Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σας το φάγανε το μαγαζάκι.Του Μπετόβλακα

- Advertisement -

Α ρε κατακαημένοι σύντροφοι που  θέλατε κολλητιλίκια με τους Πασόκους! Εάν διαβάζατε με προσοχή τα άρθρα μου και δεν είχατε το μυαλό σας πως θα με στολίζετε με βρισίδια, θα το είχατε γλυτώσει το μαγαζάκι σας….

Θυμάμαι τις εποχές που μυξόκλαιγε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα μη τυχόν  και δεν μπορέσει να μπει ο  ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή. Είχατε εξασφαλισμένο το μισθουλάκι του βουλευτή, όλοι περίμεναν να ακούσουν τις σοφίες που ξεστόμιζε ο μέσος Συριζαίος- κρατικοδίαιτος επί παντός επιστητού, ενώ όποιος τολμούσε να ψελλίσει έστω και μια κουβέντα εναντίων σας ήταν καταραμένος, φασίστας, απόβρασμα, σταγονίδιο και τόσα άλλα.
Και εκεί που την βγάζατε ζάχαρη, με τους μπάφους , τις κοτσίδες, τις επιδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά προγραμματάκια, το μικρομέγαλο σούργελο που παρίστανε τον αρχηγό σας, μεγαλοπιάστηκε όπως  λέει και το παιδικό τραγουδάκι:
Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλ’ αυτιά
το παχνί δεν τ’ άρεσε, ήθελ’ αρχοντιά
Ήθελε η μούρη του να φορέσει σέλα
και να καμαρώνεται με το σύρε κι έλα

Ο Παναγής ο Λαφαζάνης (για να χρησιμοποιήσω την Συριζαική γραμματική) προσπάθησε να βάλει φρένο. Κάθε τόσο πέταγε μια μπούρδα ολυμπιακών διαστάσεων για να σώσει το μισθό του αλλά και τα σακάκια του, από τα αυγά και τα γιαούρτια. Ο μικρός Αλέξης όμως ήθελε να ντυθεί πρωθυπουργός. Τα έλεγα και εγώ ο καψερός αλλά οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου δεν με άκουγαν . Τους συμπαθώ  και τους τα είχα πει και κατ’ιδίαν. Τους νοιαζόμουν κατά βάθος και ένοιωθα ότι είχα υποχρέωση να τους προειδοποιήσω.

Γιάννη μου πρόσεχε που πας να μπλέξεις. Θα κλαις μετά.
VELUTELA πρόσεχε, θα ντρέπεσαι γι αυτά που κάνεις και το Λουτράκι είναι μικρό.

Αυτοί όμως τον χαβά τους. Θέλανε κολλητιλίκια με την πασοκαρία. Βρε πουλάκια μου, ο Πασόκος κλέβει την μάνα του, εσείς θα γλυτώσετε;  και να τώρα το αποτέλεσμα. Τους πήρε η πασοκαρία το κόμμα. Τους πέταξαν έξω από το ίδιο τους το σπίτι. Έμειναν άστεγοι οι σύντροφοι και αναγκάστηκαν να αφήσουν το γωνιακό μαγαζάκι τους με την σίγουρη πελατεία και να μετακομίσουν στην παράγκα της Λαϊκής Ενότητας.
Κάποιοι γλυκάθηκαν και παρέμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ. Σκέπτονταν ότι όλο και κάνα κοκαλάκι θα περισσέψει  και για αυτούς.  Για το καλό της τσεπούλας έγιναν γερμανοτσολιάδες μνημονιακοί, δωσίλογοι κτλ. Άκουσαν τα μπινελίκια τους από τους πρώην συντρόφους τους αλλά τουλάχιστον τους έμεινε εκτός από την ξεφτίλα, η ελπίδα για καμιά θεσούλα.
Εγώ όμως σύντροφοι σας το λέω και ας μου κρύβεστε. Η Πασοκαρία το τρώει όλο το φαγητό της και δεν έχει μάθει να το μοιράζεται. Εσείς θα φάτε μόνο τα αυγά και τα γιαούρτια, όπως ο άλλος, ο μπουχέσας ντε,  που ορκιζόταν ότι αν ψηφιστεί μνημόνιο θα φύγει από την κυβέρνηση, το κόμμα του και την χώρα.

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας γλεντάει ο μπετό και καλά κάνει . Ο velutelas αλήθεια που έχει εξαφανιστεί; Έγινε δωσίλογος ή συνεχίζει με τρέλα και κορδέλα στον αντιμνημονιακό αγώνα;

  2. Χρόνια είχαν, Τσαούση μου
    να δούνε οι δεξιοί τέτοια χαρά,
    το Πασοκ δεν μπαίνει στην Βουλή
    το Σύριζα την 'πάτησε', μα η πείνα πάλι θα κυβερνά.
    Γεμίζανε κάποτε τις πλατείες,
    σημαίες, κόρνες , μουσικές
    χάραξαν την ιστορία μας
    λέρωσαν τις ψυχές.
    Όσοι πιστεύουν ότι όλα αυτά τελείωσαν , Τσαούση μου
    είναι βαθιά γελασμένοι
    η βρώμα από αυτά τα κόμματα
    είναι λεκές δύσκολος, δεν βγαίνει.
    Και αν πιστεύεις, Τσαούση μου
    πως κάτι μπορεί να αλλάξει ,
    με εκλογές δεν γίνεται να αλλάξουν
    αυτά που στους ξένους έχουμε τάξει.
    Κι εγώ στεναχωριέμαι , Τσαούση μου
    γιατί τα παιδιά μας που πεινάνε
    δεν θα τα σώσουν τα κουστούμια
    που ξέρουνε όμορφα να μιλάνε.
    Παραδέχομαι , Τσαούση μου
    τον Μπέτο για ένα πράγμα
    από την αρχή υποστήριζε
    ετούτο το αριστερό σφάλμα.
    Αλλά, ο Μπετό τόσο καιρό , Τσαούση μου
    έκαμε ότι έκαμε το Σύριζα τόσα χρόνια,
    σθεναρή αντιπολίτευση ,
    και μόνο της κατηγορίας λόγια.
    Εδώ , θέλω λύση , Τσαούση μου
    δεν πάει άλλο , το ζωνάρι έφτασε στην τελευταία τρύπα
    Μπέτο , φίλε μου καλέ, δείξε μου τη λύση,
    γιατί εγώ ακόμα δεν την είδα.

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

  3. @ΤΣΑΟΥΣΗ μου, στο έχω ξαναπεί: με "φτιάχνει" το γράψιμο σου!!! Ειναι τιμή μου να σχολιάζεις τις σκέψεις μου. Στο ερώτημα σου τώρα , εφαρμογή του πρώτου μνημονίου χωρίς ισοδύναμα!!!! Αυτή ειναι η λύση για την πατρίδα. Δηλαδή μειωςη της γραφειοκρατειας και του κοςτους Του δημοσίου τομέα μέσω της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και της αντικατάστασης των ακατάλληλων με άλλους που εχουν διάθεση να δουλέψουν,, κατάργηση συνταξιοδοτήσεων κάτω των 62 ετών και άμεση απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των στρεβλώσεων στην αγορά ( πχ φόροι υπέρ τρίτων ) Αυτες ειναι αγαπητέ μου οι προτάσεις του αρχικού μνημονίου που δεν ακολουθήσαμε ποτά!!!!!

  4. 8:29 μ.μ. εχεις μια μανια με τους συνταξιουχους κατω των 62 κοφτο επιτελους δηλαδη οι τραπεζικοι ποσο χρονων παιρνουν συνταξοι εεεεε υπαρχουν κατηγοριες επαγγελματων που δουλευουν απο τα 17 ουτε πασχα ουτε χριστουγεννα ουτε καλοκαιρια ηταν στα σπιτια τους αλλα οργωναν ολοι την Ελλαδα και το εξωτερικο λογο επαγγελματος και δεν τα ξινανε οπως εσυ που ισουν διευθυντης στην τραπεζα και δεν ειμαι συνταξιουχος αλλα ανεργος για να ξερεις

  5. 2:18 π.μ. Ενω τα δικα σου μυαλα ειναι καλυτερα εχει μια κατσικα ο γειτονας να ψοφησει μια χαρα μυαλε εχω και ξερω γιατι γινονται ολα αυτα στην Πατριδα μου αλιμονο απο εσας που ζειτε ακομα στο ματριξ και δεν εχετε καταλαβει τη ακριβως γινεται

    Μπετο μια Κυριακη να πας στη Μουρια στο φιλο σου να καλεσεις ολους οσους σε σχολιαζουν ειτε θετικα ειτε αρνητικα να μια συνομηλια face to face να σε γνωρισουν κιολας απο κοντα καλο θα ηταν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog