Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:Στις 21 Σεπτέμβρη θα έχουμε και πάλι 3 βουλευτές στον νομό μας

- Advertisement -

Με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δίνουμε τη μάχη για την έξοδο από την κρίση, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη….

Στις 25 Ιανουαρίου έγινε μια ιστορική πολιτική αλλαγή με την εκλογή για πρώτη φορά κυβέρνησης της Αριστεράς. Τους τελευταίους 7 μήνες η κυβέρνηση και η χώρα πέρασαν δύσκολες και δραματικές στιγμές.  Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπήρξε μια μακρά και επώδυνη δοκιμασία μέσα σε συνθήκες συντριπτικού συσχετισμού δυνάμεων. Στην πορεία αυτή φτάσαμε την διαπραγμάτευση ως τα άκρα. Όμως η στρατηγική του «έντιμου συμβιβασμού» εντός ευρωζώνης ηττήθηκε κάτω από το βάρος ενός ωμού εκβιασμού.
Σ΄ αυτή την μάχη έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Η προσήλωση στις ανάγκες της διαπραγμάτευσης άφησε κενά, δεν συνοδεύτηκε με την αναγκαία διακυβέρνηση – διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών.  Λάθη έγιναν και σε επιλογές προσώπων. Ωστόσο, παρά τα λάθη καταφέραμε να δώσουμε ένα διαφορετικό δείγμα γραφής.
Η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση εκτιμώντας πως δεν είχαμε προετοιμαστεί επαρκώς από δική μας πλευρά για να αντιμετωπίσουμε ή να διαχειριστούμε την ένταση αυτή της σύγκρουσης. Από την άλλη έγινε σαφές, και αυτό συνιστά νίκη της κυβέρνησης, πως η παρούσα διάρθρωση της ΕΕ δεν είναι συμβατή με τη δημοκρατία. Με τη σκληρή διαπραγμάτευση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α διεθνοποίησε το πρόβλημα του χρέους της χώρας και έθεσε τις βάσεις για την απομείωσή του. Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης για το χρέος μπορεί να διεξαχθεί μόνο από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ μπορούν να διευρυνθούν με την συμβολή και των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα του αγώνα για μια δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη. Εμείς δεν θεωρούμε πως ο φετιχισμός του εθνικού νομίσματος είναι συνώνυμο της αριστερής πολιτικής, ούτε βέβαια συμφωνούμε με την καταχρηστική οικειοποίηση του 62% του δημοψηφίσματος. Ούτε όμως και θα μετατρέψουμε τη μνημονιακή συμφωνία σε ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήθεν για τη “σωτηρία της πατρίδας”.
Η αναγκαστική απόφαση για την συμφωνία, σε ένα εκβιαστικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι δανειστές μας, αποσόβησε μιαν άτακτη χρεοκοπία για την χώρα.
 Την ίδια στιγμή, οι νέες συνθήκες που βιώνει ο τόπος ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων απέναντι στην Αριστερά θέτοντας ένα διπλό καθήκον και στόχο: από τη μια την ανασύσταση της στρατηγικής μας για να αναχαιτιστούν οι συνέπειες της τιμωρητικής συνθηκολόγησης και από τη άλλη τη χάραξη στρατηγικής για απεγκλωβισμό από τη λογική της υπερχρέωσης και της λιτότητας.
Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ως η μοναδική πολιτική δύναμη μπορεί, μέσα από ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και φιλολαϊκό οδικό χάρτη, να αμβλύνει τις επώδυνες για τα λαϊκά στρώματα συνέπειες της νέας 3-ετούς δανειακής σύμβασης, συγκροτώντας ένα παράλληλο πρόγραμμα εθνικής στρατηγικής και κοινωνικού μετασχηματισμού. Ένα κυβερνητικό  πρόγραμμα με ορίζοντα τετραετίας για την απεμπλοκή από το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα, για το ριζοσπαστικό δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους, βρίσκοντας λύσεις για τον περιορισμό των συνεπειών της συμφωνίας.  Με άξονες προτεραιότητας  της κυβερνητικής πολιτικής: την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, το χτύπημα της φοροδιαφυγής μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα,  την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων, καθώς επίσης την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Εμείς, τα μέλη και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, παραμένουμε στις γραμμές του κόμματος. Η παρουσία μας είναι οχυρό μάχης για τις μεγάλες ταξικές συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα. Αυτό το οχυρό δεν προτιθέμεθα να το εγκαταλείψουμε. Δεν θα γίνουμε ούτε ριψάσπιδες, ούτε απολογητές χαμένων αγώνων.

 Οι μάχες που δε δίνονται είναι εκ των προτέρων χαμένες.
Είναι πιο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά, να συσπειρωθούμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γιατί μια ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές θα συμπαρασύρει όλα όσα έγιναν αυτό το σύντομο διάστημα της διακυβέρνησης. Δεν έχουμε αυταπάτες. Αν ηττηθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έρθει στα πράγματα το παλιό το σάπιο πολιτικό σύστημα
 Θα συγκροτήσουμε ένα δυνατό και αριστερό ψηφοδέλτιο μάχης για την Κορινθία που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις κοινωνικές και ταξικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ανέργων και της νεολαίας. Στη μάχη αυτή θα πλαισιωθούμε από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της Κορινθίας που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν δίπλα μας.
Αγωνιζόμαστε για να συνδεθούμε ξανά με τα κοινωνικά κινήματα, τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και τους αγώνες των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Για να ανασυστήσουμε το χαρακτήρα μιας ανανεωτικής, κινηματικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς με συλλογικές διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου και σύνθεσης.
Καλούμε το λαό της Κορινθίας να αντισταθεί στο αποκρουστικό παλιό πολιτικό σύστημα και να αναδείξει και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Κορινθία.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χεχεχεχε έχετε πολύ πλάκα!!Ίσα που προλαβαίνετε να μην βγείτε τρίτοι!Μνημονιακούληδες μου εσείς!Αντε γεια και ποτέ ξανά αριστερά

  2. Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει αυτούς που σταμάτησαν να φοβούνται, αυτούς που αρνούνται να υποταχθούν, ο κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος που λέει ΟΧΙ στις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων και στην υποτέλεια.
    Η συνθηκολόγηση δεν είναι συμφωνία. Είναι ολοκληρωτική ήττα, και δυστυχώς για σας την αποδεχτήκατε και την υπογράψατε.
    Με τις υγείες σας.

  3. Μην είστε κακοί με το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι λαοί έκαναν πολλές δεκαετίες να αποτινάξουν από πάνω τους τη γάγγραινα της αριστεράς. Εμείς εδώ σε έξι μηνάκια τους είδαμε, τους δοκιμάσαμε, τώρα στον αγύριστο και ποτέ πια στη βουλή. Ας συνεχίσουν να σπάνε τα πεζοδρόμια και να βάζουν τρικλοποδιές όταν βγαίνουν από τα λαγούμια τους.
    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ !

  4. "Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά".
    Τζιάνι Ανιέλι. Ο "πατριάρχης" της FIAT.

  5. ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΜΟΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ..ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ…Α..ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ..ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΩΣΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ..ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ -ΠΑΓΚΑΛΟ ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΦΗ-ΛΕΒΕΝΤΗ…ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΙΚΑ ….ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ………

  6. αρκετα μας βασανισε η νδ κ το πασοκ τοσα χρονια (40+). Ο τσιπρας ηταν κυβερνηση μολις 6 μηνες με αφορητες πιεσεις απο παντου, εντος και εκτος ελλαδος.
    ΝΑΙ στην 2η ευκαιρια του ΤΣΙΠΡΑ

  7. Στον 2:38 μ.μ
    Οι αφόρητες πιέσεις ήταν δεδομένες….
    Η μαγκιά είναι να τα ξέρεις, και να μπορείς να επιβιώσεις μέσα σε αυτές…για το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες..
    Για να βγάλεις τα ζωνάρια και της γραβάτες –πουκάμισα..
    Πρέπει να ξέρεις σίγουρα όπου κάπου πατάς…..
    Άντε μου Παύλος Αρχόντης
    ΥΓ Είσαι κορόιδο αν νομίζεις ότι μπορείς να τα βάλεις με 18….
    Εσύ μπορείς…??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog