
    Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή ……

  5. Αγαπητέ μου Πάνθηρα, επειδή σε θεωρώ έντιμο και έξυπνο άνθρωπο, θέλω να αναρωτηθείς δυο πράγματα.
    1) μήπως τα μνημόνια είναι πραγματικά μονόδρομος και μόλις ΟΛΟΙ μα όλοι, οι πολιτικοί φθάνουν στην εξουσία, τους αναγκάζει η πραγματικότητα να πουν την αλήθεια;
    2) μήπως πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου; Υποστηριξες για δήμαρχο τον Στάμου. Που είναι τώρα ο Σταμου; Υποστηρίξες τον Τσίπρα. Που είναι τώρα ο Τσιπρας; Μήπως πρέπει να σκεφτείς ότι είσαι επιρρεπής στο να πιστεύεις ψεύτες;

  6. Καμιά γνωστή οικονομική θεωρεία σε κανένα γνωστό τυπωμένο βιβλίο η οποία επιδιώκει την ανάκαμψη μιας οικονομίας δεν αναφέρει αυτά που έχουν γίνει και γίνονται στη χώρα .

    Δεν είναι μονόδρομος τα μνημόνια όπως εφαρμόστηκαν, είναι απλά λάθος το οποίο όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν είναι εσκεμμένο με απώτερους σκοτεινούς σκοπούς , δεν υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας χρεώνοντας υπέρογκα τις μελλοντικές γενιές , είναι σκέτη οικονομική τρέλα ή εγκληματική ενέργεια εξόντωσης ενός λαού , και θεωρώ πως είναι το δεύτερο με βασικό ένοχο το μεταλλαγμένο τέρας του καπιταλισμού .

    Την αυτοκριτική τους λοιπόν να την κάνουν αυτοί που έκαναν στροφή 180 μοιρών και όχι εγώ , προσωπικά δεν άκουσα τον συριζα μαι μέρα και είπα : α τι ωραία τα λέει , ο σύριζα έπεσε επάνω μου .

    Συνειδησιακά λοιπόν το πρόβλημα δεν το έχω εγώ ,

    Και κάτι τελευταίο ως προσωπικό δεδομένο, έκανα συνειδησιακή υπέρβαση για να στηρίξω ένα κόμμα θεωρώντας ότι η ιδεολογία μου είναι πολυτέλεια τη στιγμή που χανόμαστε, άρα προέχει η ελπίδα να μπει ένα φρένο σε αυτό το οικονομικό μπάχαλο και μετά μπορώ επιστρέψω στα πιστεύω μου .

    Αυτή είναι η ανάλυση μου και όποιος κατάλαβε έχει καλώς , δεν υπάρχει άλλο manual για τους υπόλοιπους .

    Το λεγόμενο μνημόνιο λοιπόν δεν είναι μονόδρομος είναι απλά ο λάθος δρόμος για τους λαούς και ο σωστός για τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή του καπιταλισμού .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  7. ΠΑΝΘΗΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ.!

  8. @ Πάνθηρα. Υποστηρίζεις ότι το μνημόνιο είναι λάθος. Από που προκύπτει αυτό; Να σου θυμίσω μόνο, ότι στο μνημόνιο μπήκαν 4 χώρες. Οι τρεις βγήκαν ή βγαίνουν πριν την ώρα τους. Η τέταρτη χώρα, δηλαδή εμείς, απλά ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνώ ότι το μνημόνιο είχε λάθη. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και να σταματήσουν οι συντάξεις στους πενηντάρηδες. Αλλά η λύση που προτείνεις εσύ, είναι στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. Καμάρωσε τώρα τα έργα των πολιτικών σου φίλων, ( πχ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.) και προσπάθησε να προσαρμόσεις τους βασικούς κανόνες που εφαρμόζεις στα οικονομικά του σπιτιού σου, στα οικονομικά του κράτους. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσεις να απογοητεύεσαι και να απογοητεύεις. Εκτός και αν προτιμάς την ασφάλεια του 4%, όπου έχεις την δυνατότητα να λες ότι θες χωρίς συνέπειες.

  9. Θα στο πω λίγο ωμά , δεν έχεις ιδέα από οικονομία και πως λειτουργεί , μπορείς να μάθεις όμως διαβάζοντας .

    Στο ξαναλέω , καμιά γνωστή οικονομική θεωρία σε κανένα γνωστό τυπωμένο οικονομικό βιβλίο δεν περιγράφεται αυτό που έχει γίνει με τα μνημόνια , Σε προκαλώ να μου βρεις μια οικονομική θεωρία ή ένα οικονομικό βιβλίο που να στηρίζει αυτές τις οικονομικές μ@λ@κιες που έγιναν εδώ , να έχει στόχο όμως την ανάκαμψη όχι το οικονομική δολοφονία …

    Για να απαντήσω όμως πιο απλοϊκά στο ερώτημα σου θα σου θυμίσω ότι το 2009 το χρέος ήταν 120% του ΑΕΠ και μετά τους οικονομικούς εγκληματίες μετά τα χρόνια εξαθλίωσης του λαού μας μετά τη τόση αιμορραγία της πραγματικής οικονομίας των 5 + χρόνων το χρέος έχει φτάσει περίπου 180 % του ΑΕΠ και με το νέο μνημόνιο που θα το φτάσουμε πάνω απόι το 200 %, έχεις ιδέα για τι ποσά μιλάμε ? Αυτό για σένα είναι σωστή οικονομική πολιτική ?

    Να διαβάσεις για την κρίση του 29 και να τα διαβάσεις όλα όμως όχι επιλεκτικά ,,,, και καλά !

    Δε μιλάω πολιτικά μιλάω σκέτα οικονομικά , ούτε ο πιο φανατικός καπιταλιστής οικονομολόγος του πρώην υπαρκτού καπιταλισμού δεν θα στήριζε αυτά που κάνει αυτή η τερατογέννεση που έχει προκύψει από την πρ'ώην καπιταλιστική μήτρα .

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  10. Αν δεν ξέρει από οικονομικά ο Μπετόβλακας ποιος ξέρει ; Εσύ; Αν ήξερες από οικονομικά δεν θα είχες ψηφίσεις αυτούς που σήμερα ψηφίζουν μια μνημονιάρα, από εδώ ως την Περαχώρα. Άλλωστε αυτά που έλεγε ο Μπετό εδώ και τόσα χρόνια , εχουν αποδειχθεί σωστά και αληθινά σε αντίθεση με αυτά που έγραφες εσύ, που δεν ίσχυσε ούτε μια λέξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog